想生BB

跳至

首頁
34567...60

尾頁

男爵府

真係得人驚.......
我諗住一個就夠哂數.......
如果係女......真怕比人追到褲甩

大宅

1234babies,其實我真係覺得生仔生女係整定嘅。。。唯有希望係囉。。。同埋做倒嘅咪盡做囉。。。做咗都係生女都冇辦法。。。但係乜都唔做又好似唔夠盡力咁囉。。。哈哈哈!不過都係嗰句啦,最緊要個 B 正正常常,健健康康!

係呀,我想問呢,等 bingo 去唔去得旅行㗎?去東京 shopping 嗰 D trip 得唔得呀?不過都係跟團,要早起嗰 D 囉。。。會唔會影響 bingo 呢?

唔該晒!
casllsac 該用戶已被刪除

大宅

好媽媽勳章

未sure之前,唔好亂食嘢,唔好拎重嘢,行慢d,當正有咗咁做! 我第二胎第一個月勁流血我都照坐飛機,因為醫生話,係冇咗就冇咗架啦,臥床都冇用,平常心玩完先返香港check!:;pppp: 祝你成功呀!!!
原帖由 mnm-mmm 於 09-12-18 18:34 發表
1234babies,其實我真係覺得生仔生女係整定嘅。。。唯有希望係囉。。。同埋做倒嘅咪盡做囉。。。做咗都係生女都冇辦法。。。但係乜都唔做又好似唔夠盡力咁囉。。。哈哈哈!不過都係嗰句啦,最緊要個 B 正正常常,健健康康!

...

大宅

1234babies,好好好!其實我嚟嚟去去都係食嗰幾款魚生㗎咋,哈哈!我不嬲都唔係行得快嘅,Kekeke!重嘢都好少拎,Wahaha!我最怕係 body clock 唔同咗同坐飛機會唔會冇得 bingo。。。希望唔會啦!希望返嚟就 bingo 啦!Yeah ~ Yeah ~ Yeah!

公爵府

畀面勳章

原帖由 喜洋洋 於 09-12-18 14:56 發表

我呢排都有諗呢個問題,
我怕...再生都係女,
如果一定生仔, 我都應該會再生...
啱啱出去買餸, 見到有個女人,
湊住兩個女 (我諗應該 5-7歲),
手推一bb車, o個個應該係仔嚟,
但係我一d 都冇羨慕, 我見o個個女人,
湊 ...

我生完第二個都諗住唔生,亦都諗如果一定係仔先生.....但諗法會改變架..........四年後既今日,又想駁下,不過真係好似抽獎咁...係天比架....

公爵府

畀面勳章

原帖由 conniecheung 於 09-12-18 15:27 發表
我有時係街都見過咁既情況,拖住2個女5,6歲,前面又咩住個仔既mama... 唉..真係有d"鄧"佢地辛苦!

以前D人四五個都係小WOR........

公爵府

畀面勳章

原帖由 1234babies 於 09-12-18 15:40 發表
想同大家講d好殘忍嘅嘢,就係---唔好信任何改變飲食,中藥,排卵期,清宮圖,因為我/我d朋友全部試過.
包括呢度有流傳嘅生仔靈方--飲一次以後都生仔,生咗仔要殺雞還神嗰條方!
排卵日後dodo,我兩個女都係得返嚟,我諗真係好 ...

冇錯...好認同你既講法...第二個我都試過跟一D方法..但都係女...所以我深信仔女都係天安排...就好似買大細咁....不過第三個,如果咩都唔做,我又唔知點....
你駝第三胎同駝第四胎,用左既方法有冇唔同左?定係順其自然?同埋你唔想快D知BABY性別嗎?點解你今次唔試下抽血?

