夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

Re: 大家接唔接受....

我覺得無問題...如果我出去做野...老公係屋企乜都做晒...咁即係我一個禮拜都有一日假...老公乜假都無...咁我仲唔係大帝咩...而且我最憎收衫接衫個d...

[url=http://lilypie.com][img]

別墅

同意!!時代已經吾同左

yammyma 寫道:
接受到,邊個賺錢能力高,邊個去搵錢,無所謂.教仔唔係易事呢架.
: :wink:

複式洋房

我接受不了, 湊BB太辛苦, 做家務太恐怖, 我handle不來.
如果一定要有人不工作, 當然是我太太啦. :tongue:
[size=xx-small]生命點滴匯成流金長河, 握你的手到天荒地老歲月流金, 年華老去, 心中的詩仍是溫柔的你.

等待驗證會員

接受到如果佢教得好都幾好呀!最重要係經濟OK!

複式洋房

一定接受唔到, 唔係辛唔辛苦問題, 而係......
試諗下
老公: 老婆, 無家用啦!
老婆: 哦, 聽日放工噤比你!
老公: 重有呀, 今晚阿邊個叫我去打麻雀, 比幾佰蚊我得唔得?
老婆: 下, 前幾日先賭完波, 今晚又打麻雀? 我仲未問你D波羸定輸呀, 有無打虎頭快D講??
老公: ............(心諗)(羸要扣家用, 輸就無得玩, 點講呀!!)
[size=xx-large]嘩! 無尊嚴, 無自由, 唔敢再諗落去啦!!!

複式洋房

我都覺得 OK 窩...

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

占仔老公 寫道:
試諗下
老公: 重有呀, 今晚阿邊個叫我去打麻雀, 比幾佰蚊我得唔得?
老婆: 下, 前幾日先賭完波, 今晚又打麻雀? 我仲未問你D波羸定輸呀, 有無打虎頭快D講??
老公: ............(心諗)(羸要扣家用, 輸就無得玩, 點講呀!!)
[size=xx-large]嘩! 無尊嚴, 無自由, 唔敢再諗落去啦!!!

好攪笑,但係事實~~雖然我老公有時口痕話佢如果無野做,佢響屋企take care bb,而我就工作搵錢,但係....到頭黎,我好肯定我老公唔得,因為實會出現以上情況~~~~

男爵府

其實如果經濟ok就無問題! 我絕對接受到 但可能呷xbb唔跟我
Don't worry!Be happy!

別墅

占仔老公 寫道:
試諗下
[size=large]嘩! 無尊嚴, 無自由, 唔敢再諗落去啦!!!
[size=xx-large]你咁講即係話如果調翻轉你都會咁對你老婆啦!!!!
唔通做女人就要無條件接受?
乜成日話"為女子与小人難養也"果個人無教你地乜野叫"己所不欲勿施於人"?

男爵府

如果雙方同接受呢個安排, 0甘就無問題0拉
違規簽名-超版代刪

首頁

尾頁

跳至