親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

amanda,

唔該晒你呀,因為有兩個分別三歲同二歲小朋友,驚佢地搭完飛機就開始行街街既行程有d辛苦
[url=http://www.TickerFactory.com/]

大宅

好媽媽勳章

你好amanda, 恭喜晒你生咗個囡囡! 我同老公3月下旬會帶一個2歲囝囝再加公公婆婆去東京5日. 暫時plan咗嘅行程如下, 你可以俾d意見嗎? thanks.

Day 1
1pm到成田機場, 到酒店check-in後會去akachan買bb物品(我哋會住新宿)
(老公會分頭行事, 佢去中野shopping)

Day2
橫濱麵包超人博物館, (如有時間會去西松屋同拉麵博物館), 黃昏去yokohama marina bay outlet

Day 3
富士急thomasland, 黃昏回新宿酒店附近食晚飯

Day 4
築地, 上野動物園, 上野買手信, (如有時間想去上野公園睇櫻花), 黃昏去幕張garden walk outlet
(呢一日老公會自己去秋葉原行街)

Day 5
新宿一帶逛逛, 下午3pm左右出發去機場

我同老公其實有好多地方想行, 不過驚bb同公公婆婆行得耐會辛苦, 所以我哋會留番一d夜晚都開嘅地方, 晚飯之後送咗bb同公公婆婆返酒店休息, 自己兩公婆先至再行...

不過食嘢地方仲未諗, 請問有冇咩好介紹? 我怕囝囝得兩歲, 未必樣樣嘢啱食, 地方又未必坐得舒服!

大宅

已將行程 pm 給你,請給予意見,謝!

禁止訪問

大宅

amenda,

首先恭喜你成為媽咪, 祝你bb快高長大, 健康快樂 !

上次我去東京得你幫忙, 行程順利, 今次暑假想去東北, 睇青森察, 係咪會非常多人, 要早幾個月book ? 不過東北好似無什麼適合小朋友去, 可否介紹一下 ?

大宅

回覆 524# amandawong 的文章

已再嘗試 pm 給你,不過都是失敗,現在只好在這裡寫給你…

以下是我的 7 天行程 (2 大人 + 1 位 5 歲半男孩),請給予意見,謝!

Day 1 (29/03,星期一)
羽田機場 (6:30am 到達) => 池袋 (Sunshine City Prince Hotel) => 富士急樂園 (只到 Thomas Land + 高達館) => 新宿 => 池袋

Day 2 (30/03,星期二)
橫浜 (麵包超人博物館 + 西松屋 + MM21 區) => 東京駅 (東京駅一番街) => 錦糸町 => 大江戶物語 => 池袋
** 問︰這天是否購買一日乘車卷比較化算?? 應該買那一種類的乘車卷??

Day 3 (31/03,星期三)
築地 => 迪士尼樂園 (下午巡遊 + 晚上煙花) => 池袋

Day 4 (01/04,星期四)
箱根 (坐 11:10am 浪漫特快)

Day 5 (02/04,星期五)
箱根 => 御殿場 outlet => 池袋

Day 6 (03/04,星期六)
池袋 (防災博物館) => Tokyo Dome City (Toy's Kingdom) => 上野 (恩賜公園 + 買手信) => 池袋

Day 7 (04/04,星期日)
原宿 (明治神宮) => 池袋 (取回行李) => 羽田機場
** 問︰
a) 我想同時到新宿御園,時間是否很緊迫?
b) 我是乘搭 8:30pm 的飛機回香港,想坐機場巴士 Airport Limousine Bus 從池袋酒店直接往羽回,應該是坐那一班?

洋房

transportation to zoo

Hello Amanda,
I'm afraid you cannot receive my message. so please find my query as follows. thank you very much.

Hello Amanda, 想請教你如果從河口湖往上野動物園應坐什麼車呢?坐highway bus 到新宿再到上野?

萬分感激!

男爵府

Amanda,

你好!!!
以下是我的 7 天行程 (4 大人 + 1 5 歲男孩+ 1 4 歲半女孩+1 2 歲女孩),暫時編咗行程如下:-
請給予意見,謝謝!

