嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

我對仔19個月大, 轉咗幾隻唔同尿片, 最初用HUGGIES, 之後試用PAMPERS長效乾爽, 依家用MERRIES, 都有漏尿情況, 搆到一身濕晒咁, 半夜距地乍醒已經有同距地換片, 但都唔夠用...你地有無咁情形發生?? 已經用大碼了, PAMPERS又用加大....都唔知點搆好~

別墅

我估同尿片無關, 我大孖都試過幾次,佢係因為反瞓,360度轉又會 face up and face down, 細妹因為瞓得施文啲,所以未試過

不過我都會建意買尿片大一个碼, 女女而家只會夜晚瞓先用尿片, 大孖只有13.5kgs 我買Huggies pull up pants XL (13-18kgs), 同size L (11-16kgs)只係長短分別, 長啲可以包到過肚臍, 真係好啲..

原帖由 Twinboys08 於 09-9-29 09:10 AM 發表
我對仔19個月大, 轉咗幾隻唔同尿片, 最初用HUGGIES, 之後試用PAMPERS長效乾爽, 依家用MERRIES, 都有漏尿情況, 搆到一身濕晒咁, 半夜距地乍醒已經有同距地換片, 但都唔夠用...你地有無咁情形發生?? 已經用大碼了, PAM ...

大宅

原帖由 mingger 於 09-9-30 15:08 發表
我估同尿片無關, 我大孖都試過幾次,佢係因為反瞓,360度轉又會 face up and face down, 細妹因為瞓得施文啲,所以未試過

不過我都會建意買尿片大一个碼, 女女而家只會夜晚瞓先用尿片, 大孖只有13.5kgs 我買Huggies pu ...

多謝你啊mingger, 仲去旅行嘛??

我都有諗過關唔關尿片事定係因為距地反瞓, 兩隻仔瞓覺打風咁, 床頭去床尾再上番床頭咁, 著咩都幫唔到啦....我嘗試買大個SIZE俾距地先 ~

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至