心聲留言

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我咪係買佢來整囉 就咁薑蔥焗都好味
原帖由 MM2005 於 09-10-10 12:23 發表

我媽好鍾意食生雞,最憎凍雞,
現假牙唔夠力,才轉食唐順x,
但我有時返去,佢又可做到好似生雞咁正,d肉唔會"梅",
早幾日佢買左啦,做豉油雞好好味!

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 tabo0890 於 09-10-10 12:20 發表
MM
收到...去昅昅先~~

雪文
去四海一家...貴過小肥牛好多啵.

仲有呀,
斜對面近7仔隔離的藥房門口,
佢澳雪2000ml$20/枝,
上年買過聖艾夫$17/枝,勁勁勁平,睇下遲d佢有無先!

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

咁你女11月5, 6日有無學校假期 ?

原帖由 TangTang 於 09-10-10 12:27 發表
乜去海濱公園咋? 我都想去東部華僑城 上次去海闊凌海 夜晚有車去同埋免費的 但我女要去沙灘所以無去
生日月, 開心過

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 TangTang 於 09-10-10 12:29 發表
我呢隻唔係主流超市買 間野叫咩鬼我都唔記得喇mouth:mouth:" />

味道ok啦

我去果間都係屋苑超巿咋....但貨品其十差不多o者~:D

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

哎呀, 唔好意思, 我要趕住燒碟, 明天要還的. 差D 忘記. 我閃啦, 唔係電腦好慢.
生日月, 開心過

翡翠宮

原帖由 TangTang 於 09-10-10 12:31 發表
我咪係買佢來整囉 就咁薑蔥焗都好味

你煮野就一流啦,
有時聽你講,我都流口水!

侯爵府

無呀 佢11月4,5,6日考試呀
原帖由 雪文 於 09-10-10 12:32 發表
咁你女11月5, 6日有無學校假期 ?

侯爵府

咁可能差唔多
原帖由 tabo0890 於 09-10-10 12:33 發表

我去果間都係屋苑超巿咋....但貨品其十差不多o者~:D

侯爵府

聽? 呵呵~

我要煮飯喇 阿女一陣去童軍

原帖由 MM2005 於 09-10-10 12:33 發表

你煮野就一流啦,
有時聽你講,我都流口水!

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

唉...好嬲呀,嬲到喊呀.....
今日,老公問我去邊,我話你鐘意啦.
佢話返佢父母屋企食飯(佢MUMMY COOK, 留1小時響佢屋企),我話" 下..小西灣BOR,(住天水圍) 來回2個幾鐘, 好TIRED,下星期先啦, 因為下星期去灣仔睇SHOW, 佢話" 咁下星期去,今個星期都可以去, 我話: 上星期都見佢地(父母),駛唔駛呀, 我岩岩小產完,個人好TIRED..
佢亞媽好X煩架... 之前,叫佢過黎中秋,佢話左比佢MUMMY知, 佢又叫我打,我話" WHY,你打左啦", 佢話" 你打過佢,佢開心D...
我小產佢一個電話都冇打比我, (但佢話有囉)但我冇聽過佢電話...
真係好嬲呀...
好麻煩呀....我心情都唔好啦,冇左個B, 仲要我TUM佢地...

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

好呀...^^
月供基金,我都買左差唔多2年啦..
原帖由 雪文 於 09-10-10 12:31 發表
好呀, 而家係 11月5號出發的, 唔該.

下星期先問你股票, 我等緊中銀卡批諗住月供, 逼自己儲錢.

公爵府

大家各有各忙喇~~ bye~~~~

wing
慢慢適應啦....人同人相處係好大學問
你奶奶好cool又好擺款架 ?!
不過可能老一輩都係咁
你做到少少咪做囉....無謂令你老公難做:(

翡翠宮

wing
算啦,嬲會傷身,
你岩岩小產完又真係要好好休息,
咪同老公講下,佢應會體諒的!
其實你唔使同9962住,巳是小左煩,小左磨擦,我不知幾恨!

