跳至

首頁

尾頁

別墅

請問各位孕MAMA有冇流啡, 今日發現有少少啡, 所以好擔心, 唔知點算好?

子爵府

快d去醫院睇急証

原帖由 Sica 於 10-1-1 16:24 發表
請問各位孕MAMA有冇流啡, 今日發現有少少啡, 所以好擔心, 唔知點算好?

複式洋房

3星期前我去醫生到confirm是否有左時, 醫生話我有粉紅色的分泌, 所以放的2星期假休息. 1星期之後重流啡tim. 到我返工前流啡情況已好轉但返左2日工後又有流啡而份量多左. 我而家都好驚.

雖然醫生有講過如果bb的長大速度是正常就無問題, 但我想知流啡是不是代表情況差左呢? 是不是應該再訓床呢?

男爵府

我醫生話一有流啡/血就要BEDREST.
你都盡量休息啦.

大宅

係呀@ 真係要瞓多D呀~ 我尋日起身去廁所痾尿有少少見紅, 去私家度睇醫生,醫生叫我瞓多D呀! 好在見倒小B心跳. 當時開心番咋.

大宅

其實我想知點先為之流啡/血??
一滴算嗎??

複式洋房

我流咗十幾日, 流4日停2日, 果2日好開心, 之後又流5日, 又停2日, 如是流咗十多日, 休息第3個星期, 終於穩定咗。其實一定要少郁動, 仲要即刻睇醫生, 醫生話check到心跳就唔駛咁驚, 有心跳而小產既機會只得5%。

男爵府

我有朋友流到好似M黎咁,
休息左兩星期,宜家三個月穩定左,
所以休息多D就無問題架喇,
唔駛擔心.

原帖由 b笑 於 10-1-11 23:50 發表
我流咗十幾日, 流4日停2日, 果2日好開心, 之後又流5日, 又停2日, 如是流咗十多日, 休息第3個星期, 終於穩定咗。其實一定要少郁動, 仲要即刻睇醫生, 醫生話check到心跳就唔駛咁驚, 有心跳而小產既機會只得5%。 ...

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 b笑 於 10-1-11 23:50 發表
我流咗十幾日, 流4日停2日, 果2日好開心, 之後又流5日, 又停2日, 如是流咗十多日, 休息第3個星期, 終於穩定咗。其實一定要少郁動, 仲要即刻睇醫生, 醫生話check到心跳就唔駛咁驚, 有心跳而小產既機會只得5%。 ...

我上一胎作小產時一嚟就見紅, 我個醫生幫我打咗支安胎針, 唔駛5分鐘就止血, 支針仲有效一星期, 打完針醫生要我卧床休息, 我都足足瞓咗成個月床先好返

男爵府

好媽媽勳章

我都 keep 住流啡十幾日, 不過係一日流幾滴淡啡, 後尾流左一攤就去左急症室, 照肚都見倒心跳好正常, bb 有大到, 隔幾日我再去番自己私家產檢, bb 又大左, 不過醫生叫我多 d休息就得,唔洗 bedrest, 佢話 bedrest 搞到血液運行唔好仲衰, 最後我放左一個星期假, 日日食安胎藥, 冇流啡了, 尋日返番工, 希望之後順利啦!

別墅

我今胎都陀得好差,間斷流血已bedrest 差不多個多月
希望大家都平安無事

複式洋房

我都流到好似m咁, 依家小d, 希望無事啦

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 kwokfamily 於 10-1-15 14:24 發表
我都流到好似m咁, 依家小d, 希望無事啦

咁嚴重? 醫生點講呀? 咁你一定要 bed rest 先得喇!
多 d 休息, 會冇事既!

複式洋房

醫生話作小產囉,都無咩可以做

複式洋房

我又係由4w間斷流到e+10w都仲流緊
平時係好少好少, 流幾日停幾日
試過有兩次係一灘, 不過我諗番係因為飲左係 7-11 買既凍水:;pppp:

禁止訪問

大宅

我琴日零晨5點幾去VV時.. 我感覺到有D野去左出黎噤.. 之後一睇見到有一粒仔o既啡色野同埋清潔時有d啡 .... 而家好擔心呀 !!
睇中醫, 醫師話我身體虛 .. 個胎好唔穩加上我食唔到野.. 所以一定要休息 , 但我要每日湊女女返放學.. 我唔湊無人湊啦... 好煩好擔心呀 ..

伯爵府

你仲有冇野呀
原帖由 happymama_jkc 於 2010/1/23 20:08 發表
我琴日零晨5點幾去VV時.. 我感覺到有D野去左出黎噤.. 之後一睇見到有一粒仔o既啡色野同埋清潔時有d啡 .... 而家好擔心呀 !!
睇中醫, 醫師話我身體虛 .. 個胎好唔穩加上我食唔到野.. 所以一定要休息 , 但我要每日湊女 ...

禁止訪問

大宅

litty_cy, stellaz

多謝你地o既支持呀 !!
我睇左中醫好左 d 啦 !! 但而家又有另一樣野擔心 . 真係好煩呀 !!

首頁

尾頁

跳至