跳至

首頁

尾頁

大宅

近1-2個月,阿囡成日夜晚醒,佢發夢係度叫,有時忍泣,有時醒左係度行.我就快攰死.全家都比佢既大聲嘈醒. 你地BB會唔會禁?可以飲什麼湯安神?我想比保嬰丸佢食,得唔得呢?

大宅

好媽媽勳章

原帖由 QueenieYan 於 09-8-6 11:08 發表
近1-2個月,阿囡成日夜晚醒,佢發夢係度叫,有時忍泣,有時醒左係度行.我就快攰死.全家都比佢既大聲嘈醒. 你地BB會唔會禁?可以飲什麼湯安神?我想比保嬰丸佢食,得唔得呢? ...

保嬰丸我唔會成日俾佢食,通常都係同佢出完街,先至食.我阿女好鍾意食.
有時同佢做完按摩,佢會睡得好d,你可以試下,playgroup個阿sir教.

男爵府

試下珍珠末, (去魚仁生買)

大宅

bb係呢d天氣好需要消暑架, 如果唔幫佢消暑, 佢會周身唔舒服又熱氣又訓得唔好, 你試下煲冬瓜+綠豆+扁豆+生熟薏米俾佢飲丫, 飲完bb會all好多尿, 清左好多熱毒, 會訓得好d架, 我個仔次次飲完, 午睡都會訓耐d, 晚上就一覺到天光, 你試下先啦! 保嬰丹都會熱氣架, 唔好咩事都食保嬰丹, 尤其係夏天.

原帖由 QueenieYan 於 09-8-6 11:08 AM 發表
近1-2個月,阿囡成日夜晚醒,佢發夢係度叫,有時忍泣,有時醒左係度行.我就快攰死.全家都比佢既大聲嘈醒. 你地BB會唔會禁?可以飲什麼湯安神?我想比保嬰丸佢食,得唔得呢? ...

大宅

好媽媽勳章

原帖由 queeniechan2004 於 09-8-10 14:56 發表
bb係呢d天氣好需要消暑架, 如果唔幫佢消暑, 佢會周身唔舒服又熱氣又訓得唔好, 你試下煲冬瓜+綠豆+扁豆+生熟薏米俾佢飲丫, 飲完bb會all好多尿, 清左好多熱毒, 會訓得好d架, 我個仔次次飲完, 午睡都會訓耐d, 晚上就一 ...

我知呀,所以非必要,我都唔俾佢食.
我想問個湯要用幾多水煲,同煲幾耐.
仲有d 乜嘢好介紹係適合bb?
我只係識煲開奶茶同蘋果湯.唔悶,我都悶.

大宅

原帖由 queeniechan2004 於 09-8-10 14:56 發表
bb係呢d天氣好需要消暑架, 如果唔幫佢消暑, 佢會周身唔舒服又熱氣又訓得唔好, 你試下煲冬瓜+綠豆+扁豆+生熟薏米俾佢飲丫, 飲完bb會all好多尿, 清左好多熱毒, 會訓得好d架, 我個仔次次飲完, 午睡都會訓耐d, 晚上就一 ...

唔該哂!

男爵府

煲開奶茶,得唔得?

大宅

好媽媽勳章

原帖由 kmmum 於 09-8-10 19:24 發表
煲開奶茶,得唔得?

我俾bb飲,係因為飲奶熱氣,壽便便好d

首頁

尾頁

跳至