想生BB

跳至

首頁
23456...60

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 喜洋洋 於 2009-12-17 21:35 發表

hi connie,
你個細女得 5個月 (見你簽名條bar), 咁快諗住追多個??
冇咁快... 至少等細女1歲半先再開始造人囉!

水晶宮

原帖由 快樂 於 2009-12-18 00:04 發表

唔好咁啦!我生第二個女既時候,好照超聲波既時候知道係女,我咸左出黎...但女女而家四歲,好得意,好乖..其實仔女最緊要健康正常........我好明白你,因為同你一樣case,不過你而家駝住佢,你唔好唔開心啦!希望聽到你下次 ...
我知道第2個又係女時,我就冇喊咁嚴重,只係當時果一刻down down地... 望住個醫生仲笑得出既...

男爵府

畀面勳章

原帖由 快樂 於 09-12-18 00:04 發表

唔好咁啦!我生第二個女既時候,好照超聲波既時候知道係女,我咸左出黎...但女女而家四歲,好得意,好乖..其實仔女最緊要健康正常........我好明白你,因為同你一樣case,不過你而家駝住佢,你唔好唔開心啦!希望聽到你下次 ...

其實我個心情難以形容, 我又喊唔出嚟, 勁down...
我c6 問我, 如果你只可以生兩個仔 or 兩個女,
咁我都係揀兩個女, 因為女仔聽話d, 大個咗又顧家,
不過...我而家有個女, 都係貪心d 想要個仔...湊夠好字!

放心, 我好明白事理,
唔會陀住個b 唔開心,
最緊要肚入面bb 健康順利出世, 聽聽話話就好了~~

快樂, 多謝你o既鼓勵

男爵府

畀面勳章

原帖由 快樂 於 09-12-18 00:10 發表

點解0係深粗之後DO,果日係排EGG?有冇多菜小肉?

以我見解,
深粗係代表24-48小時排卵,
如果唔想miss 咗排卵, 又驚早咗dodo,
最穩陣深粗後一日內dodo, 咁就唔會miss 咗...

我冇多菜少肉, 攪咗四個月先攪出人命,
中e 話開d 藥比我都有d 幫助我生仔...咁咪冇介口囉...

男爵府

畀面勳章

原帖由 conniecheung 於 09-12-18 06:26 發表
冇咁快... 至少等細女1歲半先再開始造人囉!

你自己湊定屋企有工人呀?
你c6 都想再追仔??

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 瞓得好勳章

我都想生仔呀 阿囡依家14個月大,老公成日催我快d幫阿囡追多個細佬.........呢個月已經遲咗3weeks未嚟m,但我去屈記買驗孕棒就顯示未有囉,咁我應該幾時再驗多次呢?????

公爵府

畀面勳章

原帖由 喜洋洋 於 09-12-18 11:25 發表

其實我個心情難以形容, 我又喊唔出嚟, 勁down...
我c6 問我, 如果你只可以生兩個仔 or 兩個女,
咁我都係揀兩個女, 因為女仔聽話d, 大個咗又顧家,
不過...我而家有個女, 都係貪心d 想要個仔...湊夠好字!

放心, 我 ...

你係咪12週照左4D?可能都唔準...16週應該準D.........

公爵府

畀面勳章

原帖由 喜洋洋 於 09-12-18 11:33 發表

以我見解,
深粗係代表24-48小時排卵,
如果唔想miss 咗排卵, 又驚早咗dodo,
最穩陣深粗後一日內dodo, 咁就唔會miss 咗...

我冇多菜少肉, 攪咗四個月先攪出人命,
中e 話開d 藥比我都有d 幫助我生仔...咁咪冇介口囉. ...

哦!...........如果真係女,會生多個嗎?

公爵府

畀面勳章

原帖由 WiNniE_726 於 09-12-18 12:17 發表
我都想生仔呀 阿囡依家14個月大,老公成日催我快d幫阿囡追多個細佬.........呢個月已經遲咗3weeks未嚟m,但我去屈記買驗孕棒就顯示未有囉,咁我應該幾時再驗多次呢????? ...

幾時都可照多次啦!遲左咁多.......

男爵府

不如講返正題....係咪食多d菜會生仔...
同埋我亞媽話...如果家族中多仔...生仔既雞會會大d.............

