跳至

首頁
12345...33

尾頁

男爵府

原帖由 BKVIP 於 10-1-14 11:36 發表

多勞多得丫麻。我地office 岩岩 confirm 有H1N1 case呀

咁你有無帶mask呀??

本來我都plan帶阿囡打豬仔針, 之後佢一直都有少少感冒, 到好返晒又話個醫生打完唔郁得, 新聞又話係d藥廠誇大, 最後我都決定唔帶佢打喇~~

大宅

原帖由 gigayan 於 10-1-14 11:36 發表

哈哈, 你一話西南又近後樓梯, 我都估應該係同一個~

我個日先同老公講, 高層係好, 但我又怕無前面d樓檔一檔, 太陽落山時間屋會好熱.... 又怕打風時會好大風...... 之後又俾我老公話我咩都諗一餐~~ :;pppp: :;pppp: ...

男人同女人諗野係唔同架。

我會換過晒d窗廉,如果係好晒既,會造一層遮光布。打風關窗就ok,我估呢d單位都几通風。

你地會唔會買過晒d 冷氣呀?真係唔明佢點解唔送冷氣,送几個入牆柜阻住晒d地方,焗限晒d 擺位

大宅

原帖由 gigayan 於 10-1-14 11:39 發表

咁你有無帶mask呀??

本來我都plan帶阿囡打豬仔針, 之後佢一直都有少少感冒, 到好返晒又話個醫生打完唔郁得, 新聞又話係d藥廠誇大, 最後我都決定唔帶佢打喇~~ ...

無喎!隔離dept。最高危地方係女廁

我都唔敢俾阿b打啊。但第二波好似又勁d喎。我仔最近都成日病,病完到工人,工人病完到我媽,跟住 到我

男爵府

原帖由 ClaireMa 於 10-1-14 11:32 發表
係呀..

打過招呼又要做做做

賺多d $$$$

係喇, 如果你真係想近近地學d興趣班, 屯門市中心有個叫栢麗商場, 個到好多野學, 不過要好好地揀, 或者你揀左再上黎問, 我知道屯門媽媽會有好幾位媽媽都好樂意評價呢個商場學野既地方架, 佢地都幾中肯, 因為真係有學過~~

但曾經一間屯門學野既負責人同我講(個時我個囡係佢到玩pg), 如果係要學一d學術性既野, 就最好出返去學, 個位學野既負責人個到都有cambridge, phonics學, 不過佢自己都話, 屯門家長既要求低好多, 所以佢先選呢到開舖.......

大宅

原帖由 gigayan 於 10-1-14 11:46 發表

賺多d $$$$

係喇, 如果你真係想近近地學d興趣班, 屯門市中心有個叫栢麗商場, 個到好多野學, 不過要好好地揀, 或者你揀左再上黎問, 我知道屯門媽媽會有好幾位媽媽都好樂意評價呢個商場學野既地方架, 佢 ...

你上次介紹個間我排左隊啦,但要等佢通知先有得上 好想快d搬呀,咁我可以快d開波幫阿囝搵pg.

男爵府

原帖由 BKVIP 於 10-1-14 11:42 發表

男人同女人諗野係唔同架。

我會換過晒d窗廉,如果係好晒既,會造一層遮光布。打風關窗就ok,我估呢d單位都几通風。

你地會唔會買過晒d 冷氣呀?真係唔明佢點解唔送冷氣,送几個入牆柜阻住晒d地方,焗限晒d 擺位 ...

我都會去做窗簾呀, 廳就未必會整遮光布, 因我地都好少日頭係屋企, 但應該會整多支野係窗前掠衫, 如果真係西斜有太陽入屋, 唔好浪費d陽光麻.....

冷氣都要買過呀, 因為我住緊個到應該會放租, 所以我地唔郁走d野, 我老公都牙痛咁聲話佢地好唔跟埋冷氣.......

其實我唔係好想要佢把風扇.... 又重又大又阻位!!

你老公個到多唔多人搬?? 我老公個邊好多人搬去呀, 佢地宜家話可能搞團購d大家需要既野, 又話一齊去搵搬屋公司

男爵府

原帖由 BKVIP 於 10-1-14 11:51 發表

你上次介紹個間我排左隊啦,但要等佢通知先有得上 好想快d搬呀,咁我可以快d開波幫阿囝搵pg.

ywca?? 係呀, 佢地要排架, 不過到你小朋友歲半左右佢就會call你去上堂, 因為佢地一期期咁上, 太細去呢個pg就唔係咁岩, 因為佢地似返nursery既形式~~

大宅

原帖由 gigayan 於 10-1-14 11:53 發表
我都會去做窗簾呀, 廳就未必會整遮光布, 因我地都好少日頭係屋企, 但應該會整多支野係窗前掠衫, 如果真係西斜有太陽入屋, 唔好浪費d陽光麻.....

我有間房係用黎掠衫放雜物囉。我之前在千色家品部買左2條棍可以掛在窗上,我依家都係掠在窗前,好好用。

冷氣都要買過呀, 因為我住緊個到應該會放租, 所以我地唔郁走d野, 我老公都牙痛咁聲話佢地好唔跟埋冷氣.......

其實我唔係好想要佢把風扇.... 又重又大又阻位!!

agree,最唔想要把風扇,可唔可以搵人收走佢架?

