自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位BK mami,
我係BK0709嘅媽咪,因為想認識多d同年同月嘅小朋友,所以我地0709每個月都會有一次gathering俾我地嘅bb可以見下面,每次都玩得好開心,但係8月份我地第一次去呢間"音樂人X"度攪gathering就遇到一個唔老實嘅老細,令我地一班mami都好激氣...
事原係我地一位攪手mami之前打電話去book場,問哂價錢,而且仲講明一班baby係1-2歲嘅小朋友,咁個老細就話每位1-2歲嘅小朋友收$20...
到左gathering當日,我地一班mami,daddy同小朋友都玩得好開心,而且我老公仲話個場好好,有個空間俾小朋友走動,可以再番兜...
點知到左夜晚同返個攪手mami傾嘅時候先知個老細話d小朋友要收大人價錢,而且已經俾左錢,我地一班mami當然好驚訝啦,因為外面好多餐廳cafe都唔會收咁細嘅小朋友,就算收最多都係半價...
原來攪手mami講返話個老細講唔知1-2歲小朋友係識行識走喎,咁就唔叫baby要收大人錢啦,雖然攪手mami同佢講book左好多地方都冇話收咁細個小朋友錢,連disney去過都唔會收,but個老細竟然話 "冇收你?甘我貴定Disney 貴呀?",仲話 "邊有人過咗1歲仲叫 baby!無人咁叫啦!"...
由於攪手mami個仔真係好攰,佢唔想帶住個仔同老細嘈,而且當時我地一班人玩得咁開心,所以佢就俾左錢...mouth:
當然之後其他mami都覺得個老細唔老實唔會再去,而且仲係我地自己個topic諗住xyz完個老細就算...
點知後來一位都係呢間"音樂人X"攪過BB1歲party嘅mami講返,原來佢都賴過野,而且個老細想收1歲bb當大人收費之餘仲坐地起價...
所以我地0709mami決定講返呢件事出黎,唔想其他BK mami再一次受欺騙,就算妳地真係想去攪,都唔該俾d仔女大d先去,起碼個老細收妳地仔女大人價錢,妳地係覺得冇問題先囉,如果唔係又一單"不愉快事件"就唔好啦...
"音樂人X"係BK都好出名下,我諗大部份mami都知係邊間,就係佐敦/尖沙咀嗰邊嘅,希望大家幫手up下個post,等多d唔知嘅mami知道有呢d事發生,唔好俾人"搵笨",thanks!!!

伯爵府

我都係0709 mami, 我地唔係專登想去抹黑人地, 但問題係無可能講好既野, 去到比錢時話要加錢...咁樣做生意真係好唔老實!

我亦都知道呢間cafe係好多gathering book場既好地方, 好多小型gathering都會係果度攪...但我地真係唔想有其實mami再發生同類既事!

大家攪gathering都係想大家一班人同小朋友開開心心咁玩...但點解到最後要唔開心咁走!

明明講好小朋友20蚊...到埋單就話要收足同大人一樣, 一個未夠兩歲既BB...食得佢地幾多, 同埋一早講好既, 無可能最後黎加價! 除非一早講明大小同價就ok無問題!

所以希望大家book場時, 真係要問清楚之餘, 最好有埋白紙黑字寫低晒就仲好!

大宅

有冇攪錯2歲都收大人錢,
有冇當日既單據?
係幾耐之前既事?
其實可否去消委會投訴呢.
再唔係就打去報館,
你地去之前已經問左價錢,
佢坐地起價講咩都得,
拖住D細路恰得就恰?
仲要佢手法都好有問題,
希望多D人知道.

同埋可否PM我佢地全名呢?
等我都提防下佢.THX

大宅

原帖由 ~~kitty~~ 於 09-9-6 03:32 發表
有冇攪錯2歲都收大人錢,
有冇當日既單據?
係幾耐之前既事?
其實可否去消委會投訴呢.
你地去之前已經問左價錢,
佢坐地起價講咩都得,
拖住D細路恰得就恰?
仲要佢手法都好有問題,
唔好姑息佢地呀! ...

