跳至

首頁
45678...33

尾頁

男爵府

原帖由 BKVIP 於 10-1-18 11:47 發表

你囡咩事呀? 依家有無人湊住佢呀?

星期四晚開始就有少少燒, 一直都係少少咁..... 今日就好d, 不過就鼻水長流又咳... 醫生話好多痰, 如果佢發燒去到102度就要入醫院, 因為怕佢會肺炎喎....

依定去左婆婆到, 好彩佢都算精神, 係無咩胃口喇...

大宅

原帖由 gigayan 於 10-1-18 12:09 發表

星期四晚開始就有少少燒, 一直都係少少咁..... 今日就好d, 不過就鼻水長流又咳... 醫生話好多痰, 如果佢發燒去到102度就要入醫院, 因為怕佢會肺炎喎....

依定去左婆婆到, 好彩佢都算精神, 係無咩胃口喇... ...

依家d 病菌好勁呀,小心d。呢個月我全家都輪住病呀。先係我,跟住我個工人,跟住個b,再跟住我媽,跟住我b發燒,再到我老公發燒,再到我媽病,又到返我.... >_<

男爵府

原帖由 BKVIP 於 10-1-18 12:20 發表

依家d 病菌好勁呀,小心d。呢個月我全家都輪住病呀。先係我,跟住我個工人,跟住個b,再跟住我媽,跟住我b發燒,再到我老公發燒,再到我媽病,又到返我.... >_ ...

嘩~~真係兜兜轉轉... 又返來你到~~

我琴日都有d唔c服, 立即食左2粒藥, 同個囡一齊瞓左一陣就好d..... 天氣時冷時熱真係好擔心, 凍個幾日揍阿囡返學, 都有見到有d小朋友咳流鼻水, 都估到阿囡應該唔使好耐會中招~~

珍珠宮

近期天氣時冷時熱,真係好易令人病,大家都要保重!

我仔仔都傷風,食藥時止到鼻水,藥力一過又來,睇左兩次醫生都未好返晒,小朋友病真係好辛苦!

男爵府

原帖由 lovebbb 於 10-1-18 22:59 發表
近期天氣時冷時熱,真係好易令人病,大家都要保重!

我仔仔都傷風,食藥時止到鼻水,藥力一過又來,睇左兩次醫生都未好返晒,小朋友病真係好辛苦!

係呀, 阿囡學校老師都打黎, 話好多同學都無返學..... 另外個位班主任都病左呢......

小朋友病真係好慘, 大人小朋友都慘, 希望佢地都快d好返晒喇~~ 就快新年, 有好多好野食架..... 係呢, 你陀住細b都要自己小心呀, 我記得我大肚時唔c服特別辛苦呢~

珍珠宮

原帖由 gigayan 於 10-1-19 13:43 發表

係呢, 你陀住細b都要自己小心呀, ...

陀細b有點論盡,好易見紅見啡,成日要臥床,由知道有bb(約5wks)到現在9wks多,我只係返左7日工,希望bb乖乖地啦!

大宅

今朝我、老公、工人都帶住口罩同阿b落荃灣睇専科,點知個的士佬特登唔載我地喎@.@ 佢竟然去我地後面車後面個女仔 >_<

大宅

原帖由 lovebbb 於 10-1-19 13:52 發表

陀細b有點論盡,好易見紅見啡,成日要臥床,由知道有bb(約5wks)到現在9wks多,我只係返左7日工,希望bb乖乖地啦!

依家去親間間診所都勁多人。大肚婆真係要好小心。 你有無休息多d呀?我記得剛有bb時勁眼瞓,我個時請7日大假在家瞓覺,哈哈!

珍珠宮

原帖由 BKVIP 於 10-1-19 14:00 發表
今朝我、老公、工人都帶住口罩同阿b落荃灣睇専科,點知個的士佬特登唔載我地喎@.@ 佢竟然去我地後面車後面個女仔 >_

好衰喎!可能見到你們個個帶口罩,佢有d驚卦!

