自由講場

跳至

首頁
34567...12

尾頁

大宅

原帖由 newbiee 於 09-10-24 21:04 發表

係? 早排我住個屋苑收到酒店封信話有月租優惠, 都無留意係有條件添.

你係咪講嘉海逸酒店??
http://www.harbour-plaza.com/tc/news_detail.aspx?hotel_id=hprc&section_id=news&subsection_id=promotion&record_id=821200955327

優惠價599 (1晚) 如果星期六、9月30日、10月2及25日,將加收港幣$100 , 半個月都over budget啦.

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 constance0801 於 09-10-24 21:12 發表

你係咪講嘉湖海逸酒店??
http://www.harbour-plaza.com/tc/news_detail.aspx?hotel_id=hprc§ion_id=news&subsection_id=promotion&record_id=821200955327

優惠價599 (1晚) 如果星期六、9月30日、10月2及25 ...

係海逸呀! 不過, 我記得單張係講月租, 仲話優惠我個屋苑,好似$6500左右, 但我無睇細節.
我有朋友都住緊個度套房都係$7500, 但唔知原來有min.囉

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

幾熟都好, 一 定 say no

禁止訪問

別墅

原帖由 emilylam 於 09-10-24 19:44 發表
佢地知有呢d習俗,我初時唔知係佢地話我知,其實佢地都唔想打擾我地,但佢地又無地方住,之後佢地話比番封利是就ok喎~話唔會對我地家運有影響~

佢地都知就唔應該開口要求啦. 俾利是就無事係佢地自己唸, 而家根本就係佢地要就屈你, 仲唸埋要你幫手照顧b, 真係只顧自己無為人唸. 同你 99 夾口供啦, 作個故仔因某事俾你 99知道佢地想嚟坐月, 等你 99出口拒絕.

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 emilylam 於 09-10-24 18:57 發表
c6既大陸親戚要過0黎我地屋企生bb&坐月,等証件出左先返大陸..我同c6都要返工,唉...實無覺好訓..換係你,你會答應嗎?
得罪講句, 叫你個大6親戚冇錢租酒店就咪鬼黎香港生啦 !:;pppp:

大宅

can they rent service apartment??

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

畀面勳章

複式洋房

Impossible! No way!!

珍珠宮

唔理係唔係大陸人都好啦, 咪搞勒.....
做得好, 未必會多謝你,
做得差(或者有少少磨擦/唔順眼), 隨時變千古罪人(ie 唱你一世), 以後臉阻阻

大宅

一陣有乜唔岩又鬧你
整到你成床血
你唔單止要預無覺好訓
仲要諗佢既然話比封利是你,但租酒店又話貴
你個個月既水電煤包以倍上升

大宅

其實現在香港好多包大陸人來港產子,一個月都係萬五蚊左右,又會煮俾佢食,又同佢地去搞証件.我有識得即人,樓主可以PM題我拿問詳情.

伯爵府

好媽媽勳章

http://www.gardeneast.com.hk/en/main.htm

呢D MIN STAY 都係一個月......

成件事都好霎戇, 幾FRIEND, 幾親都好, 大佬, 黎生黎坐月喎, 幾擾人先得架!

佢都開得口REQUEST 咁老土, 你又怕乜老土返佢開口推呀?!

你先己又要返工又有小朋友, 咁大PROJECT點硬?

你一句"梗係唔得啦, 唔方便, 唔洗講啦, 香港地D環境點同大陸? 冇可能!" 咁佢可以點呀?? 難道佢仲可以面皮厚厚, 到時到候, 腹大便便咁兩隻喼咁出現係你門口??

你唔夠膽就抬奶奶出黎講! 捍衛自己屋企啦!

唔好講底衫褲惡露衛生巾, 如果佢要餵人奶, 佢自己都唔方便啦, 一個唔該, 佢響飯檯吃吃下飯, 打開件衫餵人奶, 你叫你老公走去邊??

