論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

昨晚食飯0既時候... 同c6講起... 佢細妹湊仔0既方法幾好喎... 15個月已經可以訓練到沖涼可以照頭淋... 個仔跌倒又吾會扭計... 因為佢阿媽係吾會呵番的...
0甘我就望住姐姐話喇... 你都吾使0甘緊張女女架... 由佢跌0下0甘佢先知痛架... 哈哈... 姐姐就答我... 點得架... 你係媽咪當然可以0甘做... 因為佢係你個女...但我係0黎工作... 責任係照顧bb... 有咩事我負責吾到架...跟住我同c6一齊話0甘又係... 姐姐真係有智慧... 因為佢係超錫女女... 點捨得比佢跌丫...但又吾可以逆我意... 所以0甘答我囉.....

男爵府

so envy your 姐姐 is so smart !~!

原帖由 穎穎豬媽 於 09-8-20 16:26 發表
昨晚食飯0既時候... 同c6講起... 佢細妹湊仔0既方法幾好喎... 15個月已經可以訓練到沖涼可以照頭淋... 個仔跌倒又吾會扭計... 因為佢阿媽係吾會呵番的...
0甘我就望住姐姐話喇... 你都吾使0甘緊張女女架... 由佢跌0 ...

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你家姐姐答得都幾有智慧...
如果比著我果個一定係"哦哦哦"

by the way, 我個工人都係, 阿囡跌到少少都會仆到去呵返佢抱起佢.. 我都叫住佢唔需要咁做, 有時真係係咁e 櫈親咋...

搞到佢仲緊張過我咁

大宅

原帖由 sakesakee 於 09-8-20 16:31 發表
你家姐姐答得都幾有智慧...
如果比著我果個一定係"哦哦哦"

by the way, 我個工人都係, 阿囡跌到少少都會仆到去呵返佢抱起佢.. 我都叫住佢唔需要咁做, 有時真係係咁e 櫈親咋...

搞到佢仲緊張過 ...

係呀... 有時我都會比佢過大0既反應嚇親... 而吾係阿女跌嚇親架.....

大宅

畀面勳章

你好good luck呀! 有個咁好既姐姐, 惜問聲係菲姐定印姐?

我好激氣呀! 尋日印姐居然遲到20分鐘接仔仔放學, 仔仔等左20分鐘先敢打比我, 我即刻打番屋企又無人聽, 打姐姐手機又無法接通, 轉頭打去補習社話仔仔已經走左.
10分鐘後打番屋企, 姐姐即刻一大輪解釋, 話兩部電梯一部倒垃圾, 一部等左5分鐘先到! (我住12樓, 我問佢既然已經遲, 做乜仲等電梯吾行樓梯!!!)
我問佢做乜會咁遲先出門口, 佢又話因為我叫佢漂廁所, 所以做到吾記得. 我話日日都有家務做, 點可以話做到吾記得?!

我比佢係屋企send短訊,傾電話,充電, 但到我有緊要事想打比佢先知佢改左手提號碼! 佢比部電話我睇, 我想check下佢係今日接放學既鐘數係咪有傾過電話, 點知全部通話紀錄已被取消!!!

姐姐既智慧.... (sorry, 係處發咁大勞so)
原帖由 穎穎豬媽 於 09-8-20 16:35 發表

係呀... 有時我都會比佢過大0既反應嚇親... 而吾係阿女跌嚇親架.....

大宅

原帖由 晟媽 於 09-8-20 16:51 發表
你好good luck呀! 有個咁好既姐姐, 惜問聲係菲姐定印姐?

我好激氣呀! 尋日印姐居然遲到20分鐘接仔仔放學, 仔仔等左20分鐘先敢打比我, 我即刻打番屋企又無人聽, 打姐姐手機又無法接通, 轉頭打去補習社話仔仔已經走 ...

吾好0甘勞氣啦... 我姐姐係印印呀... 你個姐姐又太吾負責喇... 佢識得deleted晒0的電話 9成9 傾到忘0左形啦.......

大宅

畀面勳章

我都覺得係佢傾電話傾到吾記得接放學! 太過份! 佢好叻咁delete哂電話, 仲大大方咁比部電話我睇! 擺明知我會check佢咁! 如果佢既智慧用係工作上我就發達啦!

點都好, 好好珍惜你既印傭, 千金難求好工人呀!!!~~~

原帖由 穎穎豬媽 於 09-8-20 17:16 發表

吾好0甘勞氣啦... 我姐姐係印印呀... 你個姐姐又太吾負責喇... 佢識得deleted晒0的電話 9成9 傾到忘0左形啦.......

大宅

你地d姐姐咁好嘅,我個成舊木頭咁,阿仔學行時跌親,佢只係望一望唔會話錫錫氹番佢,我有d friends見到佢都話佢做嘢冇heart,佢已經2nd contract,續佢因為佢老實,宜家仲有半年就finish 2nd contract,我又心大心細唔知換唔換好,見到人地d姐姐同BB玩得好融洽,我個只係會望住我個仔玩冇交流,都唔知点好。有次阿仔take the storybook叫姐姐講故仔佢聽,佢居然粒声唔出擰埋臉走咗,嗰時我見到我真係想即刻兜走佢,佢唔鐘意talking,仲要佢talk Chinese, 佢好似想死咁,撬都撬唔郁佢把ロ。我d親戚又話我請個老實好過請個精luk尾,對我黎講可以話好嘅,因為你叫佢做乜佢都做,但對於我對仔女嚟講,日日對住舊木頭都幾難頂喎,宜家阿仔有時同我講姐姐唔同佢講嘢,平日就只有姐姐同我對仔女喺屋企咋!

男爵府

畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆 1# kit_hangwong 的文章

係要老實。。但都唔可以冇反應架嘛。。。而且佢都做咗好耐啦。。冇理由咁生保。。。好似啱啱返工咁嘅?

禁止訪問

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 晟媽 於 09-8-20 17:48 發表
我都覺得係佢傾電話傾到吾記得接放學! 太過份! 佢好叻咁delete哂電話, 仲大大方咁比部電話我睇! 擺明知我會check佢咁! 如果佢既智慧用係工作上我就發達啦!

點都好, 好好珍惜你既印傭, 千金難求好工人呀!!!~~~

...

好明顯身有先會del晒啲通話記錄啦! 仲諗定晒你有咩反應嚟應對你.

首頁

尾頁

跳至