跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

上年一歲生日會義工媽咪攪得非常成功同非常精彩, 個個BB同媽咪玩得好開心, 大家又可以聚一聚, 又可以見到好多11月份BB, 唔知今年會唔會同樣攪兩歲生日會, 如果有我第一個參加.

別墅

好呀!好掛住你地!

原帖由 amyip1014 於 09-7-21 09:24 發表
上年一歲生日會義工媽咪攪得非常成功同非常精彩, 個個BB同媽咪玩得好開心, 大家又可以聚一聚, 又可以見到好多11月份BB, 唔知今年會唔會同樣攪兩歲生日會, 如果有我第一個參加. ...

大宅

贊成!
原帖由 marjoe 於 09-7-26 22:50 發表
好呀!好掛住你地!

男爵府

2024勳章 BK Milk勳章

JAMES 媽媽 (JOEY)

你們係咪攪兩歲生日會, 如果有我都想參加. 雖然 IVAN 是 2007-10-23

但同你們 frirend 左, 都好好玩. Ivan 好鍾意同 JAMES 玩的

大個仔是"華"

珍珠宮

如果攪2歲生日會,記得要預埋我和Michelle呀!!!
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

別墅

James 好掛住Ivan, James 呢期跑得好快、可能都要Ivan幫我陪他跑跑! haha.

叫孔太比D意見場地啦!

原帖由 hkdaisyhk 於 09-7-27 14:56 發表
JAMES 媽媽 (JOEY)

你們係咪攪兩歲生日會, 如果有我都想參加. 雖然 IVAN 是 2007-10-23

但同你們 frirend 左, 都好好玩. Ivan 好鍾意同 JAMES 玩的

男爵府

孔太話找次搞去你地頭, 找次由東涌入愉景灣, 好外國feel, 勁多鬼佬 & 鬼 bb

玩返一日都好!

IVAN + JAMES 2個男仔走呀 走, 放係公園草坪任佢地走, 我們坐係到算啦!

攪2歲生日會---你是咪諗過在 MCDONAL ?
我朋友之前在 TST NEW WORLD CENTRE 的M 記攪, 大約3-4K左右
大個仔是"華"

別墅

Mcdonald 都好好,山林道行政費$180 for 1.5hours.食物自費,又有姐姐帶遊戲.不過只可容納10 family,父母連B都 30人.

我本來想塭全部11/6出世BB一齊切蛋糕,太約5個. 唔知攪唔攪得到!

如果全部11月B生日會,應該大D地方,入黎愉景灣,可以去沙灘,不過食物難預備,你地有無去過360站下面有間餐廳,前面有個大石屎平地,如果Tea time 包場,可能唔會好貴,有無感趣,比個日期?

另外孔太介紹BBQ場我都覺得0K.上年D攪手有無comment?

原帖由 hkdaisyhk 於 09-7-28 13:22 發表
孔太話找次搞去你地頭, 找次由東涌入愉景灣, 好外國feel, 勁多鬼佬 & 鬼 bb

玩返一日都好!

IVAN + JAMES 2個男仔走呀 走, 放係公園草坪任佢地走, 我們坐係到算啦!

攪2歲生日會---你是咪諗過在 MCDONAL ?
我朋 ...

男爵府

TST 山林道 , 即是警署對面Mcdonald! 都好方便

我見其他BK媽(2007-05) 攪左個1日遊for 慶祝2歲生日會, 好像攪本地1日團甘, 請參考

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2042587-3-1.html
大個仔是"華"

別墅

好主意!有無機塭到60人?其實即20個family,not so difficult!

原帖由 hkdaisyhk 於 09-7-28 15:01 發表
TST 山林道 , 即是警署對面Mcdonald! 都好方便

我見其他BK媽(2007-05) 攪左個1日遊for 慶祝2歲生日會, 好像攪本地1日團甘, 請參考

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2042587-3-1.html ...

大宅

count me too ar.....

大宅

Very good idea ! 等小朋友有D戶外活動,我同寶都想參加!
原帖由 hkdaisyhk 於 09-7-28 15:01 發表

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2042587-3-1.html ...

男爵府

攪2日去長隆(星期六 , 日) 約$6xx - $8xx

如果小哲(即孔太)攪2日去長隆(星期六 , 日), 你們有無興趣先, budget $6xx - $8xx, 如果住長隆, 要是$1xxx

自己包團去長隆兩天美食純玩團 , 不去購買茶葉 / 蘆薈場

時間free 的, 好多BB, 會好好玩. 我同孔太已經做緊資料收集, 睇下大家意見. 希望在 10月 至12月攪得成團啦!

請多多支持

大個仔是"華"

大宅

我會join架, 有野幫手嗌我呀

男爵府

原帖由 sainet 於 09-7-30 13:33 發表
我會join架, 有野幫手嗌我呀

舊年MISS咗1歲生日會, 希望今年可以參加到~

別墅

10-12月係考k1高峰期大家要小心安排.

我剛剛有朋友包了團,我可問他info.

原帖由 hkdaisyhk 於 09-7-30 11:46 發表
如果小哲(即孔太)攪2日去長隆(星期六 , 日), 你們有無興趣先, budget $6xx - $8xx, 如果住長隆, 要是$1xxx

自己包團去長隆兩天美食純玩團 , 不去購買茶葉 / 蘆薈場

時間free 的, 好多BB, 會好好玩. 我同孔太已經做 ...

別墅

由於現時天氣太熱, 如果我地返內地玩, 對bb和大人來說都是辛苦, 等天氣涼番少少會好d, 因為我地會去香江動物園和一些農莊睇動物, 始終是戶外活動, 所以我地打算在10月初左右, 希望各媽咪爸爸快快替BB辦理回鄉証, 屆時要出發前吾駛要做快証咁破費! 大家留意一下及多謝各位的支持.

大宅

正!正!我都想帶寶寶去長隆睇動物,如果可以join埋其他BB,一定仲好玩!

我都同意宜家天氣太熱,出下街都仲OK,去旅行都係秋涼先,咪個個變哂濕水鴨!

多謝你提醒,我淨係同寶寶攞左passport,都未搞回鄉証。
原帖由 孔太ww 於 09-7-31 02:04 發表
由於現時天氣太熱, 如果我地返內地玩, 對bb和大人來說都是辛苦, 等天氣涼番少少會好d, 因為我地會去香江動物園和一些農莊睇動物, 始終是戶外活動, 所以我地打算在10月初左右, 希望各媽咪爸爸快快替BB辦理回鄉証, 屆 ...

男爵府

我都想去
weekend 攪就好喇!
我係working mum

別墅

我地會選9月底或十月初的星期六日或9月30至10月1日個D日子, 如果星期日眾爸爸多數有假放.

其實我都想在11月搞生日會2歲BB能在內地慶祝, 非常特別的體驗, 如果在內地酒店BOOK FUNCTION ROOM都幾好 我們要因應價錢和時間的安排, 稍後會再公報, 敬請留意.

原帖由 余魚媽 於 09-7-31 19:06 發表
我都想去
weekend 攪就好喇!
我係working mum

首頁
12345...7

尾頁

跳至