想生BB

跳至

首頁
12345...60

尾頁

男爵府

畀面勳章

我都好想生仔...因為已經有一個兩歲o既女!
而家15 weeks, 12 週照oscar 個e生話係女機會大d...

個一刻真係極度失望...c6 安慰我話鍾意女多d, 驚仔會好曳...但係...我真係好想幫c6 生番個仔, 傳宗接代...我暫時冇勇氣諗再生第三個, 又驚唔夠錢使, 冇咁多時間教三個, 又驚再生女...

今次bingo 前有睇中e, 有用紅d, 又叫c6 儲左幾日先dodo, 結果...我下星期一 (16 weeks) 去照多次, 希望...有神蹟啦! (希望係一份好好o既聖誕禮物)

anyway, 最緊要肚入面bb 健康順利出世^^

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 喜洋洋 於 2009-12-17 18:50 發表
而家15 weeks, 12 週照oscar 個e生話係女機會大d...

個一刻真係極度失望...c6 安慰我話鍾意女多d, 驚仔會好曳...但係...我真係好想幫c6 生番個仔, 傳宗接代...我暫時冇勇 ...
喜洋洋:你係紅d邊日dodo架?分享下...

水晶宮

原帖由 sunnychan09 於 2009-12-17 18:15 發表
都唔準既...
at least我上次唔準.........
生男生女圖,我2胎都唔準呀... 唔洗驚!!!

水晶宮

原帖由 快樂 於 2009-12-17 14:31 發表

我都係一個似我,一個似爸爸........
我都係呀..大女似爸爸,細女似哂我.... 咁攪笑,一人似一個... 都算有dd安慰..唔係only同人地複制人仔..hahaha!!!

水晶宮

原帖由 carp 於 2009-12-17 14:06 發表
我都唻報到先,諗住下個月開工,希望一擊即中一個或者兩個仔...

我恨仔恨到出晒面架喇,屋企所有人都知道我恨仔... 仲恨孖仔添... 

...
我都恨到出哂面架喇!不過就成日同d fd and親戚講,隨緣啦,有就有,冇就冇囉!!!!!

水晶宮

原帖由 快樂 於 2009-12-17 09:15 發表

如果我係你,會想生個女,一個好字...因為女好好,親mami d架!仔有老婆唔識你架喇!
一個"好"字,邊個唔想要!如果我有1仔1女,我收左工啦,點會仲博埋條老命生第3個喎>.< 可憐呢!!!
casllsac 該用戶已被刪除

casllsac 該用戶已被刪除

大宅

原帖由 conniecheung 於 09-12-17 19:31 發表
我都恨到出哂面架喇!不過就成日同d fd and親戚講,隨緣啦,有就有,冇就冇囉!!!!!

嘻嘻,宜家準備開工嗰陣就好緊張,唔敢咁大聲講話要生仔,因為怕越想要就偏偏無... 

我已經量咗體溫半年,大約都睇到自己個cycle係點,仲參考咗生仔生女圖.得閒就飲寶礦力(唔知有無效,不過都係聽人講),少食肉同埋多食菜... 好希望好希望可以生個仔...

男爵府

回覆 30# mnm-mmm 的文章

你同我&c6想法一模一樣!唔知咁諗啱唔啱!因為啲朋友話我地見到細路都無反應,仲話唔好為生而生!跟住我就話,自己嘅bb唔同嘛,到時咩父愛母愛都會出晒嚟架啦:;pppp:

男爵府

畀面勳章

原帖由 casllsac 於 09-12-17 20:04 發表

喜洋洋,唔好失望啦!仔女天註定!話唔定下星期會有驚喜呢?放鬆心情呀!

如果真係有驚喜, 真係一份超大的聖誕禮物啊!

男爵府

畀面勳章

原帖由 conniecheung 於 09-12-17 19:21 發表
喜洋洋:你係紅d邊日dodo架?分享下...

我係深粗第二日先dodo

男爵府

畀面勳章

原帖由 conniecheung 於 09-12-17 19:34 發表
一個"好"字,邊個唔想要!如果我有1仔1女,我收左工啦,點會仲博埋條老命生第3個喎>.< 可憐呢!!!

hi connie,
你個細女得 5個月 (見你簽名條bar), 咁快諗住追多個??

大宅

仲有我呀, 我都係恨仔架, 但try左4個月仲未bingo

男爵府

原帖由 llaamm 於 17-12-2009 23:12 發表
仲有我呀, 我都係恨仔架, 但try左4個月仲未bingo
有無計排卵期前後dodo?

公爵府

畀面勳章

原帖由 喜洋洋 於 09-12-17 18:50 發表

個一刻真係極度失望...c6 安慰我話鍾意女多d, 驚仔會好曳...但係...我真係好想幫c6 生番個仔, 傳宗接代...我暫時冇勇 ...

唔好咁啦!我生第二個女既時候,好照超聲波既時候知道係女,我咸左出黎...但女女而家四歲,好得意,好乖..其實仔女最緊要健康正常........我好明白你,因為同你一樣case,不過你而家駝住佢,你唔好唔開心啦!希望聽到你下次照到係仔...等你好消息.........

公爵府

畀面勳章

原帖由 conniecheung 於 09-12-17 19:22 發表
生男生女圖,我2胎都唔準呀... 唔洗驚!!!

我都係兩胎都唔準...唔駛驚.............

公爵府

畀面勳章

原帖由 casllsac 於 09-12-17 19:50 發表
我遲咗添!啱啱放工番嚟咋,追番吓先.

咩咁遲架..........................

公爵府

畀面勳章

原帖由 喜洋洋 於 09-12-17 21:31 發表

我係深粗第二日先dodo

點解0係深粗之後DO,果日係排EGG?有冇多菜小肉?

子爵府

畀面勳章

我個囡18個月,都好想下個係仔,但個囡有好錫我咖,下個囡我都ok,但仔就屋企人開心,今日同fd食飯,佢陀住第2個仔,佢話小肉多菜得咖,仲有科學根據咖.

首頁
12345...60

尾頁

跳至