跳至

首頁

尾頁

大宅

月中我地一家三口會去日本,第一次同BB出門,請問有無咩要注意?

我打算帶BABY FOOD,到時叫白飯勞俾囡囡食。奶樽就帶消毒丸浸。仲帶埋佢自己套BB枕頭同被。仲有呢?

多多指教!

民房

我都會係九月中同BB去東京玩五日,諗住試下全程比佢跟我地食大人野咋!!係呢你地幾時去呢????會去邊D行程???

民房

我都會係九月中同BB去東京玩五日,諗住試下全程比佢跟我地食大人野咋!!係呢你地幾時去呢????會去邊D行程???

大宅

I will go around end of Oct 09, also, 5 nights 4 days to Tokyo...it's bb 3rd time to trips la......

I think bb car is the most important thing....

大宅

hi 好耐無見喇 , 你一家大細去日本呀? 記得去西松屋殺佢一喼返來啊~ 我上次去都買左好多野 !
帶bb 車確係好 , 但搭jr 時成日都好多人 , 要小心d .

複式洋房

We also go at Oct 30 for 5 nights 4 days ar.

原帖由 rachelcharles 於 09-9-9 14:12 發表
I will go around end of Oct 09, also, 5 nights 4 days to Tokyo...it's bb 3rd time to trips la......

I think bb car is the most important thing....

大宅

其實放心的話...bb可以全程同你地一齊食.....我4月同bb去日本時都係全程一齊食....可能我bb咩都食....又ok wor...冇問題....但你需要帶d 水比bb 開奶同飲用....因為bb可能唔習慣飲外地d水....may be 會冇bubu....咁佢會成日發脾氣.....bb車一定要帶(shopping會方便d)...scissor 唔好跟身(日本出境時比海關收咗 )

大宅

其實放心的話...bb可以全程同你地一齊食.....我4月同bb去日本時都係全程一齊食....可能我bb咩都食....又ok wor...冇問題....但你需要帶d 水比bb 開奶同飲用....因為bb可能唔習慣飲外地d水....may be 會冇bubu....咁佢會成日發脾氣.....bb車一定要帶(shopping會方便d)...scissor 唔好跟身(日本出境時比海關收咗 )

複式洋房

我提議D行程唔好pack得太密,JR係weekend時同黃昏真係好多人,BB車都好難上車,同BB好易發脾氣,輕輕鬆鬆開心D。

首頁

尾頁

跳至