你老公個到多唔多人搬?? 我老公個邊好多人搬去呀, 佢地宜家話可能搞團購d大家需要既野, 又話一齊去搵搬屋公司

我呢度無乜人搬,有d係想但抽唔到。你搞開圑購話聲我知喎 但.... 有咩要買呀?我諗唔到mouth:mouth:" />

大宅

我只係諗到要買冷氣喳

男爵府

原帖由 BKVIP 於 10-1-14 12:15 發表
我只係諗到要買冷氣喳

上次我上去睇就係見佢廳個窗好開揚, 所以都立即同老公講到時裝支野上去掠衫, 因為見掠衫位好暗下..... 而且我地多數日頭無人係屋企, 都唔怕掠晒d衫係廳

我聽我老公講, 佢地真係咩都話買呀, 有d話換花灑頭, 有d又話傢私、電器..... 佢地話會搵間搬屋公司打價, 咁多伙一齊搬都算係大生意, 唔怕會俾佢地亂屈喎

男爵府

其實可唔可以唔要把風扇呢?? 我真係好驚佢跌落黎整親個囡......

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

F室

原帖由 BKVIP 於 10-1-14 11:37 發表

2座就向湖景啦,咩單位呀,又要人估
[url][/url]

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我就係想塭cambridge, RWI 比囡囡,佢而家喺荃灣間 ABC Pathways 上緊,另外仲有畫班,搬咗後我又唔想出番荃灣(其實係我想懶)....因為星期六下晝又要出 kln 上香港兒童合唱團.....

有無好介紹

原帖由 gigayan 於 10-1-14 11:46 發表

賺多d $$$$

係喇, 如果你真係想近近地學d興趣班, 屯門市中心有個叫栢麗商場, 個到好多野學, 不過要好好地揀, 或者你揀左再上黎問, 我知道屯門媽媽會有好幾位媽媽都好樂意評價呢個商場學野既地方架, 佢 ...
[url][/url]

珍珠宮

原帖由 ClaireMa 於 10-1-14 13:27 發表
我就係想塭cambridge, RWI http://das.baby-kingdom.com/www/ ... 4462&n=a136fd02比囡囡,佢而家喺荃灣間 ABC Pathways 上緊,另外仲有畫班,搬咗後我又唔想出番荃灣(其實係我 ...

屯門去荃灣好近,我寧願比佢去荃灣返

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

咁大把......我覺得會吹到頭暈

原帖由 gigayan 於 10-1-14 12:51 發表
其實可唔可以唔要把風扇呢?? 我真係好驚佢跌落黎整親個囡......
[url][/url]

男爵府

原帖由 ClaireMa 於 10-1-14 13:27 發表
我就係想塭cambridge, RWI http://das.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=37&bannerid=69&cb=11224462&n=a136fd02比囡囡,佢而家喺荃灣間 ABC Pathways 上緊,另外仲有畫班,搬咗後我又唔想出番荃灣(其實係我 ...

如果你真係想係屯門學, 我見個有位bk媽媽話佢個囡返緊栢麗既First Class幾好, 個到都有cambridge class架...... 之前有個阿囡學校既家長, 佢小朋友k3, 就搵左一位上門miss教, 價$都唔太貴(好似$200左右一堂), 但單對單唔知我個囡咁細個會唔會唔好, 如果你想要佢既contact我可以pm你~

你覺得ABC pathways好唔好呀?? 我都想阿囡k1開始俾佢返cambridge class, 又諗緊英國文化協會好唔好.....

畫班就好少聽bk媽媽講, 阿囡之前就係荃灣apple tree學過, 不過個時間一係太早, 一係就佢午睡時間, 所以宜家停左..... 宜家我都努力搵緊一d for 2.5歲既畫班, 因好多都要3歲開始~

男爵府

原帖由 ClaireMa 於 10-1-14 13:37 發表
咁大把......我覺得會吹到頭暈

係.... 我記得仲有一個風琴式既暖爐

大宅

原帖由 gigayan 於 10-1-14 12:49 發表

上次我上去睇就係見佢廳個窗好開揚, 所以都立即同老公講到時裝支野上去掠衫, 因為見掠衫位好暗下..... 而且我地多數日頭無人係屋企, 都唔怕掠晒d衫係廳

我聽我老公講, 佢地真係咩都話買呀, 有d話換花灑 ...

搬屋公司實話要睇你有几多野搬去quote價,伙伙唔同,你問佢話公務員俾個折黎。我上次打去一間話專做公務員搬屋(在員佐級網搵既)既公司,點知佢quote 個價同我在人人個價一樣,我駛鬼搵佢咩! 仲問我係咪比較緊價錢,佢地話佢地係sell service 喎,唔休做既態度都叫有service咩 :;pppp: 我自己出面搵細間既公司仲平過佢

大宅

原帖由 gigayan 於 10-1-14 14:02 發表

如果你真係想係屯門學, 我見個有位bk媽媽話佢個囡返緊栢麗既First Class幾好, 個到都有cambridge class架...... 之前有個阿囡學校既家長, 佢小朋友k3, 就搵左一位上門miss教, 價$都唔太貴(好似$200左右一堂), 但單 ...

good ~ 到我個囝想搵野學時可以問你地意見

大宅

原帖由 gigayan 於 10-1-14 14:06 發表

係.... 我記得仲有一個風琴式既暖爐

送埋晒d 唔等駛既野 真係送几部冷氣俾我好過...

首頁
12345...33

尾頁

跳至