自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 babykiss 於 10-1-28 23:00 發表
UP ~ !
我都轉咗個新姐姐, 今日我都捉咗個仔落街行, 問吓佢姐姐對佢點 ? (我個仔3yrs old)
佢今日話我知, 平時姐姐搭車送佢返學時, 只顧自己講電話, 無理佢.
今日仲打咗佢兩巴 !!!
因為佢 ...

oh... no... 一定要警告佢呀! 點可以唔敢出聲, 你想唔想將來你個仔俾人"蝦"唔出聲呀??

如果唔想, 你現在就係時候身教一下了.

珍珠宮

UP!
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

希望個媽咪快 d 睇到依個 post 啦,真係心痛 c 呀,每月比 3 千幾佢地咁樣對待我地 d 小朋友,真係過份呀
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

原帖由 babykiss 於 10-1-28 23:00 發表
UP ~ !
我都轉咗個新姐姐, 今日我都捉咗個仔落街行, 問吓佢姐姐對佢點 ? (我個仔3yrs old)
佢今日話我知, 平時姐姐搭車送佢返學時, 只顧自己講電話, 無理佢.
因為佢 ...

你住邊頭架,
係邊頭返工架,
好多機構都可以暫托小朋友,
可以去到夜晚10點,
銅鑼灣保良局呢度都有,
d姑娘好好架,
每日最多200元包食,
如果雖要我比資料你啦!

你知個小朋友比工人虐待唔出聲係唔得架!
唔駛怕佢地架!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 DoReMi媽媽 於 10-1-29 09:54 發表

應該講喺香港發生哩啲事, 放上邊度都冇乜用, 有幾多可以入到罪? 香港係最保障佢哋權利, 福利最好, 假期最多o既地方. 就算佢哋偷嘢, 整傷小朋友, 甚至俾月經湯僱主飲, 又如何? 除非鐵証如山, 當場遞個正着(但佢哋 ...

agree,如果有人理,d外傭就唔會咁放肆啦.
擺上黎BK,都係一班好心媽咪自發行為,希望有相可以博下係bk比小朋友家人/朋友睇到.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 FA8866 於 10-1-29 10:49 發表

agree,如果有人理,d外傭就唔會咁放肆啦.
擺上黎BK,都係一班好心媽咪自發行為,希望有相可以博下係bk比小朋友家人/朋友睇到.

真係試過喺BK揾到個受害者媽咪 有甚麼是不可能?

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

Up ~~

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

伯爵府

不如貼埋去中西區媽媽會啦,個工人樣唔差,真係俾佢扼左呀。

我有時都會返阿媽度食飯(西環),真係要留意下會唔會撞到呢個PK。

侯爵府

超級心痛呀

別墅

原帖由 ellawyc 於 10-1-29 01:16 發表

我睇完你呢段好火!!!!

你唔出聲, 個工人就唔會繼續打你個仔啦咩?
你唔係幫緊個仔, 你係姑息養奸呀~~
立即出封warning letter要個工人簽
比佢知道, 你不是鵪鶉!!!!!

媽媽們, 你地唔保護個仔, 邊個可以??
如果我知 ...

同意!!!!!我都會用盡所有辦法保護個仔, 小朋友心理健康真係好緊要!!!!真係好心痛, 你快d諗下辦法啦

子爵府

UP ~ !
因為佢 ...

鄧你心痛

小朋友福祉永遠永遠是第一的
請工人都是為了小朋友得到照顧而不是虐待
想想小朋友在無助煌恐中生活會如何?

事助人為

第一
一定要出聲,可以話XX街坊見到、XX老師投訴身體有紅腫
第二
社區保母、PT ee, 甚至延展,etc

大宅

個小朋友好慘呀,比我見到會報警~

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

upup......希望快D睇到LA!!!!
唔好俾佢沉呀!!!!!

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

我睇完真係忍唔住喊左出黎呀!
我個仔又係一歲幾,同佢一樣.....但我自己湊...

大宅

poor little boy

男爵府

如果比我見到我會捉住個賤人即刻報警

大宅

原帖由 mylulu007 於 10-1-29 11:36 發表
不如貼埋去中西區媽媽會啦,個工人樣唔差,真係俾佢扼左呀。

我有時都會返阿媽度食飯(西環),真係要留意下會唔會撞到呢個PK。

佢個樣係唔差但我依家念起佢整個男仔個時樣真係討厭都爆呀

或者其他媽咪可以copy去第二D討論區等多D人知都得~
Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]

伯爵府

畀面勳章

push吓先
希望呢位小朋友的親朋戚友可以揾到呢個mami話比佢知啦

大宅

首頁
12345...6

尾頁

跳至