在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 shrekbb 於 09-10-27 21:10 發表

我同你嘅情況一樣,但我唔係同佢哋住,但都住得比較近,最終我迫我老公同我搬遠d,一年都見唔到佢哋幾次,so far而家ok dd la!!!

所以都覺得自己當初決定錯誤, 一直以為搬開, 住近啲(我地住隔離坐), 希望佢地明白我地自己想有自己空間, 而且結婚冇耐我地就有小朋友, 根本冇試過二人空間... 何況老爺奶奶咁後生, 50左右咋, 係佢地未老到要人照顧時我地盡情二人世界一下... 可惜佢地竟然咁大反應, 有怨言, 而且仲當正我仇人咁... 橫豎我都係衰人, 做咩要為佢地呢??

洋房

係呀, 所以我哋做人新袍, 喺人哋亞媽眼中, 係衰人, 係搶人個仔既人, 係呃人個仔既錢既女人, 佢哋d 99無話諗吓我哋將我哋既一生, 青春交咗俾佢個仔, 倍伴同支持佢個仔既人, 點解佢哋唔可以以心俾心呢??

大宅

好媽媽勳章

回覆 17# happy_cow 的文章

happy_cow,

完全明白,只有佢講無你講,我唔會理佢同其他人點話我,我又唔使靠佢或者佢d朋友,我只係想生活得開心,所以最緊要c6企你果邊,問題就會易D解決。

大宅

多謝你地明白,好多時真係好勞氣,所以想上黎呻下.

禁止訪問

洋房

Happy_cow,

你盡量向老公表達你的感受和苦衷, 同時亦表達你體諒老公的難處; 起碼你老公知你是明白事理, 然後再堅持自己的界線, 痛苦的日子總會過去, 不開心便上黎呻吓啦, 你還有很多同行者, 加油

原帖由 happy_cow 於 09-10-28 00:36 發表
多謝你地明白,好多時真係好勞氣,所以想上黎呻下.

首頁

尾頁

跳至