我閃啦888888888

珍珠宮

佢又唔會,佢B4 唔鐘意我架...long story
佢份人就係麻煩
佢得一個仔,咁埋想個仔見佢,陪佢食飯...但我岩岩小產呀,唔好玩啦...仲要坐咁耐車,去佢度食飯...之前冇事,埋一星期同佢地食一次DINNER
原帖由 tabo0890 於 09-10-10 12:41 發表
大家各有各忙喇~~ bye~~~~

wing
慢慢適應啦....人同人相處係好大學問
你奶奶好cool又好擺款架 ?!
不過可能老一輩都係咁
你做到少少咪做囉....無謂令你老公難做:( ...

珍珠宮

我依家就係覺得佢唔體諒我...
嬲到喊...
原帖由 MM2005 於 09-10-10 12:42 發表
wing
算啦,嬲會傷身,
你岩岩小產完又真係要好好休息,
咪同老公講下,佢應會體諒的!
其實你唔使同9962住,巳是小左煩,小左磨擦,我不知幾恨!

我閃啦888888888 ...

公爵府

wing~

重有大把日子比你地磨合~
比心機啦~~ 呢d野有付出多數有收獲:D

少聯絡少溝通...佢又未必知你感受
慢慢啦...下次見到面盡量表達多d
等佢知你諗咩...只係唔舒服唔係唔想返去
有時大家估黎估去..好易有誤會...:loveliness:

都唔好吉氣喇....不過抒發下都好...
小產左同生左其十差不多...都會有情緒

珍珠宮

我SENT 左SMS 比佢...話比佢知,我諗咩..
.
真係好麻煩...我之前D EX 既MUMMY 好NICE,好好..又唔麻煩...
點之,嫁左既老公既MUMMY 係咁麻煩...拍拖真係要OVER 1年...
依家比我CHOOSE,我知佢MUM 咁麻煩,我會CHOOSE 唔嫁..麻煩到死..
.
原帖由 tabo0890 於 09-10-10 12:54 發表
wing~

重有大把日子比你地磨合~
比心機啦~~ 呢d野有付出多數有收獲:D

少聯絡少溝通...佢又未必知你感受
慢慢啦...下次見到面盡量表達多d
等佢知你諗咩...只係唔舒服唔係唔想返去
有時大家估黎估去..好易有誤會... ...

公爵府

原帖由 wingcrown 於 09-10-10 12:56 發表
我SENT 左SMS 比佢...話比佢知,我諗咩..
.
真係好麻煩...我之前D EX 既MUMMY 好NICE,好好..又唔麻煩...
點之,嫁左既老公既MUMMY 係咁麻煩...拍拖真係要OVER 1年...
依家比我CHOOSE,我知佢MUM 咁麻煩,我會CHOOSE 唔嫁 ...

都好既....希望慢慢會好D啦~~ :)

傻架咩....你嫁你老公..唔係嫁佢呀媽喎~~
不過當然我都讚成拍拖耐少少先結婚

你當佢係你老細既海外麻煩波士囉..XDDD
應酬下佢...做下門面野...好黎好去大家都開心

珍珠宮

我心身都HURT 架...但要我TUM佢父母,呢D人埋叫麻煩囉...
冇事時,都個個星期有去同佢地DINNER, 咁依家有事, 仲食咩者...住咁FAR,上星期先見過, 下星期又見. 今個星期可以唔見啦...駛唔駛個個星期見.
原帖由 tabo0890 於 09-10-10 13:04 發表

都好既....希望慢慢會好D啦~~ :)

傻架咩....你嫁你老公..唔係嫁佢呀媽喎~~
不過當然我都讚成拍拖耐少少先結婚

你當佢係你老細既海外麻煩波士囉..XDDD
應酬下佢...做下門面野...好黎好去大家都開心 ...

公爵府

哈...要我tum人我都唔掂
我呀媽話我頂少句都已經安樂~~ XDDD

不過其十都好少事..唔好諗咁大喇~~

首頁

尾頁

跳至