論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

我又唔想佢一個係屋企
可唔可以叫佢返 agent 度放假 + 過埋夜架?

伯爵府

過夜問題可以搵agent解決,至於係佢自己假期,定係你豪比佢,就要你同工人自己compromise!

大宅

我唔會叫工人去 boarding house 瞓, 講真有無返去瞓都唔知. 我會 lock 好房門, 要佢留0係屋企打掃. 唔理佢點攪, 總之我返屋企之前佢要整好我地比佢要做既嘢.... 如果有親戚0係附近住, 我會叫佢地來望下. 會話定比佢知, 費事佢唔著衫通屋走.....

男爵府

原帖由 beckytamhk 於 09-11-19 10:52 發表
我又唔想佢一個係屋企
可唔可以叫佢返 agent 度放假 + 過埋夜架?

我都煩緊呢個問題,留佢一個係屋企,又驚佢帶d friend 上黎開 party,帶佢去boarding house 瞓佢有冇返去又唔知,仲要成8日,都唔知點好!

別墅

咩叫 boarding house 呀??
係呀!!
我就係唔想淨係佢一個係屋企!!!!
佢帶咩人上黎, 攪咩我都唔知喇!!!

原帖由 wingwantze 於 09-11-19 12:44 發表

我都煩緊呢個問題,留佢一個係屋企,又驚佢帶d friend 上黎開 party,帶佢去boarding house 瞓佢有冇返去又唔知,仲要成8日,都唔知點好!

別墅

ohhh..咁就好喇
^^
thxthx~

原帖由 irene_the_pooh 於 09-11-19 11:37 發表
過夜問題可以搵agent解決,至於係佢自己假期,定係你豪比佢,就要你同工人自己compromise!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我試過,係驚工人帶朋友回家,叫工人返agent瞓,agent表明會check佢有冇返去瞓.另外當時想工人在我們回程時的前一日回家做定清潔,所以叫佢keep一條閘鎖匙,門鎖匙比一個住同屋苑的朋友keep,雙方都入唔到屋(工人一早另配匙例外)叫工人到前一日的黃昏才去我朋友家取鎖匙,將風險減到最低,可作參考.

首頁

尾頁

跳至