自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原帖由 danielmorris 於 09-10-5 16:43 發表

所以話你係醒又勁!
細過我勇敢過我!:lol
我明白...你現時心情.....你堅d就過到呢關......你全割定整割腫瘤呀?

複式洋房

原帖由 四眼雞丁 於 09-10-5 16:52 發表
我明白...你現時心情.....你堅d就過到呢關......你全割定整割腫瘤呀?

全割,今日醫生比d已經做左重建相我睇,見到都好驚痛.
我響政府醫院做.
我買左高危保險,不過經紀話要擴散左先有得claim,唉!claim5到之餘,下年佢地咪實加錢.甘買離都無用啦!

珍珠宮

原帖由 danielmorris 於 09-10-5 17:42 發表

我響政府醫院做.
我買左高危保險,不過經紀話要擴散左先有得claim,唉!claim5到之餘,下年佢地咪實加錢.甘買離都無用啦! ...

通常要做左手術先知擴散左未的!
搵多個私家醫生問下係唔係要做全割啦!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

子爵府

原帖由 danielmorris 於 09-10-5 17:42 發表

我響政府醫院做.
我買左高危保險,不過經紀話要擴散左先有得claim,唉!claim5到之餘,下年佢地咪實加錢.甘買離都無用啦! ...
咁你有得食就好食啦...做完手術後...講真..無咩心情去食野......因為......個身會連住四個(lv)袋..........個段經歷我....呢世女都唔會唔記得...咁醫生用邊度做假胸呀?

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

祝早日康復
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

複式洋房

原帖由 webjen 於 09-10-5 17:47 發表

通常要做左手術先知擴散左未的!
搵多個私家醫生問下係唔係要做全割啦!

如果私家醫生話可做部份,而公立醫生話全割,甘點好?
因為我問了公立的醫生兩次,可否部份割,個醫生都係話要全割.
而我係5會響私家醫院做,會好貴.

複式洋房

原帖由 四眼雞丁 於 09-10-5 17:50 發表
咁你有得食就好食啦...做完手術後...講真..無咩心情去食野......因為......個身會連住四個(lv)袋..........個段經歷我....呢世女都唔會唔記得...咁醫生用邊度做假胸呀? ...

肚腩,生完仔4年,我個肚未收過,有貨可做大胸,阿G cup都5錯!

果幾個lv係5係要來裝d水架,醫生話會流水?

你話5係好痛,但係你又話「呢世女都唔會唔記得」?!!

禁止訪問

畀面勳章

子爵府

原帖由 danielmorris 於 09-10-5 18:00 發表

肚腩,生完仔4年,我個肚未收過,有貨可做大胸,阿G cup都5錯!

果幾個lv係5係要來裝d水架,醫生話會流水?
.....點解唔去私家.....你知唔知全割好辛苦.....之後手尾仲煩....
個幾個袋...裝血水..

複式洋房

原帖由 bkfriend 於 09-10-5 16:04 發表

我依家都差唔多九成食素喇, 不過會食魚囉, 但係無鱗魚就唔食.

我雖然5係食好多肉,不過全吃素,我真係要適應下.

複式洋房

原帖由 四眼雞丁 於 09-10-5 18:04 發表
.....點解唔去私家.....你知唔知全割好辛苦.....之後手尾仲煩....
個幾個袋...裝血水..

但係我問了兩次公立醫院個醫生,佢都話全割,而且私家割會好貴.

複式洋房

原帖由 rachel 於 09-10-5 18:01 發表
舊計劃 (危疾) 係按歲數調整保費, 新計劃係劃一收費. 所以唔會因為妳突然患病就加保費.

ic:D

子爵府

原帖由 danielmorris 於 09-10-5 18:10 發表

但係我問了兩次公立醫院個醫生,佢都話全割,而且私家割會好貴.
你個腫瘤係咪生得好入?

禁止訪問

畀面勳章

男爵府

四眼雞丁

想問吓你,你話個胸係唔係仲有2粒良性嗎?点解唔割埋佢呀!

子爵府

原帖由 maybaby 於 09-10-5 22:41 發表
四眼雞丁

想問吓你,你話個胸係唔係仲有2粒良性嗎?点解唔割埋佢呀!
因...個2粒野細到要用儀器先可睇到(好細)..醫生話要暫時觀察....但會有變異.....(佢地良性又唔大粒唔會理...如果變大左...又變惡就會安排做手術....)

複式洋房

原帖由 rachel 於 09-10-5 19:05 發表
既然無擴散, 為何要全割? 我不太相信政府醫生, 因為資深的政府醫生流失量好多, 妳最好找私家醫生再給妳意見.

好同意呀, 既然無擴散點解要全割? 重有無擴散都唔使用化療, 我建議睇多個私家好過比政府醫生無啦啦切哂.
我自己係睇陳惠娟, 係好出名價錢又唔貴, 好有醫德, 係佢幫我做手術然後再refer比政府醫院做電療, 咁樣會平的
另外危疾保險一定係擴散左先有得賠, 所以冇得賠都係好事, 不過應該有的住院/手術plan可以claim返錢喎...如果claim到錢不如去私家做啦

複式洋房

原帖由 四眼雞丁 於 09-10-6 09:27 發表
因...個2粒野細到要用儀器先可睇到(好細)..醫生話要暫時觀察....但會有變異.....(佢地良性又唔大粒唔會理...如果變大左...又變惡就會安排做手術....)

其實一路跟進應該唔係好大問題, 你係咪3個月睇一次呀??

子爵府

原帖由 bkfriend 於 09-10-6 10:18 發表

其實一路跟進應該唔係好大問題, 你係咪3個月睇一次呀??

複式洋房

原帖由 四眼雞丁 於 09-10-6 10:19 發表

7mm算好細喇, 應該係1a期, 好少人咁細就發現到, 算係不幸中之大幸喇.
我之前9mm, 抽針都搵唔到, 結果要割出黎先知中招.

首頁

尾頁

跳至