親子旅遊

跳至

首頁
34567...27

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

大宅

Hi Amanda

想請教東京邊度有Vans bb鞋(2歲),因為妳本書介紹的outlet店內沒有此品牌,我年初去北海渡機場outlet就買到,c6好鍾意所以10月初再去東京想再買.

禁止訪問

大宅

原帖由 amandawong 於 09-8-19 19:51 發表
如果你講最近新宿嘅,應該係新宿御苑,你係新宿站搭東京メトロ丸ノ内線(池袋行)到新宿御苑前站,1號出口

呢度係2008年嘅東京紅葉情報,可以參考下,有埋每個地方嘅地圖,不過2009年嘅紅葉情報,最快可能要9月尾先有:
http: ...

Amanda, 睇完你俾網頁後,覺得d紅葉景真係好靚, 我同c6都打算推遲出發日期至11月尾 (雖然天氣會變冷,要帶多d衫加重行李負擔) 但都覺得值得, 多謝你的資料!!

禁止訪問

別墅

恭喜恭喜. . . .祝BB健康成長. . .男or女呀 . ?
你的資料好詳細呀.. 我仍在籌備我的行程. . 好似有好多野要準備.... 又要找package.. 又要找景點 .. 我地一行8人.. 其中4個小朋友.. 或者加多兩位老人家(我父母). .. 所以景點不能太趕. 又要方便 . . . 哈! . .我自己成日唸左好多問題.. . 所以個行程遲遲都未出. . .參考過其他人的意見.. 我的初步如下
day 1 : 香港 - 東京(成田) - 新宿 (星期日)
day 2 : 築地 - 東京巨蛋
day 3 : Disneyland
day 4 : 三鷹博物館 - SANIRO Puroland
day 5 : Thomasland - FujiQ
day 6 : 新宿 - 香港

幫我看看我的行程.... 還可以 加/改 什麼地方呀?

謝謝

原帖由 amandawong 於 09-8-15 23:51 發表
haha,thanks!係呀,而家5個月啦,我都好希望快d可以帶埋bb去東京

大宅

我都想問吓鐵路係邊一段時間最繁忙, 因為我哋一家四口都會係九月尾去東京, 不過兩個小朋友仲細, 所以要推孖 B 車去. 如果知道邊段時間最迫人, 就可以預先夾一夾啲行程.

大宅

Amanda,

Thanks so much. 我地10月頭去,星期五到,聽你咁講,我都係星期六或日去好d,多d時間,不過搭車好似好複雜咁,想問下車程要幾耐?
原帖由 amandawong 於 09-8-19 21:43 發表
以你嘅行程,你打算星期幾去,因為如果星期六,日去,puroland收6點,咁你可以朝早去動物園,之後再去puroland,係呢度你可以睇返d關門時間:
http://www.puroland.co.jp/information/schedule.html

但如果係平日去,兩個地 ... [/quote]

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

別墅

WAWA . . 一個'好'字 . .太好了. 我有兩個愛扮靚的小魔怪(girls)..

我會在12月20日出發.. 咁凍.. d 動物會否不願行.. 成日睡呀. . . 我準備訂 sunroute plaza shinjuku or keio plaza.. 心大心細.. 未知邊間好. . . 你所講的 LaQua/後樂園.. 是什麼來的?我的行程全都在綱上找的.. 唸住 '三鷹館' 出名.. 所以加入行程炸. . .如果去zoo 方便.. ,動物冇冬眠.. 咁就改去多摩啦.. 比d 路向我參考下. . 謝謝. .

原帖由 amandawong 於 09-8-21 15:46 發表
cinfylmw
多謝呀!係女嚟,到時可以去東京狂買bb衫,haha!你嘅行程都幾好,唔會太辛苦呀,揀package最緊要都係要搵啱酒店先!DAY2你打算去東京巨強係咪即係去LaQua同後樂園?
另外你有無打算同小朋友去下動物園,因為東京嘅 ...

禁止訪問

別墅

東京巨蛋 - 我見.. . 綱上有人介紹yen1000 玩3個鐘. . 有好多lego玩, 又有迷你火車, 又有slide . .唸住在室內. 方便d.. 我未去過架!. . .咁你所講的laqua+後樂園會否好玩過巨蛋呀.. 因我地d 小朋友只得 2,3,4,6 歲 . . 如果機動遊戲佢地可以玩,, 咁就改行程啦... 另請問費用如何呀?

原帖由 amandawong 於 09-8-21 21:39 發表
呢2間酒店都ok方便呀,sunroute就新淨d,你本身打算去東京巨蛋玩咩?因為嗰度其實係後樂園同LaQua隔離,LaQua有一個商場,有d機動遊戲,而後樂園就係一個遊樂場,有適合小朋友嘅機動遊戲,另外係車站隔離仲有一個叫toy's kin ...

禁止訪問

別墅

收到. . 謝. ..
請問.. 12月20-25.. 東京有約幾多度.. 會否下雪呀?

另外,, 重想問下 . .以下從puroland返新宿的路程!!

1.行去多摩センター站旁邊嘅
京王多摩センター站搭京王相模原線急行到新宿站

2. 小田急多摩センター(唐木田行)搭小田急特急さがみ75号到新百合ケ丘站 -

到新宿站

以上兩個路程.. 那種較方便呀. . ? 是否買suica 比較好呢?
唔好意思.. 我有太多問題了. . .

原帖由 amandawong 於 09-8-22 12:53 發表
pls check PM

禁止訪問

別墅

唔該曬. . .又想問下.. 在香港有冇地方可以買定 tokyo disneyland 的入場票呀? 及 在那可買巴士票從新宿去fuji-q(thomasland)呀?

謝謝

原帖由 amandawong 於 09-8-24 13:18 發表
12月嘅天氣約5-10度左右,東京落雪機會唔大,由puroland返新宿,行去多摩センター站旁邊嘅
京王多摩センター站搭京王相模原線急行到新宿站最快,買suica方便d,唔駛次次去買飛

...

首頁
34567...27

尾頁

跳至