自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

祝早日康復!

珍珠宮

原帖由 danielmorris 於 09-10-7 20:14 發表
今日返醫院,見左兩個醫生,大醫生話我可以選擇做切三份一及做電療,如果全乳割就不用做電療.
我選了切三份一及電.至於化療要手術後化驗才決定.
星期二要做了.
北區醫院乳科之醫生及護士態度非常好,醫生之前幫我抽針,一 ...

其實撞到好醫生好緊要,祝你事事順利!!

如果能夠儘快揾個好中醫/腫瘤科醫生私下在follow一下更好,日後公私兩边睇,而電療可以食中藥,等可以減輕的副作用.
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

祝你早日康復!

禁止訪問

畀面勳章

男爵府

畀面勳章

除咗燕窩同雞之外...醃製食物可免則免...一切要以天然及清淡為主...祝 早日康復

別墅

好媽媽勳章

回覆 1# monchan 的文章

祝你早日康復,,,

複式洋房

呀!一路都5記得講清楚,之前我係身體檢查照超聲波發現的,及後,看睇開的家庭醫生,醫生建議我再照乳房造影,不過照乳房造影當日,剛好遇著經前乳房較脹,而且我年紀尚算後生,當時照的乳房造影片,係無東西照到,報告係無事既,不過我的家庭醫生很好,仍然寫紙比我去排期,排期排了3個月.
因為那張乳房造影照片顯示沒有大問題,所以這3個月期間,沒有特別再安排其他治療.而那壞份子這時已日漸長大了.
所以醫生說,有些情況超聲波比乳房造影來得準確.
故此大家做檢查時,亦須留意一下,若是胸部受生理期影響時,記得先咨詢或者告訴醫生,以便安排最合適的檢查.

子爵府

好媽媽勳章

祝你早日康復,,,

男爵府

請問樓主幾多歲呀!

男爵府

熱血勳章

樓主妳好! 我媽媽也得了這個病, 腫瘤大約1.45cm, 下個星期三做手術了, 她選擇切除部份+電療, 聽e院的義工講唔好食淡水魚, 頭粗尾幼的芽菜及牛蒡, 因這些都是使用激素的, 雞可吃嘉美雞及少爺雞, 但手術後初期要食得清淡些, 同埋隻手唔用得力, 出院後係屋企最好有人陪, 我們也很擔心媽媽, 希望大家都身體健康快快樂樂~~

大宅

祝您早日康復!

複式洋房

原帖由 maybaby 於 09-10-8 12:53 發表
請問樓主幾多歲呀!

密碼39

大宅

祝樓主早日康復
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

複式洋房

原帖由 caca0921 於 09-10-8 14:12 發表
樓主妳好! 我媽媽也得了這個病, 腫瘤大約1.45cm, 下個星期三做手術了, 她選擇切除部份+電療, 聽e院的義工講唔好食淡水魚, 頭粗尾幼的芽菜及牛蒡, 因這些都是使用激素的, 雞可吃嘉美雞及少爺雞, 但手術後初期要食得清 ...

多謝提點,真係5知淡水魚都5食得.
你媽媽的瘤細我的差不多一半,應該沒有問題的.

複式洋房

有朋友同我講手術前可去看看中醫,因為有一位中醫是專醫腫瘤的,他一向亦主張割除壞細包的.
因這幾天剛m come夜晚訓訓下腳抽根,而且我一向血壓偏低,朋友說去看看中醫,手術前打打底會好些,我想問下大家有甚麼意見呢?

大宅

好媽媽勳章

祝早日康復!

男爵府

呢d嘢真係越來越後生,我怕我都會難逃一劫,因為我都係高危一族

首頁

尾頁

跳至