親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問知唔知長隆既馬戲團同動物園D門劵在HK有冇得預售??

8/8 出發-因為我地有 12個人, 驚當天到長隆先買門劵會唔會到 (怕FULL 左)

大宅

你是否買package,訂package的旅行社有代售門票.

大宅

我都係8月8號出發,不過我會到長隆才買門票.

大宅

原帖由 pearjadema 於 09-7-28 15:34 發表

8/8 出發-因為我地有 12個人, 驚當天到長隆先買門劵會唔會到 (怕FULL 左)

中旅社

或者您買套票個間旅行社, 好多時都有代售

水晶宮

buy there! coz sometimes they offer special price (e.g. paradise 2 adults + 1 kid = CNY360, separate= adults CNY170, kid=CNY90)

child under 120=free of chg
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

複式洋房

原帖由 chunwai_315 於 09-7-28 16:16 發表

中旅社

或者您買套票個間旅行社, 好多時都有代售

現在是旺季,旅行社賣俾我們的是換票証,去到不單只耍排隊約40分鐘CHECK IN 呀,仲要在酒店大堂再另外排多一段時間去換票櫃枱換入場卷票呀!聽講要40分鐘呀!!
我又係08/08/2009去呀!

別墅

原帖由 咩咩豬 於 09-7-28 16:10 發表
你是否買package,訂package的旅行社有代售門票.

我係直接同長隆酒店 book room 架, 因為問過 hk好多 agent 都造話 8/8 full哂咁咪自己打上 長隆酒店囉, 我其實都有打上長隆話要訂馬戲團同動物園既門劵, 但佢覆我話8/8上到來就有存啦, 唔哂預售喎

別墅

原帖由 lawslander 於 09-7-28 22:51 發表

現在是旺季,旅行社賣俾我們的是換票証,去到不單只耍排隊約40分鐘CHECK IN 呀,仲要在酒店大堂再另外排多一段時間去換票櫃枱換入場卷票呀!聽講要40分鐘呀!!
我又係08/08/2009去呀! ...

想問你d 換票証買左幾銀呀 ?
我朋友話 搵到中旅 $240 包 馬戲團+動物園, 但要同一日用唒2張 ticket, 我係想 8/8睇馬戲團, 9/8去動物園架, 現在都唔知點好

大宅

酒店就會full, 但樂園好大唔會full, 我上星期日去睇大馬戲, 雖然好多人, 都都有空位, 當然位置無咁好, 假日最多要早D去, 搵定好位, 但唔會無位坐.

幫中旅買D門票要係樂園架團體售票處換票.

原帖由 pearjadema 於 09-7-28 15:34 發表

大宅

原帖由 pearjadema 於 09-7-29 15:03 發表

想問你d 換票証買左幾銀呀 ?
我朋友話 搵到中旅 $240 包 馬戲團+動物園, 但要同一日用唒2張 ticket, 我係想 8/8睇馬戲團, 9/8去動物園架, 現在都唔知點好 ...

馬戲團+動物園係長隆訂RMB230,
馬戲團有家庭票2大+1小RMB330,
水上樂園家庭票2大+1小RMB400,
水上樂園+馬戲團RMB270,
中學生有拆扣優惠,但要帶學生證,一定要在長隆買門票.

大宅

原帖由 pearjadema 於 09-7-29 14:59 發表

我係直接同長隆酒店 book room 架, 因為問過 hk好多 agent 都造話 8/8 full哂咁咪自己打上 長隆酒店囉, 我其實都有打上長隆話要訂馬戲團同動物園既門劵, 但佢覆我話8/8上到來就有存啦, 唔哂預售喎 ...

馬戲團假日還會加開一場17:00,我要買親子套票,所以8/8號上到長隆才買.

首頁

尾頁

跳至