婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

前日食老爺生日飯, 我無咁早上去酒樓, c6陪99打牌.尋日我同c6行街睇傢俬,坐左0係張梳化度, c6突然話食飯前99又問佢做咩結左婚兩年都仲未有細路?
呢個問題, 0係今年過年前佢已經問過, 我地都直話直說左佢知咩原因, 係因為c6嘅丁丁問題, 睇緊好多醫生, 睇埋不育科,食緊藥. 之後99又耐唔耐拎出黎煩c6, c6知道係自己嘅問題, 已經好唔開心, 我同我父母都無同佢提起, 因為唔想比壓力佢. c6好乖, 佢知自己有事, 叫佢食咩藥佢都肯食, 我媽煲d好難飲嘅補品比佢佢都照吞.
但呢個99咩都唔做, 淨係不停咁問做咩咁耐仲未有孫抱, 比壓力個仔, 但就無為個仔做過d咩野, 連最普通煲d好湯水都無, 淨係顧住打牌!我聽到當然勁唔開心, 睇見c6同我講時, 佢都好sad.
我話之前一直都同佢講左發生緊咩事喎, 點解又提?c6話99老了, 真係會唔記得野. 不過c6加多句, 99係鍾意嘅野就記得, 唔鍾意嘅野就唔記得囉. 我頂!
如果佢繼續扮失憶再煩c6, 我應該點做好? 我真係唔想c6因為呢件事再唔開心.

伯爵府

你同99關係點架?
可唔可以叫佢顧下自已個仔既感受,咪日煩死煩呀?

大宅

我同99關係一般, 同佢無咩兩句, 因為佢野野都係話我, 所以一個月只會見佢兩次. 但c6就每個星期都會返去食飯, 所以99一定係見c6一次, 又提一次. 之但係99就無0係我面前提抱孫囉!

首頁

尾頁

跳至