跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我想問係咪好多人排隊等報名架? 駛唔駛預早好多去排隊(未開門就要排隊等果隻)? 我怕一早已經好多人排, 仲有取碌係唔係先到先得架? thanks!

大宅

網上有得download報名表, 不用排隊取報名表, 學校web-site有關於報名的安排

原帖由 shishicat 於 09-10-28 23:27 發表
我想問係咪好多人排隊等報名架? 駛唔駛預早好多去排隊(未開門就要排隊等果隻)? 我怕一早已經好多人排, 仲有取碌係唔係先到先得架? thanks!

大宅

網上有得download報名表, 不用排隊取報名表, 學校web-site有關於報名的安排

原帖由 shishicat 於 09-10-28 23:27 發表

男爵府

係先到先得O家...N1班...
上年我都有報N1...不過遲左去...一早收晒上午班喇...
我11點去交表, D 老師同我傾左兩句計就收我個囡喇...
不過最後我都冇比囡囡讀呢間...
你最好填好晒表, 一早就去到學校排隊等交表...

複式洋房

會唔會青山邨同兆麟個間唔同呢? 我問過兆麟個間, 老師話係抽籤, 唔係先到先得喎

原帖由 pekkle1120 於 09-10-29 09:45 發表
上年我都有報N1...不過遲左去...一早收晒上午班喇...

...

大宅

畀面勳章

我早排都親身去青山分校話資料, 佢地要足20months 才肯收報名表, 所以個個月都實有人去報名的, 應該唔會有迫埋一齊的情況喎,但星期六就可能會有 quening的情況, 因為在職媽咪唔駛返工嘛

別墅

我就唔覺佢係先到先得!我上年九点三到交表都係後備!

原帖由 pekkle1120 於 09-10-29 09:45 發表

...

男爵府

我想問N1 唔駛INTERVIEW交表就可以即收架?

別墅

當然要interview喇!

原帖由 shishicat 於 09-10-29 21:30 發表

男爵府

我問過兩個姨甥仔o既班主任, 佢話我知n1 係先到先得...
可惜o既只係我遲左交表...

原帖由 dongan 於 09-10-29 19:57 發表
我就唔覺佢係先到先得!我上年九点三到交表都係後備!

男爵府

interview 都冇野問...只係傾左一陣, 之後就send 信黎話上午班後備, 之後我話轉下午...佢就話好丫...即時收左喇...不過後來有k1 收佢, 咪唔讀n1 囉...

原帖由 shishicat 於 09-10-29 21:30 發表

別墅

如果真係先到先得?我就覺得學校都幾有問題
點解當時只係後備?

原帖由 pekkle1120 於 09-10-30 22:21 發表
我問過兩個姨甥仔o既班主任, 佢話我知n1 係先到先得...

男爵府

我o個陣係email交表o家...都一樣通知我去interview...
我check 番email , 我遲左兩個星期先send email去...
interview完, 老師話上午已經full左...我話咁下午班, 佢諗都唔諗就話ok....到時send 取錄信比我...

交表當日有d 小朋友就叫d姐姐哥哥交...
聽老師講, 9點收表時, 之前已經有人交左表喇...
interview時, 基本上比到反應就已經即刻話得喇...

至於k1就仲簡單, 我細妹o個陣遲到去5月先apply...見完都一樣照收...傾下計就ok喇...
所以唔難interview丫...

原帖由 dongan 於 09-10-30 22:47 發表
如果真係先到先得?我就覺得學校都幾有問題
點解當時只係後備?

王國會長

王國會長

我想問N1佢地係咪有全日班架?我想幾時會派表架?

男爵府

有, 11月開始交表...
原帖由 doswong 於 09-11-1 00:12 發表

大宅

現在web-site 有得download申請表

原帖由 doswong 於 09-11-1 00:12 發表

男爵府

係咩?我睇過佢地仲未upload張form上去!

大宅

係siu lun分校昨天晚上已有,青山村11月2日(星期一)起

原帖由 shishicat 於 09-11-1 15:40 發表
係咩?我睇過佢地仲未upload張form上去!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都問過啦...不是先到先得,
1) 必須足20個月才去交表, 另再安排面試
2) 如當時面試表現好好..可能會即收..(如不是會先當後備)
**因到 6月中至尾才會發信通知結果(收 or 後備 or 轉下午班)
3) 如先到毛得..即只有大b可以讀N班. (因在11月交表-足夠20月就只有大B <即 1月 - 3月BB>, 我想不是啦!!
4) 因我BB是 2007年7月...現在讀緊N班.
(都是今年3月尾才交表, 4月中才通知可以去面試)

原帖由 pekkle1120 於 09-10-30 22:21 發表

首頁

尾頁

跳至