男爵府

畀面勳章

原帖由 快樂 於 09-12-18 12:49 發表

你係咪12週照左4D?可能都唔準...16週應該準D.........

我12 週時係照OSCAR 個e生自己講,
下星期就16 週去照多次...到時應該好好清楚喇^^

男爵府

畀面勳章

原帖由 快樂 於 09-12-18 12:51 發表

哦!...........如果真係女,會生多個嗎?

我呢排都有諗呢個問題,
我怕...再生都係女,
如果一定生仔, 我都應該會再生...
啱啱出去買餸, 見到有個女人,
湊住兩個女 (我諗應該 5-7歲),
手推一bb車, o個個應該係仔嚟,
但係我一d 都冇羨慕, 我見o個個女人,
湊得都幾辛苦, 自己一邊食, 一邊又要餵個bb 仔,
又吹個兩個女快d 食...(雖然望落去個兩個女都好乖)

男爵府

畀面勳章

原帖由 卉卉 於 09-12-18 14:26 發表
不如講返正題....係咪食多d菜會生仔...
同埋我亞媽話...如果家族中多仔...生仔既雞會會大d.............

我有個朋友個阿媽生左五個女一個仔,
但係佢d 家姐(幾個夾埋) total 生左四個仔,
另外佢自己加其中一個家姐生左個女 (total 2個),
所以冇關家族事...
佢問咗佢幾個家姐, 問佢有冇特登食菜or計日子,
全部都冇...不過四個仔都係意外有的, 不是特登有,
反而佢自己加其中一個家姐生左女就係特登想要bb 而dodo

水晶宮

原帖由 喜洋洋 於 2009-12-18 11:35 發表

你自己湊定屋企有工人呀?
你c6 都想再追仔??
我係ft mama,自己湊的,不過就同62 99住,所以有99幫下手囉!唔算好辛苦,仲有好多自己時間...我c6就冇話好想追仔,不過如果我肯生,佢當然好樂意接受啦,but..佢把口話唔恨咋,有時,有意無意都講左1,2句希望有個仔既說話!

水晶宮

原帖由 喜洋洋 於 2009-12-18 14:56 發表

我呢排都有諗呢個問題,
我怕...再生都係女,
如果一定生仔, 我都應該會再生...
啱啱出去買餸, 見到有個女人,
湊住兩個女 (我諗應該 5-7歲),
手推一bb車, o個個應該係仔嚟,
但係我一d 都冇羨慕, 我見o個個女人,
湊 ...
我有時係街都見過咁既情況,拖住2個女5,6歲,前面又咩住個仔既mama... 唉..真係有d"鄧"佢地辛苦!

大宅

好媽媽勳章

想同大家講d好殘忍嘅嘢,就係---唔好信任何改變飲食,中藥,排卵期,清宮圖,因為我/我d朋友全部試過.
包括呢度有流傳嘅生仔靈方--飲一次以後都生仔,生咗仔要殺雞還神嗰條方!
排卵日後dodo,我兩個女都係得返嚟,我諗真係好睇男人d y精子得唔得
清宮圖,無論點計,虛齡,+1歲,+2歲+9個月,我都唔啱!
飲食,我幾個friend,都信,plan生前半年跟足酸鹼食嘢,生晒,有個仲生孖女!
靈方,啱啱尋日個friend call我叫我唔好試,佢同佢老婆食咗,20週,都係女!!!

唔係潑冷水,不過我而家只信上天,祈求上天可憐我俾一個仔我咁多!

男爵府

唉~求觀音送子

大宅

好媽媽勳章

卉卉,我都已經咩都做晒,個天唔肯俾我都冇計 我最近拜過一個神,佢話我十成十係仔,如果真嘅,我呢世都信晒佢架啦!!!
之前我D親戚知我追仔,乜都教我做晒,
求"燈"繼後香燈!
擺BB仔衫响床底!
求符擺銀包!
食人哋添丁薑醋!
女人瞓床左面!

男爵府

做女人真大壓力......

唔通真係無方法令雞會大d............

大宅

好媽媽勳章

以前D女人咪仲慘,好似我媽咁到生出嚟先知係女,我媽話我嫲嫲即刻走咗返屋企呀!

首頁
23456...60

尾頁

跳至