嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問七個月BBo既食量

以前BB唔肯飲奶(第一啖已經喊)又唔肯食粥(最多十啖),一個星期前突然改變,每日四餐6安(奶粉罐寫每餐6安)及一碗粥,食完一碗粥重張開口要食,我唔敢比佢食,怕佢食得太多,所以想請教各位媽咪,你地BBo既食量。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Re: 請問七個月BBo既食量

我亞仔七個幾月,約每4個鐘食200ml,但晚餐食一餐粥/糊仔,不過佢有時會唔夠飽,我會俾生果蓉同餅仔佢過口"引"

大宅

My son usually have 8-9 oz milk (three times a day) and two full bowl of congee (with meat/fish + vegetables). I also give me 1 fruit a day, either apple, pear or banana.

珍珠宮

我阿b都係3餐奶(7-8安), 2餐粥每次1碗(魚+菜/瓜), 小食(鏝頭餅/方包/蘋果/香蕉).

首頁

尾頁

跳至