興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2553908-1-1.html <<<估中收律師信一封.

polly姐,河姐,快d入去發揮創意,度d好名出黎救下d比人昆既僱主啦.

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

我個印就問我佢係咪當放假,因為唔駛take care bb,佢話換返第日Sunday唔放wor...咁又好唔好呢?

原帖由 FA8866 於 09-8-28 00:29 發表

我個係bun.
試過成家去旅行,我會係出發前同佢講定我想佢做d咩野清潔!,因為我屋企差不多日日有人,有時有d清潔係好難做.所以趁我地走晒就叫佢做,我第一次成家出門剩低佢個時都驚驚地架,不過佢好好,plan好左 ...

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 FA8866 於 09-8-28 02:54 發表
http://forum.baby-kingdom.com/thread-2553908-1-1.html
多謝花姐好介紹。律師信好平常,靠嚇居多。

公爵府

原帖由 sweetcouple 於 09-8-28 08:14 發表

D公司一味靠嚇O者......出封律師信幾百蚊, 人人都俾得起, 但作為SERVER, BK一定唔會揹呢D責任, 一係剷POST, 一係鎖POST, 咁於是等於話左俾D黑店聽, 出左律師信=可以叫人收口! (當然唔怪得BK)

計我話, 網上大把C ...

唉,當佢靠嚇都係咁話啦,誹謗非常麻煩兼難打.
所以學下點樣玩得精d,先係醒目既bk媽呀.

公爵府

原帖由 JLRLCH 於 09-8-28 11:44 發表
我個印就問我佢係咪當放假,因為唔駛take care bb,佢話換返第日Sunday唔放wor...咁又好唔好呢?

如果佢提出既,您咪自己睇下接唔接受囉.呢d係雙方協議既,不過記得black & white寫清楚相方同意邊日放假,邊日係補假喔.

公爵府

原帖由 pollyw 於 09-8-28 11:47 發表
多謝花姐好介紹。律師信好平常,靠嚇居多。

七情”僱傭
“陰乾”僱傭
“蟹壞”僱傭
我最like"七情”

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 FA8866 於 09-8-28 11:55 發表

七情”僱傭
“陰乾”僱傭
“蟹壞”僱傭
我最like"七情”
“太太,我真係有隆胸喎!!”

侯爵府

原帖由 pollyw 於 09-8-28 12:30 發表
“太太,我真係有隆胸喎!!”

POLLYW

我曾幾何時, 都好似你甘係bk甘坦白, 但後尾, 試過一次比個fd 問, bk 入邊有個乜乜乜係吾係你黎架........

之後我就收儉左啦, 所以有時, 都係吾好係網上邊講甘多

侯爵府

原帖由 JLRLCH 於 09-8-27 16:56 發表
Hi FA8866,
我想問下你有無試過成家去Travel,掉低個印印係屋企,應該安排佢做咩? or 叫佢放假? 點計?

搭下咀, 我會安排d 野比佢做
早幾年去得耐, 就會叫佢做d 平時吾會做(知都吾會郁果種)果d 野, 例如抹燈(天花果d), 用吸水機清潔d 床肉(主人房除外因為會鎖門), 用jif 刷地磚中間果d la

大洗廚房, 連廚櫃入邊都要抹

侯爵府

qqqqq

搭返你係果邊問我的問題
事願, 我今朝話佢, 阿仔阿女用完d 野, 全部同我放晒係個書櫃其中的一架, 你放得企理我都算呀, 佢又吾係wor, 總之就好似d 危樓甘, 見到野就pat 入去, 再見又pat , 我今朝係櫃就搵到d 藥, toys, key chain, 阿仔的木顏色, 相薄, 還有好多總之就不能盡錄

甘我就話佢兩句, 你d 野要收返好先得架,吾好放到好似垃圾崗甘, 其實我真係忍左佢好耐, 之前我就晚晚會clear 一次, 呢排可能忙就無clear 就攪成甘

跟住佢就係甘執係甘執啦, 都吾知叫吾叫執啦, 總之係書的物體佢就放返係書櫃, 木顏色放返係文具果一架啦

後尾, 阿女9點幾call我, 問我佢本習作去左邊, 我話今朝係檯見到, 佢話果本係其中一本, 還有另一本, 我話今朝工人執過黎, 你問佢, 佢話wor, 係工人叫佢問我wor

