自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我仲蝕 雖然最細
3x歲既表哥又未結婚 仲要好多個....
5x歲既亞e未結婚 都要派....

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

呢D真係家家唔同嫁,
我屋企就興我地大O既要俾細,
所以我D表妹結左婚我地都要派俾佢地兩公婆,
但係我老公個邊,結左婚冇小朋友,就唔駛俾喇,
所以家家唔同

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 siulili 於 10-1-8 00:28 發表
我未收過我62 99一封新年利是喎,我對仔女才有! 但都唔奇怪。最奇怪係, 原來我老公同我姑9都未收過佢老豆老母的一封新年利是! 哈哈~~

所以我好平常心架,有又咁開心, 無又咁開心, 收多一封半封利是, 我又唔會發左達,都係一個意 ...

我6299都冇比利是我架...連佢結左婚個D仔女都冇...
不過有比我個仔
我媽咪就一直都有比我同我老公
都係習慣問題, 冇乜所謂啦

伯爵府

我自己屋企就亞哥家姐都有封比我, 因為最早結婚嗰個有比, 佢話自己係長輩喎 (其實兄弟姐妹只係平輩之嘛, 不過我係最細有 so, 所以我冇理), 之後結婚的都焗住要跟. 之後我叔仔結婚後, 我問 c6 仲要唔要比佢地, c6 話唔洗, 咁就冇比. 結婚後我 c6 只會 keep 自己的開工利是, 我家人比佢的利是佢都會比埋我, 一嚟佢覺得自己結咗婚都冇理由再收利是, 二嚟利是錢係我負責出的, 所以佢唔會要, 包括 62/99 比佢的都係歸我所有.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 eva620 於 10-1-7 13:06 發表

我仲蝕呀,我自己個邊細老佬每個一家三口,
我C6個邊D細佬妹都係一家三口,
自己冇小朋友 勁蝕
會唔會考慮生番過幫補下...

首頁

尾頁

跳至