跳至

首頁

尾頁

男爵府

我都係開刀生既. 之前醫生講過大約1年左右就ok. 咁我宜家陀緊細b 都3個月, so far 都ok 呀.

原帖由 Fu_Fu 於 09-10-23 23:47 發表
恭喜晒!! Jackie & Mrs Hamster, 努力呀!

我都有生多個既打算, 囡囡係開刀生, 嗰時醫生講過小朋友滿18個才好再諗......

有無人知開刀生最好隔幾耐???

小女子都不是年青, 怕開刀地方彈性不好 ...

別墅

wenwen2007,

你陀住細b前,個傷口有無扯住扯住既感覺?

男爵府

無呀. 暫都都冇乜野, 仲可以成日抱大囡.

原帖由 Fu_Fu 於 09-10-25 22:46 發表
wenwen2007,

你陀住細b前,個傷口有無扯住扯住既感覺?

別墅

我有時坐得耐, 向前傾住坐..個傷口有無扯住扯住既感覺

別墅

我有時坐得耐, 向前傾住坐..個傷口有扯住扯住既感覺

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

好開心聽到咁多媽咪已經生左/陀住第二胎, 真係好替你地高興 (好似自己有份生左第二個 BB 咁), 其實我都準備出年年頭開工, 但想問下你地第二胎係咪易中奬過第一胎? 因為我同老公之前都等左接近三年等到放棄之際意外地發現有左阿女, 所以諗如果第二胎都係要咁耐時間我就唔打算生啦.

禁止訪問

別墅

恭喜哂^^ 好開心聽到你地既好消息呀

其實我都打算出年開工,但我另一半就好想今年....朋友都話出年可能囝囝大d無咁痴對我會舒服d,我自己都係咁諗..........係咪呢?!
您地要加油呀

別墅

大家加油呀!

禁止訪問

子爵府

我諗我個仔都唔會太同細b爭寵既,事關我幾乎日日都會同個侄仔上堂&玩,好多時都會俾佢坐住我大脾度玩,但佢都冇咩感覺,去到親戚度又成日抱住人地個bb,佢都係望都唔會望多眼既....

原帖由 mrs.hamster 於 09-10-30 08:26 發表
我就反而怕佢越大個越唔適應有多個細佬/妹同佢爭寵,依家辛苦d都無計,不過都係睇返一個個BB嘅。
我只係plan唔好做細仔怕將來讀書煩d。

子爵府

你就好啦,咁易中獎,我第一個都等左成兩年半,呢一個都不設防左成年先有,不過相對起第一個,我諗第二個都算係易d既。

原帖由 mrs.hamster 於 09-10-26 20:40 發表
咁你就唔好等出年年頭啦!
我上次無check排卵試咗一年度,check咗之後3個cycle bingo,今次無check輕鬆好多又係3個cycle bingo,我都覺得算易中

禁止訪問

別墅

其實我另一半好想,我地鍾意同想生女但只可交上天安排... 但我謙謙好動型,無philip,譽承&其他小朋友咁乖所以我怕會辛苦,又怕謙謙未明白....不過見/聽到您地嘅好消息又開心又心動....我都希望plan 唔做細仔/女....好難決定:p

quote]原帖由 mrs.hamster 於 09-10-30 08:26 發表
我就反而怕佢越大個越唔適應有多個細佬/妹同佢爭寵,依家辛苦d都無計,不過都係睇返一個個BB嘅。
我只係plan唔好做細仔怕將來讀書煩d。

[/quote]

大宅

謙謙媽, 唔好諗太耐, 再等又一年, 兩個距離太耐都唔好, 而且有大哥係處, 做細真係唔怕, 加油啦. 好耐冇見, 聖誕節有什麼節目呢????

原帖由 hernie 於 09-10-30 22:13 發表
其實我另一半好想,我地鍾意同想生女但只可交上天安排... 但我謙謙好動型,無philip,譽承&其他小朋友咁乖所以我怕會辛苦,又怕謙謙未明白....不過見/聽到您地嘅好消息又開心又心動....我都希望plan 唔做細仔/女....好難決定:p

quote]原帖由 mrs.hamster ...

禁止訪問

別墅

Steplim, 好耐冇見, .....您們好嗎?聖誕節有什麼節目呢????未決定...您有聖誕節節目就預埋我吧!!!!
您叫守我莫等....您會否....今年努力?!

原帖由 steplim 於 09-10-31 09:09 發表
謙謙媽, 唔好諗太耐, 再等又一年, 兩個距離太耐都唔好, 而且有大哥係處, 做細真係唔怕, 加油啦. 好耐冇見, 聖誕節有什麼節目呢????

別墅

Philip無時停但佢乖又佢知自己做哥哥喎 謙謙就未明白啦....
我一係度就媽媽...媽媽....要陪佢下唱歌跳舞講故事....不單佢無時停我都無時停 我會好好諗啦吓.....

原帖由 mrs.hamster 於 09-10-31 09:19 發表
Philip都無時停,不過佢鍾意跟爸爸多d,所以我只係幫手攞下野咁,依家Philip唔食粥我又可以攞少d。
如果只係我同佢落樓下行下我就唔抱,佢知我唔抱佢都好少扭,真係扭就坐底抱咁囉,出街就真係要搵多個人先得,so far 都 handl ...

大宅

hernie, 原來你已經有咗啦. 唔好意思. 我就順其自然, 有又好咗冇都無所謂! 有節目就會再通知你啦.
原帖由 hernie 於 09-11-5 23:26 發表
Steplim, 好耐冇見, .....您們好嗎?聖誕節有什麼節目呢????未決定...您有聖誕節節目就預埋我吧!!!!
您叫守我莫等....您會否....今年努力?!

子爵府

hernie
阿仔都好曳ga,唔係成日咁聽話ga,有時發起脾氣黎都嚇死人。

我覺得阿仔仲未意識到自己做哥哥ga,可能未見肚,佢冇咩感覺呱.....

前兩日問佢肚裏面果個係細佬定妹妹,佢答妹妹,我諗我stupid左,應該問佢弟弟定妹妹,而唔係細佬定妹妹囉,可能佢講唔到細佬先答妹妹!

原帖由 hernie 於 09-11-5 23:27 發表
Philip無時停但佢乖又佢知自己做哥哥喎 謙謙就未明白啦....
我一係度就媽媽...媽媽....要陪佢下唱歌跳舞講故事....不單佢無時停我都無時停 我會好好諗啦吓.....

...

首頁

尾頁

跳至