跳至

首頁

尾頁

大宅

阿寶細個時都可以用電視引開佢等我幫佢剪指甲,近兩個月完全搞佢唔掂,一話剪指甲佢就不停同我"痴手",電視音樂公仔咩都出齊!

結果只有等佢訓左,先可以同佢剪。有時連訓著左佢都會縮手!真係吹脹

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

嘻嘻, 我都係用呢招, 不過仲好work, bb一唔比我cut nails, 我就話turn off tv, 佢一定會乖乖聽話比我任剪!!

原帖由 cattylui 於 09-7-13 18:30 發表
阿寶細個時都可以用電視引開佢等我幫佢剪指甲,近兩個月完全搞佢唔掂,一話剪指甲佢就不停同我"痴手",電視音樂公仔咩都出齊!

結果只有等佢訓左,先可以同佢剪。有時連訓著左佢都會縮手!真係吹脹 ...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

趁佢肯剪果陣快快剪,通常都係剪得一兩隻就剪唔到架啦...

別墅

我會先響bb面前自己剪一兩隻指甲比佢睇, 話剪走d污漕, 之後幫佢剪, 佢通常都可以合作剪到一半, 另一半, 我又再剪一次自己的指甲...但, 後半, 差不多, 我剪一隻佢剪一隻咁囉! 有時唔ok, 就會訓著先再剪!

男爵府

畀面勳章

原帖由 stinkyrabbit111 於 09-7-13 20:20 發表
嘻嘻, 我都係用呢招, 不過仲好work, bb一唔比我cut nails, 我就話turn off tv, 佢一定會乖乖聽話比我任剪!!

Same! Keep saying turn off TV if not willing to cut nails.

大宅

我個仔好怪雞, 唔like人捉住佢隻手.
唔好話剪指甲, 就算無事無趕, 捉下佢隻手仔,
佢都會甩開你, 細細個都識甩開人隻手.
所以我一直都係等佢瞓著左之後既10-30分鐘裡面剪, 唔知點解, 呢個時候係瞓到豬咁.
可以剪得好靚.

男爵府

2024勳章 BK Milk勳章

開VCD 仔仔 超LIKE的反豆車王, 可以好專心睇TV. 有時可以全部長的指甲都剪到

係呀! 仔仔瞓著左之後既 first 15mins 是好"林"; 吊起佢手仔會AUTO 跌落黎
大個仔是"華"

首頁

尾頁

跳至