係8月30號,因為係攪手mami俾錢,所以我都唔知有冇單據...
係呀,之前已經講清楚係1-2歲bb啦,但係都反口,真係超賤,而且知道嘅唔止一次添...
其實我地都係唔想其他mami唔好再遇到呢d事,令本來開開心心嘅party衰收尾,錢已經唔諗住追返,因為個老細咁唔老實,係佢自己損失啫,我地成班mami都唔會再去第二次啦...

大宅

呢間野都幾過份,
我個感覺係佢蝦你地帶住小朋友就犯,
你有個心 想其他人唔好再比佢呃,
不如試下麻煩一下攪手mama,
問佢有冇當日單據,
大家計劃下向唔向報館同消委會出信.
時間耐左就唔好喇...

不過點都好,
我都會同朋友仔講呢件事.
等大家都有個警惕.

ps: (我知道邊間喇)

公爵府

畀面勳章

雖然呢個場都真係唔錯, 可以俾D BABIES 走動..但佢真係好過份~~ 唔會有下次喇!:;pppp: :;pppp:

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

其實咁ga情況可唔可以報警,話比人(炸)騙??

男爵府

有冇搞錯?

食自助餐都係超個某年齡/高度先收錢, 而且要收都分開大人/小童架啦!

佢唔好去搶!

公爵府

畀面勳章

佢最賤係坐地起價囉~~ 痴根架~~~~ 食完找數先出聲囉..點解佢唔等我地一去到時就講丫..我地去到時佢都已經見到晒我地d babies識行識走架啦~~ 加都算囉..仲要係count大人價!!!

男爵府

好媽媽勳章

咁即係幾$$呀??

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

係音樂X家網頁寫明:
租場時段:(C)下午二時至六時(任選三小時)
價錢:最低消費一千五百元。
每位 $xx元 大小同價(手抱嬰兒20元)
   由餐廳提供場地(包括音響設備)卡拉ok設備。
用餐形式:
自助餐:由餐廳提供8 款小食, 飲品兩款花茶、咖啡、好立克、阿華田。可樂、七喜、橙汁無限添飲
人數:以80人為上限。

http://www.cafemusical.com.hk/index.do

係咪定之前無睇或問清楚?
不過如果咁計, 有細的小朋友去唔係好抵.

公爵府

畀面勳章

原帖由 Kanix 於 09-9-6 13:03 發表
係音樂X家網頁寫明:
用餐形式:
自助餐:由餐廳提供8 款小食, 飲品 ...

以我記得..佢地個WEBSITE之前係冇寫明係手抱嬰兒架喎~~ 同埋我地BOOK位前個MAMI已經講明係1-2歲BABIES架~

公爵府

畀面勳章

原帖由 Littlebd 於 09-9-6 12:52 發表
where is 音樂人X?

TST山林道呀~

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

咁過分架

子爵府

地方好似幾好
不過睇吾到有明顯合格消防灑水器 , 係米危險 d 呀

水晶宮

熱血金章

咁仲唔快 d 去一周刊度投訴佢,
仲有萍果呀, 東周刊, openrice 果 d,
總知就要將佢 d 惡行公開,
唔好再有其他人被騙

大宅

老闆咁做生意都傻嘅, 其實各方面我哋真係好滿意, 如果唔係佢呢d惡行我哋一定會反兜, 佢最痴線係連1歲都收大人價~

個website嘅"手抱嬰兒$20"應該係後加, 因為當我知道gathering响度搞時我都有上去睇過, 係無寫架~

洋房

原帖由 Kanix 於 09-9-6 13:03 發表
係音樂X家網頁寫明:
用餐形式:
自助餐:由餐廳提供8 款小食, 飲品 ...

"手抱嬰兒20元"...如果係手抱嬰兒都不會吃佢的食物.咁, 點解都要收費. 雖然20元不是多.但是不老實就係不老實啦!!!

伯爵府

原帖由 littlegoldenpig 於 09-9-6 03:44 PM 發表

"手抱嬰兒20元"...如果係手抱嗰嬰兒都不會吃佢的食物.咁, 點解都要收費. 雖然20元不是多.但是不老實就係不老實啦!!!

無錯...出世之後都已經係叫手抱, 唔通一兩個月都要收錢?

首頁

尾頁

跳至