Day 1 (05/04,星期一)
羽田機場 (6:30am 到達) => 築地=>日本鐵路博物館 -> Kidzania (角式扮演 〔第2部〕4:00pm9:00pm) => (:Sunshine City Prince Hotel)

Day 2 (06/04,星期二)
箱根 (箱根小涌園) (想請問坐浪漫特快還是自駕遊比較化算&方便???) => 池袋

Day 3 (07/04,星期三)
Mother Farm =>
池袋

Day 4 (08/04,星期四)
富士急樂園 => 池袋

Day 5 (09/04
,星期五)
橫浜 (麵包超人博物館 => 八景島 => 池袋

Day 6 (10/04
,星期六)
池袋防災館 => 上野(恩賜公園 + 買手信) => 大江戶溫泉物語 => 池袋

Day 7 (11/04
,星期日)
東京巨蛋Tokyo Dome City (Toy's Kingdom) => 高尾山視覺美術館 => 池袋 (取回行李) => 羽田機場

大宅

好媽媽勳章

Amanda,

4月想同小朋友在東京附近摘士多啤梨,有沒有好介紹?
上次去Mother Farm因坐佢dshuttle bus太遲到,冇得摘。所以今次想找個近近地的去摘。

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Amanda,

恭喜你生左個女呀~!
囡囡個樣好得意, bb女越大個就會越似mami~ 一定靚女~

多謝你上次推介,我去完東京, 個b 玩得好開心~特別係去鉄道博物館, 本來玩兩三個鐘, 但佢好鍾意d 模擬駕駛, 結果佢玩左大半日. mouth: 我個shopping plan 報銷, 佢就 開心到不得了.

好多樂園都仲未玩, 下次再同佢去過~

別墅

有關富士急樂園週末下午的特價套票

Amanda,
你好!
我睇了你的書,好正啊!
書中提及富士急樂園週六、日及假期下午一點後入場的任玩票較平,但在官方網址好像找不到有關資料,唔知係咪已經冇咗優惠?
另外,我會帶 4yrs. and 1yr. 小朋友去,只會留在Thomasland,一個下午大約3-4個鐘夠玩嗎?週末會唔會排好耐隊?
謝謝!

男爵府

Dear Amanda,

首先好多謝你廣博資料, 好精彩! 我用左2日時間去追, 眼都盲 , 即時砌左schedule. 煩請比意見!

Day 1
5 Apr(Mon)
Arrival(16:05, Narita
成田) 坐LB(高速巴士)直到Kieo Plaza, check in→去大黑屋買Disney ticket + puroland ticket→新宿Dinner + Shinjuku Prince Hotel同一座building,去PE PE買YEN100野 + 小田急百貨

Day 2(Tue)
Disney Land (Confirmed Shuttle Bus w/Kieo Plaza)

Day 3(Wed)
新宿站去puroland(HELLO KITTY LAND)
多摩動物園→新宿Dinner

Day 4 (Thu)
Disney Sea /
Kidzania
(Planning)

Day 5 (Fri)
箱根 + ThomasLand →新宿 (如果我坐romance car 10:10am, 之後坐覽車→坐船→坐吊車到桃源台→大涌谷, 請問有冇車到ThomasLand, 是不是一定要在河口湖轉車?) →
富士急行高速巴士回新宿

Day 6 (Sat)
Dept(6:20pm)
知仲有冇櫻花

Question
1.
Two Adult + 2 child(8 yrs + 5 yrs)

2.
Please comment the routing!
3.
我要5要買定pass? suica+nex@3500yen適用嗎?
4.
小田急百貨請問幾點close?

5.
請問Disney Land可5可以自行帶食物?

別墅

6天日本之旅, 大家俾D意見,唔該各位!

由4月5日出發10:45am,4月10日回程18:20pm
2大人,2小朋友(5.5yrs & 22mths)

Day1 - 4:35pm到日本機場
6:00到池袋酒店
晚上: akachan/babies r us - 錦系町
西松屋 - 赤羽
Day2 - 10:00 am 麵包超人館 - 橫濱
1:00 pm 巨蛋LaQua 親子樂園 -水道橋
Day3 - 全日 THOMSLAND
Day4 - 10:00am 鐵路博物館 - 大宮
4:00pm Kidzania - 豐州
Day5 - 全日 Mother Farm
Day 6 - 10:00am 上野動物園
4:00pm 成田機場

我有以下的問題想問各位:
1. 鐵路博物館值得去嗎? 會用多少時間?
2. 如果我想將此行程改在去thomasland/mother farm之前去, 得唔得呢?

THNAKS

首頁

尾頁

跳至