跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

我上年先生完, 估唔到依家又再有左,
依個係唔小心, 真係好煩

男爵府

咁你預產期係幾時呀?

子爵府

恭喜你呀,雖然係意料之外,但我諗有個細b同大b一齊成長始終係好事黎既,俾d心機湊大佢地兩個啦。

你預產期係幾時呀?

大宅

我預產期係出年 4月, 多謝大家關心,
初初知道, 真係好煩, 好想唔要佢, 但係想真D, 都唔係佢錯, 無理由奪取一條小生命,依家都會係度諗點揍佢仲好

大宅

haha, 唔駛擔心, 我大女16個月大, 細女剛剛2個月大~~一樣係咁湊^^

大肚婆, 心情要放鬆d呀^^
http://hk.myblog.yahoo.com/sze_0203/

別墅

兩個相差2年,好好呀!
恭喜恭喜!!

民房

想問有幾多個 0805 巳娙生左的媽咪, 依家再有 BB 呀

我囝囝 5月23日出世嘎, e + 又係有左4個月啦, 意外黎嘎, 雖然我地無打算咁快要第二個, 但既然有左, 都會要. haha, 大家一齊加油啦. e + 囝囝都知佢係哥哥啦.

男爵府

恭喜晒你地呀. 放鬆D心情迎接小b 既來臨啦.
我都岩岩check 到有左細b, 細b 個預產期仲要係家姐生日個日. 雖然我都煩緊揍既問題. 不過都好開心既.

洋房

我都覺得自己有左... 又開心又唔開心
心情好煩呀

原帖由 Wendychu 於 09-8-26 16:22 發表
我上年先生完, 估唔到依家又再有左,
依個係唔小心, 真係好煩

男爵府

畀面勳章

原帖由 sze0203 於 09-9-7 17:11 發表
haha, 唔駛擔心, 我大女16個月大, 細女剛剛2個月大~~一樣係咁湊^^

大肚婆, 心情要放鬆d呀^^

E sze0203 你細B又係2個月呀, 咁係7月邊日出世呀, 因為我大個個就08年五月, 而細呢個又係7月, 會唔會同一日呢??

大宅

我細女6月28日出世呀^^所以我係09年6月媽媽會^^
http://hk.myblog.yahoo.com/sze_0203/

男爵府

畀面勳章

原帖由 sze0203 於 09-9-21 16:09 發表
我細女6月28日出世呀^^所以我係09年6月媽媽會^^

O 明白~~

大宅

My second baby borned on 9 Sept la.
But we really exhausted to handle two babies with one only 16mths and new born. My elder baby also very jealous and cannot accept the fact that he has a sister... Did other mums also get the same problem and how to solve this?

男爵府

畀面勳章

原帖由 ahwoon666 於 09-9-22 17:25 發表
My second baby borned on 9 Sept la.
But we really exhausted to handle two babies with one only 16mths and new born. My elder baby also very jealous and cannot accept the fact that he has a ...

你要灌輸比大b知, 呢個係妹妹, 帶佢幫細個個換下片, 衫等等, 做完好唔好都讚佢, 幫你手, 咁大b會覺得有份使命感, 佢會好d, 有時你話比佢知你要去洗手間叫佢睇住妹妹, 咁佢會眼定定睇住佢, 而家我大個個有時仲話比我知, 細b要乜野, 好搞笑

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

i'm a 0805 mommy and am now 2 months pregnant again, the due date is end of april 2010. this pregnancy is much worse than last time with lots of nausea and dizziness.....

禁止訪問

複式洋房

mrs hamster,

恭禧 ^o^

原帖由 mrs.hamster 於 09-10-7 22:13 發表
我都有咗第二名啦!
好似有幾個媽媽都係出年4月生喎,我預產期係4月21日,我都差不多都開始話比阿仔知有細佬/妹啦,唔知佢接唔接受到,因為佢係唔比我抱其它人! ...

子爵府

恭喜你呀,Philip又有個細佬/妹妹同佢玩啦,我都努力緊,希望出年都會多個小bb啦。

原帖由 mrs.hamster 於 09-10-7 22:13 發表
我都有咗第二名啦!
好似有幾個媽媽都係出年4月生喎,我預產期係4月21日,我都差不多都開始話比阿仔知有細佬/妹啦,唔知佢接唔接受到,因為佢係唔比我抱其它人! ...

禁止訪問

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

mrs hamster, 恭喜你呀! 幾時會知道係弟弟定妹妹呀?

首頁
12345...6

尾頁

跳至