心聲留言

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

四海一家唔係係益田咩? 上之你牙痛去小肥羊唔係益田附近咩?
原帖由 雪文 於 09-10-10 11:59 發表
Tang : 無呀, 我都好少上去, 益田都未去過.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

雪文
IC~~ 抽取式我地又好少用...
不過平都會買..因個仔鼻敏感好勁
一打乞痴好似叫救命咁大聲....抽取式快D:lol

MM
荃灣邊度呀?!
我地一陣可能都近近地出去打個轉....
佢地三個食雜糧好勁架....
大陸超巿好似 3.8一支咁上下..
HK成十蚊支...

Tang~
我兩隻都試左...但都係蘋果醋好味d
我見有兩隻屋型
我買果隻蘋果醋係深紅色盒既...
見佢寫住咩咩廣州大廠製
又話有損壞就唔好飲..好似好認真咁
買黎試下囉....好味呀~~好過天字一號:lol

公爵府

原帖由 雪文 於 09-10-10 11:54 發表
帶唔帶我家肥仔上去呢 ? 去童軍又要請假

久唔久一次~~無鎖櫃啦~~ :lol

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 雪文 於 09-10-10 11:50 發表
我今日lunch都食泰國人海南雞, 希望唔好食到我太飽啦.

上年在深水埗食過一次,都ok!
講開雞,
上星期在吉之x見5豐行的走地雞是熟的$48/隻
有豉油雞,沙薑雞各$48/隻,白切雞$58/隻(是大隻過豉油,沙薑雞)
是真空袋裝,內袋放落煲內煲,
我同兩個朋友都試食,好好味,真好似走地雞,佢地各人買左一隻!
你下次見到試下!

侯爵府

我只係見蘋果同西梅2隻味 咁佢開左之後方便過天地一號呀 下次試埋蘋果味先
原帖由 tabo0890 於 09-10-10 12:04 發表
雪文
IC~~ 抽取式我地又好少用...
不過平都會買..因個仔鼻敏感好勁
一打乞痴好似叫救命咁大聲....抽取式快D:lol

MM
荃灣邊度呀?!
我地一陣可能都近近地出去打個轉....
佢地三個食雜糧好勁架....
大陸超巿好似 3.8 ...

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

附近啦, 我又係未去過

原帖由 TangTang 於 09-10-10 12:02 發表
白石洲係咪唔同白石路架

芒果樹泰國餐廳

南山華僑城白石路與深灣二路交界處京基百納購物廣場L2-37號鋪
生日月, 開心過

水晶宮

咁我又買來試下先.

原帖由 TangTang 於 09-10-10 12:09 發表
我只係見蘋果同西梅2隻味 咁佢開左之後方便過天地一號呀 下次試埋蘋果味先
生日月, 開心過

公爵府

原帖由 TangTang 於 09-10-10 12:02 發表
好high下喎

high 架...佢地既主旨就係..
返工咁辛苦...食好d對自己好d都不為過~

但我地一來無咁富貴
二來覺得食咁貴亦唔見得特別開心XDDD

我講佢地知有次我地成家大大小小9個人
係呀媽樓下間酒家叫小菜
專叫D特價野...唔太差丫
食到好飽都係 3XX
佢滴晒汗問我地點食....
佢地淨LUNCH都唔止咁既價錢
所以我好少join 佢地玩...

侯爵府

對我黎講$48都係貴 都係買唐順x自己整好過
原帖由 MM2005 於 09-10-10 12:06 發表

上年在深水埗食過一次,都ok!
講開雞,
上星期在吉之x見5豐行的走地雞是熟的$48/隻
有豉油雞,沙薑雞各$48/隻,白切雞$58/隻(是大隻過豉油,沙薑雞)
是真空袋裝,內袋放落煲內煲,
我同兩個朋友都試食,好好味,真好似走地雞 ...

水晶宮

原帖由 TangTang 於 09-10-10 12:04 發表
四海一家唔係係益田咩?>>

上之你牙痛去小肥羊唔係益田附近咩?>> 個時益田未開
生日月, 開心過

水晶宮

係呀, 大家唔同生活水准,好難相就.

我哋可能去大漁啦, 咁我唔帶肥仔去, 咁貴.

原帖由 tabo0890 於 09-10-10 12:10 發表

但我地一來無咁富貴

係呀媽樓下間酒家叫小菜
專叫D特價野...唔太 ...
生日月, 開心過

侯爵府

富貴野唔o岩我 我好孤寒 以前返工都好少食咁富貴既
原帖由 tabo0890 於 09-10-10 12:10 發表

但我地一來無咁富貴

係呀媽樓下間酒家叫小菜
專叫D特價野...唔太 ...

公爵府

原帖由 TangTang 於 09-10-10 12:09 發表

係得兩隻味咋~
但我意思係見有兩隻牌子

不過我買果隻個樣係好d...你應該都係買呢隻:D

我老公飲完拆開過黎睇..入面係硬錫紙黎
都幾認真...應該飲得過 :lol

水晶宮

我未試過呀.

原帖由 TangTang 於 09-10-10 12:10 發表
對我黎講$48都係貴 都係買唐順x自己整好過
生日月, 開心過

侯爵府

我買o個隻有影相 一陣up上黎你睇睇係咪呢隻
原帖由 tabo0890 於 09-10-10 12:12 發表

係得兩隻味咋~
但我意思係見有兩隻牌子

都幾認真...應該飲得過 :lol ...

水晶宮

昨日我簽咗通告, 4號我仔女跟學校去旅行. 原來去大埔海滨公園同. 咁我都係唔去出國, 睇下有無東部華僑城二天團玩二日, 深圳散團的, 再係深圳食下嘢一日算啦.

原帖由 TangTang 於 09-10-10 12:12 發表
富貴野唔o岩我 我好孤寒 以前返工都好少食咁富貴既
生日月, 開心過

水晶宮

Tang :唔該快手, 咁我今日好睇住來買.

原帖由 TangTang 於 09-10-10 12:14 發表
我買o個隻有影相 一陣up上黎你睇睇係咪呢隻
生日月, 開心過

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

tang
我見永東車有去京基百納購物廣場,
果度是否有大商場行呀??
下個月我想去大飽口褔呀!因我未去過!

tabo
你話寶礦力"大陸超巿好似 3.8一支咁上下..HK成十蚊支..."
你是否話一枝枝的水劑??
我講的是粉劑呀,要開水的!
我在協和廣場果頭買,即未到唐順興的一間藥房門口的架!

公爵府

雪文~ tang~

我都孤孤地架~~~
佢地飲茶...叫灌湯餃...我唔會啦

有次佢地夾我去荃灣citywalk上面飲貴茶
三大一小....食左三舊水
我已經好就住食...
雖然係佢地請...但我都好肉赤

MM)))))))))))
荃灣邊度買保礦力粉呀~ :-P

侯爵府

原帖由 tabo0890 於 09-10-10 12:12 發表

係得兩隻味咋~
但我意思係見有兩隻牌子

都幾認真...應該飲得過 :lol ...

首頁

尾頁

跳至