珍珠宮

原帖由 BKVIP 於 10-1-19 14:02 發表

依家去親間間診所都勁多人。大肚婆真係要好小心。 你有無休息多d呀?我記得剛有bb時勁眼瞓,我個時請7日大假在家瞓覺,哈哈!

一日到黑都係屋企,上星期返左一星期工又流啡,密密去醫生度檢查,又要放假休息,對d同事都唔係幾好意思,但係我只係打算生2個,點都要為bb著想啦!

男爵府

原帖由 lovebbb 於 10-1-19 13:52 發表

咁要小心d盡量多休息呀, 過多幾個星期穩定d就好喇~~

男爵府

原帖由 BKVIP 於 10-1-19 14:00 發表
今朝我、老公、工人都帶住口罩同阿b落荃灣睇専科,點知個的士佬特登唔載我地喎@.@ 佢竟然去我地後面車後面個女仔 >_

有d的士司機真係會揀客架, 有一次我等車, 前面有個食煙既人又係等緊, 架的士黎點知係停係我面前, 一上車個司機話佢最憎人食煙, 所以唔車佢喎... @.@

男爵府

原帖由 lovebbb 於 10-1-19 14:16 發表

一日到黑都係屋企,上星期返左一星期工又流啡,密密去醫生度檢查,又要放假休息,對d同事都唔係幾好意思,但係我只係打算生2個,點都要為bb著想啦!

你地個行我都聽過好難請假, 我有幾個朋友都係辭左工先bingo呀..... 壓力真係好大呢~~

男爵府

原帖由 BKVIP 於 10-1-19 14:02 發表

你仔仔無咩事呀?? 希望個個小朋友都快d好返, 咁就唔使煩....

大宅

原帖由 lovebbb 於 10-1-19 14:16 發表

身子同bb緊要呀,同事都會體諒既。

大宅

原帖由 gigayan 於 10-1-19 14:20 發表

有d的士司機真係會揀客架, 有一次我等車, 前面有個食煙既人又係等緊, 架的士黎點知係停係我面前, 一上車個司機話佢最憎人食煙, 所以唔車佢喎... @.@ ...

-_-" 我都估佢係見我地個個帶晒口罩唔敢車我地啦。到第二架我地一上車佢開窗tim la

大宅

原帖由 gigayan 於 10-1-19 14:21 發表

你地個行我都聽過好難請假, 我有幾個朋友都係辭左工先bingo呀..... 壓力真係好大呢~~

@@ 邊行?

大宅

原帖由 gigayan 於 10-1-19 14:22 發表

你仔仔無咩事呀?? 希望個個小朋友都快d好返, 咁就唔使煩....

小朋友有病大人都辛苦,寧願自己病好過。佢無咩,係氣管敏感。希望睇専科有用過普通兒科啦。

珍珠宮

原帖由 BKVIP 於 10-1-19 17:36 發表

小朋友有病大人都辛苦,寧願自己病好過。佢無咩,係氣管敏感。希望睇専科有用過普通兒科啦。

係呀,小朋友病又唔識表達,有時佢辛苦到喊,好心痛!

氣管敏感係咪要戒口?我記得我小時候也試過氣管敏感,醫生要我戒口,橙都唔可以食,又只可以飲暖水,戒口加食藥才好

希望你仔仔快d好返,你也要保重!

大宅

原帖由 lovebbb 於 10-1-19 23:11 發表

係呀,小朋友病又唔識表達,有時佢辛苦到喊,好心痛!

氣管敏感係咪要戒口?我記得我小時候也試過氣管敏感,醫生要我戒口,橙都唔可以食,又只可以飲暖水,戒口加食藥才好

希望你仔仔快d好返,你也要保重! ...

佢咁細,都無俾佢食橙or刺激性食物,係怕會演變成慢性氣管炎同孝喘,我屋企人就係細個成日病,拖下拖下變孝喘…

首頁
45678...33

尾頁

跳至