真係成件事都好唔OK!! 霋戇呀佢!!!!!

大宅

原帖由 goat 於 09-10-24 22:22 發表
唔理係唔係大陸人都好啦, 咪搞勒.....
做得好, 未必會多謝你,
做得差(或者有少少磨擦/唔順眼), 隨時變千古罪人(ie 唱你一世), 以後臉阻阻

係呀, 我媽以前租親戚地方, 佢自己m到整到under紅曬, 佢放在廁所既膠藍度, 指意個親戚同佢洗under, 結果人地當然無幫佢洗啦.

到20年後的今天, 佢都仲唱人地斤斤計較, 唔幫佢洗under.
只係我地唔出聲, 佢就以為自己岩曬.
我以前覺得佢唔岩既地方, 我會出聲, 一出聲就比佢com面, 久而久之, 聽到會當聽唔到.

男爵府

佢邊係比番錢你吖,博你唔收,又有免費工人用,就算翻面都唔好比佢入嚟住,企硬。

大宅

原帖由 jlam 於 09-10-24 22:29 發表
http://www.gardeneast.com.hk/en/main.htm

呢D MIN STAY 都係一個月......

成件事都好霎戇, 幾FRIEND, 幾親都好, 大佬, 黎生黎坐月喎, 幾擾人先得架!

佢都開得口REQUEST 咁老土, 你又怕乜老土返佢開口推呀?!

你 ...

咁又係呀~平時請下你食飯, 用車接送你地呢d小因小惠, 點可以同坐月、住人地屋企、要人地幫手照顧bb相比, 根本就無得比.

仲要厚顏到同你講有下次. 哼!都唔知佢咩心態.

子爵府

企硬SAY NO, 0黎你地屋企生, 百害而無一利, 直情係引d蛇蟲鼠蟻去你屋企, 盞攪!

1, 人地嫌酒店貴, 又曾熱情招侍你, 你好意思收番佢$咩? 仲要做免費工人, 買埋生活用品同補品, 咁你要倒貼佢生仔, 蝕硬個噃, 你寧願企硬定蝕硬?

2, 若比佢覺得你招呼不周, 要比佢唱番轉頭, 仲可能將你家D私隱周圍唱, 你到時點頂?

3, 若比佢翻轉你屋企, 你到時一定冇得出聲, 你點頂?

4, 今次唔推, 比人知道你呢個筍盤, 分分鐘連其他表兄弟姊妹, 仲有佢地d姨媽姑姐0黎都話你地屋企生, 你到時點推?
每年n個?你60歲退休都要接噃!點頂?

5, 迷信D講, 0黎你地屋企生bb&坐月, 對你家人可能不利, 點解你仲唔出聲?

一於同你99傾掂數, 擺你99上枱, 話99怕對兩家都有影响,再擺你媽同D friend上枱, 話你媽同D friend都話對你兩家人都可能不利, 越想越唔安樂, 寧可信其有, 都係唔好0黎你地屋企生嘞!

~~~到時封封大大利是比個BB仲化算.起碼有個預算, 否則, 隨時over budget, 真係頂唔順ga!you 諗you la!

原帖由 emilylam 於 09-10-24 18:57 發表
c6既大陸親戚要過0黎我地屋企生bb&坐月,等証件出左先返大陸..我同c6都要返工,唉...實無覺好訓..換係你,你會答應嗎?

男爵府

好媽媽勳章

幾親都你咁話啦..NONONONONO
我之前又係C6個親戚話黎我到等生同坐月..C6話好親..不過我只係見過1次..我立即話唔得..C6仲話我衰..我都唔肯..我咪話佢地黎會對啊女有咩影響..講完C6立即打比佢地推左(因為C6佢勁緊張個女,我就係呢點到係咁講)
你又要番工點幫呀..我唔使番工都唔會幫啦

首頁
34567...12

尾頁

跳至