公爵府

畀面勳章

原帖由 1234babies 於 09-12-18 15:40 發表
想同大家講d好殘忍嘅嘢,就係---唔好信任何改變飲食,中藥,排卵期,清宮圖,因為我/我d朋友全部試過.
包括呢度有流傳嘅生仔靈方--飲一次以後都生仔,生咗仔要殺雞還神嗰條方!
排卵日後dodo,我兩個女都係得返嚟,我諗真係好 ...

我都係咁話,希望個天賜一個仔比我都夠..........

大宅

原帖由 casllsac 於 09-12-18 21:33 發表

返嚟bingo記得報喜呀!玩得開心啲噃!

希望有喜報啦!

男爵府

畀面勳章

原帖由 快樂 於 09-12-18 22:03 發表

我生完第二個都諗住唔生,亦都諗如果一定係仔先生.....但諗法會改變架..........四年後既今日,又想駁下,不過真係好似抽獎咁...係天比架....

你會唔會覺得, 終於都捱到兩個女大咗d,
開始返學冇咁辛苦, 好似有d 甩難, 但而家再生咪好辛苦?
不過如果你c6 都贊成你生, 能力( $$$)許可下,
生多個都好, 屋企熱鬧d,
希望你追到個仔仔啦^^

男爵府

畀面勳章

我係facebook add 返小學同學同d 舊同事,
見佢地好多都一仔一女,
佢地一照到第二個bb 同第一個bb 性別唔同,
即係o係facebook 報喜...
個心真係有d 羨慕佢地架...

大宅

好媽媽勳章

都做嘅,例如計排卵,始終可以提高機會率! 睇心情啦,如果咁今次抽血驗oscar個陣心情好就驗埋啦,因為要抽多2支嘛!
原帖由 快樂 於 09-12-18 22:12 發表

冇錯...好認同你既講法...第二個我都試過跟一D方法..但都係女...所以我深信仔女都係天安排...就好似買大細咁....不過第三個,如果咩都唔做,我又唔知點....
你駝第三胎同駝第四胎,用左既方法有冇唔同左?定係順其自然? ...

男爵府

畀面勳章

原帖由 casllsac 於 09-12-19 10:24 發表

我兩胎都想佢唔準,點之就準到不得了.同埋我兩胎都肥成五,六十磅..最鍾意食飯同甜野,個肚又圓又細.唔知同陀女有關嗎?因為聽人講陀仔會凸肚臍嘛,我兩胎就係冇所以就係女.... ...

我陀第一胎都凸肚臍但係女喎...呢d 冇根據架!
我覺得係d 人八掛, 想估or 想知你個肚係仔定女,
咪一開口話︰你個肚又尖又大, 肯定係仔...

公爵府

畀面勳章

原帖由 喜洋洋 於 09-12-18 23:47 發表

你會唔會覺得, 終於都捱到兩個女大咗d,
開始返學冇咁辛苦, 好似有d 甩難, 但而家再生咪好辛苦?
不過如果你c6 都贊成你生, 能力( $$$)許可下,
生多個都好, 屋企熱鬧d,
希望你追到個仔仔啦^^ ...

完全有呢個諗法...而家好自由好正,不過我仲欠一個仔,而家好似賭一次咁........

公爵府

畀面勳章

原帖由 1234babies 於 09-12-19 08:58 發表
都做嘅,例如計排卵,始終可以提高機會率! 睇心情啦,如果咁今次抽血驗oscar個陣心情好就驗埋啦,因為要抽多2支嘛!

請問oscar係咪即4d?如果係我會好想快d知...但又有d驚...希望你得償所願啦!

公爵府

畀面勳章

原帖由 casllsac 於 09-12-19 10:16 發表
今日我大女生日,不經不覺佢都十歲啦!
十年前生佢既經歷仲印象深刻.....唉.....
希望能夠追多個細佬陪兩個女啦!
因為兩女已經大哂,再唔博就同兩女年紀相差好遠啦..... ...

我同我大哥都係差十年,真係冇溝通架........

首頁
34567...60

尾頁

跳至