單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

BK 用戶:kwunwa_c (陳冠華/鼠)

呢位“生物”系2009年嘅9月份問我借左6千蚊美金,距話明一個星期後會還,(大家一定好奇怪點解我會借比距,因為當時我同距一齊緊。)到而加足足半年,我系單親媽咪,有個3歲嘅仔仔。前夫系我借左錢比 ---> kwunwa_c <-- 之後就無比錢我用,因為前夫事業出現問題。kwunwa_c 明知道我無錢,但系一毫子都無還返比我。又tum又求距都唔還!其間距講左無數甘多次話會還,但系一次又一次甘呃我!而加電話唔聽,block 晒我msn, facebook,email。本人而加住系美國,距就系香港。我搵唔到距。

或者距點會仲用呢個account 名,不過相信大家之前都有見過距個名。
系到扮晒好人,好爸爸甘,但事實就系騙徒!呃女人錢!仲要呃個無錢仲要返學嘅單親媽咪!

我而加要問朋友借錢先夠用,我甘大個人第一次問朋友借錢,如果唔系因為距我而加就唔會甘辛苦!我無工作,要返學要湊仔!!其實問女人借已經好失敗,系我蠢以為距真系等來週轉,距又講到一個星期一定會比返我! 又以為”人“地真系好似距講到甘愛我,更加以為大家都系單親就一系好人!所以我先借。

見到距系facebook and bk 系到系甘扮好爸爸,我真系火 + 想嘔~!我要借人錢來生活,距就呃我d錢來生活!距有錢同距個女去玩,我想同個仔去玩下都唔得!仔仔下星期生日啦!甘我可以帶距去邊啊!?

距d 甘嘅“人” 學咩人做爸爸!扮咩好人?甘賤格嘅事都做得出,距憑物野教距個女啊!講到自己好偉大甘,為左個女唔做古或仔,又話已經從良,改晒以前d 衰野,其實距比更多古或仔都要下賤,自私!呃錢呃感情!

kwunwa_c /陳冠華/ 鼠!你做過d 咩天知地知!!我以上講嘅句句都系真話!請大家講句公道說話!我唔系到唱距真系對唔住我自己同我個仔,同埋請呢到d 媽咪都要小心!我同自己講過我以後都唔會再借錢比人!尤其系男人!

侯爵府

環保接龍勳章

又一單騙局...
,見佢都很久沒有發表文章...佢最後出現時間係....
最後發表:09-11-12 18:48

樓主,多謝提醒....其實大家都要小心D...呢度好多人真係心地吾好ka.... 好在..好的一樣多

原帖由 三月媽咪 於 10-2-7 08:03 發表

呢位“生物”系2009年嘅9月份問我借左6千蚊美金,距話明一個星期後會還,(大家一定好奇怪點解我會借比距,因為當時我同距一齊緊。)到而加足足半年,我系單親媽咪,有個3歲嘅仔仔。前夫系我借左錢比 -- ...
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

別墅

原帖由 vane 於 2010-2-6 09:12 PM 發表
又一單騙局...
樓主,多謝提醒....其實大家都要小心D...呢度好多人真係心地吾好ka.... 好在..好的一樣多

...

唉。。。反正我而加就系好心無好報~ T ^ T
呢個世界真系唔公平。。。

大宅

呢位“生物”系2009年嘅9月份問我借左6千蚊美金,距話明一個星期後會還,(大家一定好奇怪點解我會借比距,因為當時我同距一齊緊。)到而加足足半年,我系單親媽咪,有個3歲嘅仔仔。前夫系我借左錢比 -- ...

謝謝妳的提醒 ~
你就當遇人不熟, 破财擋災, 我相信恩果報應, 好人一定有好報架 ~

快樂時 要快樂,等到落幕人盡寥落,
醉下來 休醒覺,美夢如酒醉了後更寂寞。

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Bad man

別墅

原帖由 pooth 於 2010-2-7 12:32 AM 發表

謝謝妳的提醒 ~
你就當遇人不熟, 破才播災, 我相信恩果報應, 好人一定有好報架 ~

唉~ 唯有系甘啦。。。

別墅

原帖由 ada0707 於 2010-2-7 12:33 AM 發表
Bad man

not sure if "it" can be considered as a person/man
sigh...

男爵府

如果真係借咗樓主的錢, 就快D還返錢俾樓主吧!

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

有心唔還就唔會再出現啦...又或者轉咗另一個名再搵食 唯有當係一個教訓..我想問你同佢一齊既時候你係香港定你地2個越洋拍拖?6千蚊美金(成5萬港幣),講真我冇,就算有都一定唔會借俾一個係網上識既男人

男爵府

佢都唔係男人來架,
所以,有時真係要小心為上。
防人之心不可無。
你更要小心你個人資料,
我怕你公開左佢在這找生意,
佢會找方法報復。

男爵府

原帖由 vane 於 10-2-7 11:12 發表
又一單騙局...

...

你個暗語好好笑。

男爵府

原帖由 Lovely媽咪 於 10-2-7 19:20 發表
有心唔還就唔會再出現啦...又或者轉咗另一個名再搵食 唯有當係一個教訓..我想問你同佢一齊既時候你係香港定你地2個越洋拍拖?6千蚊美金(成5萬港幣),講真我冇,就算有都一定唔會借俾一個係網上識既男人 ...

我覺得一蚊都唔好借,

好人好者點解要問人借錢。

侯爵府

環保接龍勳章

.....你話吾係咩!

原帖由 eric5354 於 10-2-7 21:31 發表

你個暗語好好笑。
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

男爵府

做女人真係要學好點樣保護好自己....荷包內面既錢錢.
呢個世界太多c老千啦.
暑假.....咁就過咗一半啦.

子爵府

畀面勳章

報警得唔得

別墅

一返來又見到多隻狗不如的臭男人。
点解死人唔死呢d人

別墅

原帖由 Lovely媽咪 於 2010-2-7 05:20 AM 發表
有心唔還就唔會再出現啦...又或者轉咗另一個名再搵食 唯有當係一個教訓..我想問你同佢一齊既時候你係香港定你地2個越洋拍拖?6千蚊美金(成5萬港幣),講真我冇,就算有都一定唔會借俾一個係網上識既男人 ...

我放假返左香港,系香港個陣同距一齊左,之後我要返美國開學。。。

別墅

原帖由 eric5354 於 2010-2-7 07:30 AM 發表

佢都唔係男人來架,
所以,有時真係要小心為上。
防人之心不可無。
你更要小心你個人資料,
我怕你左佢在這找生意,
佢會找方法報復。

應該系距要怕自己會有報應!

別墅

原帖由 eric5354 於 2010-2-7 07:31 AM 發表

你個暗語好好笑。

你地講緊咩暗語?

別墅

原帖由 bb1901 於 2010-2-7 09:25 AM 發表
報警得唔得

問左,有個做警察嘅朋友話可以報警,不過話呢件事系文事,唔系刑事,會搞好耐,而且我又唔系香港,好麻煩。。

首頁

尾頁

跳至