家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

係人都知美國佬衰乜

係又借 ... 唔係又借

結果 ... 過份借貸

d 人無錢還 ... 衰

而家大陸又行番呢條路

真係 ... 死蠢

:;pppp: :;pppp: :;pppp:

升久必跌

大宅

認識瑞士牛牛第二回

原帖由 靖兒 於 09-7-31 12:49 發表
係人都知美國佬衰乜

係又借 ... 唔係又借

結果 ... 過份借貸

d 人無錢還 ... 衰

而家大陸又行番呢條路

真係 ... 死蠢

:;pppp: :;pppp: :;pppp:

咩叫過份呢?

大陸借貸比率好高咩?
Kindness is like a key,which rusts if we put it aside.Use it frequently not only could help others but also could help ourselves.

大宅

單以上半年情況:新增貸款達7萬多億元,已直逼2008及2007兩年的總和(8萬餘億)。

升久必跌

大宅

認識瑞士牛牛第二回

原帖由 靖兒 於 09-7-31 14:44 發表
單以上半年情況:新增貸款達7萬多億元,已直逼2008及2007兩年的總和(8萬餘億)。

唔知D錢用左邊道,
但如果用係基建,教育,醫療,科技,長遠係咪好事呢?(當然唔係全部LA)

中國國情
阿爺咁多錢簡中拎D出黎用下 有咩問題?
妳儲埋儲里十幾年未用過,經濟不景時用多D...
國企,都係左手交右手...黎黎去去此終阿爺手上..

2007 2008 阿爺為防止經濟一鋪KO,當時限制好多借錢,
現經濟差放寬D姐...

如果保唔到八 有三千幾萬人失業...
不過講反妳題目,過份,我諗還未到!

Kindness is like a key,which rusts if we put it aside.Use it frequently not only could help others but also could help ourselves.

大宅

熱錢 ... 係邊度黎

正所謂

財到光棍手 ... 一去無回頭

真係彩你都傻

《中國要聞》央視:熱錢狂炒有色金屬,攪亂正常市場秩序

《經濟通通訊社6日專訊》據《中央電視台》報道,在剛剛過去的7月份,上海期貨交易所的有色金屬品種出現價格快速反彈,連續創出年內新高,鎳、鋁、銅、鋅和鉛的月度漲幅都在17%到11﹒3%之間。但從該台調查看,這輪反彈當中也出現值得警惕的信號。不少企業和資本殺入這個市場,並不是真正了解未來的價格走勢和需求狀況,而只是把有色金屬當作一種對沖通脹風險的投資品種,或者干脆搏殺一把的投機工具。一旦市場風向突變,出現價格劇烈震盪,這些企業吞進的巨量存貨,就可能變成巨型炸彈,造成巨大浮虧。
  報道指,一些資金炒作有色金屬發出錯誤的價格信號,已經攪亂正常的市場秩序。如果這些錯誤信號沿著產業鏈進一步放大,引發汽車、電器等終端消費品出現價格波動,反倒會加劇市場恐慌,形成波及面更廣的惡性循環,對中國經濟保增長、擴內需帶來負面影響。
升久必跌

禁止訪問

大宅

唔造假

邊得黎咁多錢 ... 炒股炒樓

真係 ... 後知後覺

【經濟形勢】發改委:堅決查處統計數據造假 (經濟通新聞)
日期: 2009/08/07 16:10
  《經濟通通訊社7日專訊》國家發展改革委副主任朱之鑫出席宏觀經濟形勢新聞發布會時表示,中國各方面情況非常複雜,不排除個別地方、個別環節上會出現某種統計數字上的偏差,甚至造假,他表示會堅決加以查處。
  他相信,只要宏觀數據能夠做得更准一些、更精確一些、更貼近實際一些,將來宏觀政策的制定也就更能符合經濟發展的實際。
升久必跌

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

各省市做假上面點會唔知
同埋一睇個M2就知道出面水源過份充足
而家都去到8月, 又話要保八, 得番4個月唔谷大個市點達標?
到而家都未加儲備金只係間唔中出下口術就知中央由得你地繼續炒

大宅

車 ... 大陸最多係乜東東

答案咪就係 ... 和新 ... 囉

原帖由 floraya 於 09-8-8 02:45 發表

各省市做假上面點會唔知
同埋一睇個M2就知道出面水源過份充足
而家都去到8月, 又話要保八, 得番4個月唔谷大個市點達標?
到而家都未加儲備金只係間唔中出下口術就知中央由得你地繼續炒 ...
升久必跌

大宅

唔知 ... 大陸 ... 呢班 ... 和新

而家 ... 驚唔驚 ... 呢

升久必跌

大宅

睇見大陸個市

真係要小心

成班 ... 契弟 ... 走得魔

和新 ... 逐個捉

升久必跌

首頁