自由講場

跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

入伙前, 我隔離鄰居主動走過去我門口打招呼和握手, 咁我都好客氣以禮對佢, 佢話佢 稍後又要裝修.(寒暄幾句!...(問我有冇介紹?) 咁我剛裝修完, 佢好似想睇我屋內裝修, 咁我仲請她入屋參觀我的裝修.

隔了二星期後, 我拖住個女(3 yrs old)出電梯(lift),迎面正是這位鄰居(女人),佢不但冇同我打招呼,仲冇禮貌地成個人入左 先 (我兩母女當時仍係lift 里面) ,

我覺得佢好似唔識我, 話哂我都比佢睇過我間屋, 一樣米養百樣人!奇人!

別墅

佢係唔係有d唔正常or精神有d異常

等待驗證會員

好似得佢一個人住!!!!!!

伯爵府

原帖由 trirmar 於 09-7-31 15:27 發表
入伙前, 我隔離鄰居主動走過去我門口打招呼和握手, 咁我都好客氣以禮對佢, 佢話佢 稍後又要裝修.(寒暄幾句!...(問我有冇介紹?) 咁我剛裝修完, 佢好似想睇我屋內裝修, 咁我仲請她入屋參觀我的裝修.

隔了 ...

我想問樓主, 你標題個2個字點讀同點解???

等待驗證會員

打錯, 唔好意思!

新屋-鄰居

大宅

我又係搬新屋無幾耐,未裝修去看新屋環境時都有同隔鄰好有禮貌咁打招呼同請問下可唔可以參觀下人地d間隔,而大家都好客氣好nice,但唔知點解那次之後在樓下撞到佢我主動同佢say hi~佢就唔睬我扮唔識,之後我見到佢都唔理佢,費事攪到己唔happy
原帖由 trirmar 於 09-7-31 15:27 發表

隔了 ...

男爵府

原帖由 trirmar 於 09-7-31 15:53 發表
打錯, 唔好意思!

新屋-鄰居

首頁

尾頁

跳至