自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 YingYing0505 於 09-10-4 17:14 發表
燕窩,雪蛤榚 不可以食.

祝早日康復!

呢兩樣真係真係唔好食, 食咗好易反發。

祝手術順利! 早日康復! 身體健康!

禁止訪問

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 貢獻勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

子爵府

原帖由 bkfriend 於 09-10-6 10:23 發表

7mm算好細喇, 應該係1a期, 好少人咁細就發現到, 算係不幸中之大幸喇.
我之前9mm, 抽針都搵唔到, 結果要割出黎先知中招.
係呀.......如果唔係有大到..加我話有痛(之前我話有痛個d費柴醫生都唔理)...個隻醫生費柴先搵....問其他醫生意見....跟住就有幾個醫生睇完我後就話要抽針....(即場做)(粗針)話用其他方法再化驗先知惡性

男爵府

四眼雞丁

想問吓你有冇化療呀!整個化療副作用要維持幾耐呢?

子爵府

原帖由 maybaby 於 09-10-6 10:38 發表
四眼雞丁

想問吓你有冇化療呀!整個化療副作用要維持幾耐呢?
唔駛化唔駛電........因惡性組織太細(7mm)醫生話做唔做都無幫助...

子爵府

好媽媽勳章

加油啊, 神會保佑你。

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

祝 早日康服 , 加油呀 .

複式洋房

唔好意思 , 我想問下, 係咪要做果個超聲波壓住個胸的檢驗先check到gar? 我年年都有驗身, 但都只是給醫生check個胸, 冇用儀器協助的. 聽你講完全冇徵狀, 真的有d驚. 其他曾患此病的媽咪, 你地有否徵狀呢?
祝你們早日康復, 永遠健健康康, 快快樂樂.

複式洋房

原帖由 Apples_g 於 09-10-6 11:37 發表
唔好意思 , 我想問下, 係咪要做果個超聲波壓住個胸的檢驗先check到gar? 我年年都有驗身, 但都只是給醫生check個胸, 冇用儀器協助的. 聽你講完全冇徵狀, 真的有d驚. 其他曾患此病的媽咪, 你地有否徵狀呢?
祝你們 ...

其實呢個病大部份都係自己檢查得知既, 你每晚沖涼時可以順時針咁摸一摸胸部, 基本上自己都feel到有冇變化, 假如摸到有野亦唔使驚住, 通常圓滑同會移動既都係水瘤, 惡性好多時係凹凸不平同唔會郁既....當然一feel到有唔同或者不尋常既胸痛,最好即刻睇醫生啦

複式洋房

原帖由 四眼雞丁 於 09-10-6 10:33 發表
係呀.......如果唔係有大到..加我話有痛(之前我話有痛個d費柴醫生都唔理)...個隻醫生費柴先搵....問其他醫生意見....跟住就有幾個醫生睇完我後就話要抽針....(即場做)(粗針)話用其他方法再化驗先知惡性 ...

有左呢個病先知, 早發現其實係一種福氣, 細胞係唔會無啦啦變壞, 係自己對身體唔好先會誘發, 所以佢先比一個警號自己, 以後要努力對自己身體好的, 好似多的做運動, 食得清淡,早睡早起, 保持心境開朗, 凡事睇開的咁:loveliness:

複式洋房

今日專登在家盡情搞清潔,一來5比自已想甘多,二來相信要一段時間先至可以做到.
明天又要見醫生,隔日甘去都幾5得閒.

上星期五右邊抽了一針,個口好大下1.5cm,而家仲未埋.隱隱痛.:(

大宅

大宅

好媽媽勳章

sorry to hear that. dont worry and hope you are fine..add oil

with prayers and blessings....

侯爵府

畀面勳章

sorry to hear that.....don't worry and rest more!!
祝你早日康復,身體健康!

男爵府

祝早日康復

侯爵府

慘啦.我都好驚呀..我呢幾日個胸成日都痛痛地......

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

祝早日康復

男爵府

原帖由 danielmorris 於 09-10-5 17:42 發表

全割,今日醫生比d已經做左重建相我睇,見到都好驚痛.
我響政府醫院做.
我買左高危保險,不過經紀話要擴散左先有得claim,唉!claim5到之餘,下年佢地咪實加錢.甘買離都無用啦! ...

我的保險經話唔一定要擴散左先有得claim,只要腫瘤report証明有入侵性,即話會擴散,就算係一期a,就有得claim,佢話邊有咁好彩係原位癌,有親既多數都係d唔好野!!!!唉
祝!早日康復!

複式洋房

今日返醫院,見左兩個醫生,大醫生話我可以選擇做切三份一及做電療,如果全乳割就不用做電療.
我選了切三份一及電.至於化療要手術後化驗才決定.
星期二要做了.
北區醫院乳科之醫生及護士態度非常好,醫生之前幫我抽針,一有報告就即刻打電話比我,話比我聽左邊胸兩粒及右邊其餘兩粒係良性,叫我不用擔心;另外,個護士比左佢個電話我,叫我有問題就call佢,一call佢就即覆.
甘細心及關心病人,真係好好.起碼心靈上會好好多.

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

祝樓主早日康復

首頁

尾頁

跳至