跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

_

大宅

-

別墅

多謝jonathan 媽媽, 令我地方便很多呀..!

別墅

校車落車方面, 可能全日班先係噴水池落車, 因為之前巫巫讀上午班時問, 何叔叔都話要在circle k 接因為話趕時間喎...唔知我有無記錯呢...!

早餐方面, 我希望巫巫回校食, 因為佢在家好食好少野, 有時食半塊麵包飲清水就話飽了..所以我希望佢在校可以食多些...

興趣班, 暫時幫巫巫改了星期六11點上畫班 , 星期五5:30學琴, 英文班就未定呀..要再同Ms.Judy 商量下先..都幾頭痛..! 6點先上畫畫好似太晏了..所以試下星期六上囉..唔得先再轉 ! 開學之後想俾巫巫上番跳舞, 因為佢成日都話想上, 不過今年好似要10月尾才開班呢 !

原帖由 candybarhk 於 09-8-31 20:10 發表
我改唔到個topic做K3, 所以開個新的

lovely_jac,
上車同落車都在噴水池, 以前都從未在Circle K落車,好耐之前在樓下巴士站上車, 不過都改咗在噴水池上車啦. 頭一個月都會俾哥哥搭校車, 下星期一先開始坐
早餐方便, ...

別墅

又會咁啱間間都選12號? 真係唔知去得邊間, 不過我暫時都係諗住去蒙恩同千禧。

大宅

-

別墅

吓 ? 又係12號 ? 點去呀..! 唔知可唔可以叫校長改時間呢...

原帖由 candybarhk 於 09-9-3 11:54 發表
12號又係學校小一座談會的日子 (早上)

別墅

開學日,學校派了一大堆小學簡介,每次見到我個心都十五十六唔 知選邊間 ,好彩我老公意志堅定,他只會選英普小學,其他也不選。

水晶宮

請問邊d小學係英普架?

原帖由 貓貓咪 於 09-9-5 07:11 發表
開學日,學校派了一大堆小學簡介,每次見到我個心都十五十六唔 知選邊間 ,好彩我老公意志堅定,他只會選英普小學,其他也不選。

別墅

保圓、SIU LEUN、李宗德、宏信、激活(學費太貴不考慮了)

原帖由 emilylam 於 09-9-5 20:29 發表
請問邊d小學係英普架?

大宅

宏信都唔平, 好似要四千幾一個月

原帖由 貓貓咪 於 09-9-5 21:16 發表
保圓、SIU LEUN、李宗德、宏信、激活(學費太貴不考慮了)

別墅

咁貴....頂唔順喎 ! 都係唔洗考慮。

原帖由 candybarhk 於 09-9-5 21:53 發表
宏信都唔平, 好似要四千幾一個月

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

原帖由 貓貓咪 於 09-9-5 21:16 發表

我一間都未聽過既.......係屯門區架??私校???

侯爵府

曈曈媽咪, hebe 同我講話有新同學..我話係咪xx曈呀...佢好突然....你點知架....你識xx曈架....

我話係呀..我識佢媽咪添...其實我係睇到佢班同學仔既namelist....

candy... johnathan 同hebe坐埋一組..可以同你個仔親近d..我個女好多講..希望唔好嚇親佢..

我都諗小學諗到好頭痛呀....太遠又唔得...一黎返學煩,二黎又計分制都未必入到.....

我打算把心一橫選梁周..但老師叫我諗多兩間最後備喎...真係唔知點選好...煩..

大宅

-

大宅

同hebe坐埋一組咪好羅, 等哥哥開朗D, 佢講野好細聲, 似個怕羞女孩...
我之前想報梁下, 但今年只有50個學位(上年100個), 因準備2011年與莊二下(都只是50個學位)合併, 所以兩間小學都學位減半, 收得d有哥哥姐姐的學生後都無位了, 機會好細, 都要諗過第二間啦

原帖由 gogoblue 於 09-9-6 18:43 發表
曈曈媽咪, hebe 同我講話有新同學..我話係咪xx曈呀...佢好突然....你點知架....你識xx曈架....

我話係呀..我識佢媽咪添...其實我係睇到佢班同學仔既namelist....

candy... johnathan 同hebe坐埋一組..可 ...

侯爵府

原帖由 candybarhk 於 09-9-6 21:20 發表
同hebe坐埋一組咪好羅, 等哥哥開朗D, 佢講野好細聲, 似個怕羞女孩...
我之前想報梁下, 但今年只有50個學位(上年100個), 因準備2011年與莊二下(都只是50個學位)合併, 所以兩間小學都學位減半, 收得d有哥哥姐姐的學生 ...

我報梁上呀...梁下要搬去掃管忽大遠勒.....

男爵府

又係我呀!! 我今日都有去保圓既簡介會, 聽落唔錯喎, 又抵讀 我都係target英普, 仲要係直資, 元朗同屯門都唔多選擇, 已在九龍見左2間, 再會交表去另2間, 保圓同李宗德都會試, 但我想一條龍, 所以都係有學校收再唸; 但宏信就真係大失所望, 琴日去簡介會前都抱有期望, 但聽完後就真係唔敢做白老鼠.

今日見番好多青山村既家長, 走時都見到貓BB同仔仔 (我已經唔記得仔仔個名LU), 仲見到貓爸爸踩單車跟尾; 仲有在禮堂見到做圖工好叻果個媽媽, 瘦左但有左 祝大家都升小如意, 大家都入到心儀既小學.

侯爵府

我無做過功課...請問屯門有無邊間係一條龍?!

保圓睇睇吓又好似幾好....但梁上好d定保圓好d呢??

保圓學費...我仲afford得起....其他再貴d就唔駛諗lu...

大宅

-

首頁
12345...12

尾頁

跳至