自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 bonbonyy 於 10-1-4 23:17 發表

http://travellife.org/forum/forum-156-1.html

It's very good ar. Thanks

伯爵府

2023年兔年勳章

原帖由 mat媽 於 10-1-4 23:23 發表

我係冇得選擇, 只有支持, 否則佢咩都唔同我講之餘, 又繼續去. 起碼現在我可以知道佢點 plan, 問下我個熟悉 行山/旅行 的 friend.

你還可以叫佢開個中港兩用既銀行戶口, 咁就唔使帶咁多cash 在身, touchwood 有乜事, 家人都可以入錢比佢....
有關info---->http://travellife.org/forum/thread-36439-1-1.html

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

唔明點解中國人要怕中國人? 意大利都好多人搶野啦

不過城市d人就要小心d 我試過一個人係烏魯木齊 俾個維族人開我既背囊 我感覺到背後有人掂我背囊 就見個衰野打開我袋 我鬧佢話報公安 佢即閃 所以一個人真係要小心d既

我去過西藏2次 我由西藏去尼泊爾再返西藏一個女仔住左2個月 無咩好驚 不過我都係好多年前去 o個時仲未有青藏鐵路.........
原帖由 mat媽 於 10-1-4 22:42 發表

mouth:mouth:" /> 你都好叻 好勇的年輕人. 你唔怕中國d人咩?

佢 original plan 係踩到去歐洲. 不過到左西藏才會認真考慮...

伯爵府

2023年兔年勳章

原帖由 mat媽 於 10-1-4 23:25 發表

It's very good ar. Thanks

唔使客氣....希望他一切順利...實現理想~~

侯爵府

我起西藏沿途都見d單車客 不過鬼同日本人比較多 講到能耐 我起青藏公路沿途五體投地去朝聖o個d就真係勁有能耐 聽講有d係沿途會瓜柴添
原帖由 bonbonyy 於 10-1-4 22:43 發表
我都覺得冇問題, 我8月時玩雲南, 西藏線個多月.....沿途都見到好多單車旅客...都好佩服佢地既毅力....
自問就沒這份能耐了....

侯爵府

原帖由 happy168 於 10-1-4 22:54 發表
他是否與幾個朋友一起出發?
放心啦, 我覺得幾好
3年前我都去過西藏, 當時都睇過唔少網頁
有好多人都會約埋志同道合的人一起前往
這是一個很值得回味的旅程
我諗主要請你弟弟唔好強行
因為一有高山症真係可大可少
留意自己身體, 帶多d葡萄糖補充體力
當然唔少得紅景天

子爵府

原帖由 bonbonyy 於 10-1-4 23:30 發表

唔使客氣....希望他一切順利...實現理想~~

其實佢真係認真, 佢晚晚去踩單車練氣架 好有目標

子爵府

原帖由 TangTang 於 10-1-4 23:29 發表
唔明點解中國人要怕中國人? 意大利都好多人搶野啦

不過城市d人就要小心d 我試過一個人係烏魯木齊 俾個維族人開我既背囊 我感覺到背後有人掂我背囊 就見個衰野打開我袋 我鬧佢話報公安 佢即閃 所以一個人真係要小心d ...

你都怕城市d人啦.... 我細佬話, 如果有人打劫, 佢會俾晒所有的, 命仔緊要, 不過我係怕, d人為左錢就..............

侯爵府

其實每個地方都有壞人既 香港一樣有 咁出外旅行當然要額外小心d啦 祝你弟弟有個愉快旅程 去之前搵多d資料......我自己就.....天生天養 話之佢 哈哈~

不過樓上講話要開銀行戶口係絕對需要 你知要袋咁鬼多人仔真係好危險架

原帖由 mat媽 於 10-1-4 23:39 發表

你都怕城市d人啦.... 我細佬話, 如果有人打劫, 佢會俾晒所有的, 命仔緊要, 不過我係怕, d人為左錢就..............

子爵府

原帖由 TangTang 於 10-1-4 23:49 發表
其實每個地方都有壞人既 香港一樣有 咁出外旅行當然要額外小心d啦 祝你弟弟有個愉快旅程 去之前搵多d資料......我自己就.....天生天養 話之佢 哈哈~

不過樓上講話要開銀行戶口係絕對需要 你知要袋咁鬼多人仔真係好 ...

咁又係....

我唯一做到的就是為他祈禱! 佢缺乏d咩就幫佢!

侯爵府

我睇過港台定唔知邊個節目 有2個男仔都係踩單車遊大陸 佢地話有d人會昅佢地d單車 可能想偷 所以叫你細佬要好好看住架單車 佢地連食飯都要睇到架單車既 住都要搬埋架單車入房

仲要小心d狗 因為狗見到單車多數都會追 最好有支打狗棒旁身
原帖由 mat媽 於 10-1-4 23:56 發表

咁又係....

我唯一做到的就是為他祈禱! 佢缺乏d咩就幫佢!

子爵府

原帖由 TangTang 於 10-1-5 00:02 發表
我睇過港台定唔知邊個節目 有2個男仔都係踩單車遊大陸 佢地話有d人會昅佢地d單車 可能想偷 所以叫你細佬要好好看住架單車 佢地連食飯都要睇到架單車既 住都要搬埋架單車入房

仲要小心d狗 因為狗見到單車多數都會追 ...

Your information is very useful. Thanks

侯爵府

原帖由 mat媽 於 10-1-5 11:12 發表

Your information is very useful. Thanks

民房

他會7號由土耳其回到香港見您的。

首頁

尾頁

跳至