我頂, 我即刻叫個工人黎聽, 我問, 你做乜叫阿女問我, 今朝明明係你執, 佢話, 佢話左比阿女聽係邊樹, 阿女話吾係果d, 話今朝果架垃圾崗係我執架wor, 我話總之我今朝就無見左佢果本習作, 你去平時放d 大書果架看下有無啦

總之就係, 攪下攪, 係在我講果一架搵到, 但就吾係工人幫佢搵既, 係我再call 阿女叫阿女自己去搵就搵到

後尾工人想喊甘既聲同我講對吾住law...................

我亦都鬧左阿女, 甘大個女, 自己做完的習作, 我有位比你放, 你做乜吾放好................

工人又話兩句, 話佢, 阿女d 習作你就話驚放完吾知放係邊吾郁者, 顏色筆, toys 呢d, 你知應該放係邊呀麻?

呻完

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 hinhinmummy 於 09-8-28 13:17 發表

POLLYW

我曾幾何時, 都好似你甘係bk甘坦白, 但後尾, 試過一次比個fd 問, bk 入邊有個乜乜乜係吾係你黎架........

之後我就收儉左啦, 所以有時, 都係吾好係網上邊講甘多 ...
諗落都几恐怖。。不過,如不是有心跟既好難会知!N年前開ac時無乜留言所以用呢个名無所謂。我亦考慮緊轉過第二个AC唔用宜家呢个名。。因為呢个係我真名。

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 hinhinmummy 於 09-8-28 13:26 發表
qqqqq

搭返你係果邊問我的問題
事願, 我今朝話佢, 阿仔阿女用完d 野, 全部同我放晒係個書櫃其中的一架, 你放得企理我都算呀, 佢又吾係wor, 總之就好似d 危樓甘, 見到野就pat 入去, 再見又pat , 我今朝係櫃就搵到d ...
這情況常發生在我家姐姐身上。我会靠自己,亦不勉強亞姐,因イ巨不覺得分類是牠責任。你情況不同,因為你要番エ。唯有例行エ事勸籥イ巨。唔好影响心情。輸心情是最慘的!!

珍珠宮

我冇病, 但可唔可以入黎坐下呀.....

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 Siuchoi 於 09-8-28 14:15 發表
我知丫…您黎探病丫嘛!!:lol

大宅

我有時都以為自已無架 .
原帖由 Siuchoi 於 09-8-28 14:15 發表

侯爵府

原帖由 pollyw 於 09-8-28 13:45 發表
這情況常發生在我家姐姐身上。我会靠自己,亦不勉強亞姐,因イ巨不覺得分類是牠責任。你情況不同,因為你要番エ。唯有例行エ事勸籥イ巨。唔好影响心情。輸心情是最慘的!! ...

我知係吾可以靠佢, 但有時真係好mon, 吾好乜都pat 埋一邊等我執先得架

買返黎d 零食又係pat 埋係廚房一邊, 乜都pat 埋一邊, 真係頂

我都有諗過改名架, 因為阿仔個名, 係學校都比d老師發現

大宅

呢d野經常發生在我家, 尤其"大仔" 成日都搵唔到野. 唔知點解全屋只得我一個知d野放係那處. 咁你工人算係o.k., 起碼無駁咀.
原帖由 hinhinmummy 於 09-8-28 13:26 發表
qqqqq

搭返你係果邊問我的問題
事願, 我今朝話佢, 阿仔阿女用完d 野, 全部同我放晒係個書櫃其中的一架, 你放得企理我都算呀, 佢又吾係wor, 總之就好似d 危樓甘, 見到野就pat 入去, 再見又pat , 我今朝係櫃就搵到d ...

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

畀面勳章

hi,

Just to say hi & 留低條腳毛 ....

首頁

尾頁

跳至