自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

我著親都唔掂, 通常係2.5-3吋高
1. 已經用膠布包住果d 會受傷既腳趾
2. 試過搽d 凡士林

著得多, 腳趾又會甩皮, 起枕, 又痛,
想問下, 有咩方法? 定買邊個牌子d 鞋好著d 呀?
thxxxxx

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

用 X 健 的墊

禁止訪問

大宅

用前腳掌既透明膠墊 (爽健)

珍珠宮

原帖由 dinapoon829 於 09-9-30 12:20 AM 發表
用前腳掌既透明膠墊 (爽健)

Me too...真係幾work架!!!
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

著高踭鞋真係要習慣嫁...
好似我咁...著慣左就可以著住對4吋斗零踭追巴士..
因為我都著左差唔多成10年高踭鞋

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

別墅

原帖由 elmamama 於 09-9-29 13:34 發表
2. 試過搽d 凡士林

thxxxxx ...

最簡單是唔着就唔會痛

大宅

同道中人, 我又係咁嫁, 成日見到靚的鞋, only有小小跟的, 穿幾個小時就來野...............
原帖由 elmamama 於 09-9-29 13:34 發表
2. 試過搽d 凡士林

thxxxxx ...

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

我著左行1條街...隻腳都損

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

原帖由 sophialing 於 09-9-30 01:28 發表
著高踭鞋真係要習慣嫁...
好似我咁...著慣左就可以著住對4吋斗零踭追巴士..
因為我都著左差唔多成10年高踭鞋

agreed!
我初初貪靚, 著吋半都好易攰 (半日就想c) 如果兩吋就行到地鐵站已經唔係幾得
但係著著吓就慣.. 吋半ok 就加到兩吋
兩吋ok就加到兩吋半!
e+我可以著3吋高著足一日, 唔係企足一日就無問題! shopping 3幾個鐘都係閒事!
不過對4吋就有d保留~

如果係鞋頭夾痛嘅, 買大一個size啦! 再用前半墊

大宅

多謝各mama 辦法 及 告知用x 健 jelly 墊呀

請問個鞋墊是不是都可以幫助 "腳趾" 同鞋既磨擦呀?
因為我著親, 最傷就係d "腳趾".
我有用d jelly 前掌墊(不是 x 健, 但都好軟架), 用左 jelly 墊, 行多左路都唔攰, 可以避得下震

但腳趾都係磨蝕哂. 好煩又好慘呀, 痛 c, 請問仲有冇辨法呀?

大宅

請問你對 santa Barbara 可以係邊度有得賣呀?
等我睇下d 款 arm 唔 arm

原帖由 winwin831 於 09-9-29 14:22 發表
我以前著開牛仔褲波鞋返工,偶然要著一日半日高踭鞋,感覺就同你一樣,痛到對腳好似俾火燒咁。而家返咗新工五個月,因為日日要著suit,所以日日要著高踭鞋,初初都火燒咗幾日,後尾慣咗就好好多,原來著高踭鞋都係要訓練架!

咁著一啲 ...

大宅

因為將就另一隻腳, 我已經買大1個size 仲加 前jelly 墊
但d 腳趾都係磨, 我已經防範於未燃, 邊d 腳趾將會受傷就貼定膠布.....but 呢個只可以last 耐小小又磨喇, 膠布都磨薄左呀

原帖由 kerkermui 於 09-9-30 10:44 發表

agreed!
我初初貪靚, 著吋半都好易攰 (半日就想c) 如果兩吋就行到地鐵站已經唔係幾得
但係著著吓就慣.. 吋半ok 就加到兩吋
兩吋ok就加到兩吋半!
e+我可以著3吋高著足一日, 唔係企足一日就無問題! shopping 3幾個鐘 ...

別墅

電視D絕招教人話
用風筒吹軟 D皮先著, 試下會唔會好些?

2. 試過搽d 凡士林

thxxxxx ...
[/url] [/url] [url=http://www.baby-gaga.com/]

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

穿新鞋,點先可以後踭唔損?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

上次開心大發現話用"牙"咬下後踭(即係會整損腳既位置), 個測試員話得bo..

但係我仲未搵到方法去解決我d腳趾同隻鞋磨下磨下磨損d皮既問題

水晶宮

買大1個size 唔加 墊

男爵府

me too!!!

但又受唔到"友"惑,買落唔少有踭鞋,成日出門前都15/16,最後多數都投降 因我對腳D皮好薄,只在平台行都會起水po

2. 試過搽d 凡士林

thxxxxx ...

別墅

話用"牙"咬下後踭??唔係掛

大宅

原帖由 wingyee_ma 於 09-10-3 02:27 發表
穿新鞋,點先可以後踭唔損?

我都想知呀~~
[img align=left]http://sc.groups.msn.com/tn/5B/E1/cinnamoroll/2/22.jpg[/img]

首頁

尾頁

跳至