論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

又要再讚0下姐姐喇...
話說我出糧是比現金的...一向都係將錢放入信封比佢... 佢之後簽收比我... 星期六我照舊出糧比佢... 佢睇完後問我...0甘多0既... 我仲話係呀... 計埋假期咪 xxxx囉... 再過10分鐘... 佢又搵我...吾係喎...多0左500呀... 我唸一唸...吾怪得我今日計其他錢0既時候少0左500啦... 我以為係自己攞0左去用吾記得...原來係數多0左比姐姐...

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

真難得

大宅

原帖由 ahusband 於 10-2-8 13:58 發表
佢驚妳陰佢呀,題目應該為 "醒目的姐姐與豬媽媽"

哈哈....我都係0甘話...試你吾到添...

大宅

我都試過, 但我係故意的, check下佢老唔老實.

侯爵府

佢又幾老實喎....又或者可能佢以為試佢...嘻...!
通常我會當面數比佢....費事到時明明啱數...佢話少咗喎....咁就真係口同鼻拗...數完糧跟手簽收...無得再拗!

大宅

又一位好姐姐
話說我阿爸成日鍾意將大舊錢(最少30k)放櫃桶,或者隨處攝,又唔鎖好,咁做好易引人犯罪,好彩印姐信得過,重會幫佢擺番好,抵讚

大宅

大家小心啦...財不可露眼呀

複式洋房

大宅

原帖由 CBBCBB 於 10-2-8 21:46 發表
又一位好姐姐
話說我阿爸成日鍾意將大舊錢(最少30k)放櫃桶,或者隨處攝,又唔鎖好,咁做好易引人犯罪,好彩印姐信得過,重會幫佢擺番好,抵讚 ...

姐姐係真係誠實0既... 我吾係試佢架... 佢係一個好好0既姐姐...

子爵府

我上一個姐姐都試過做誠實姐姐!!

話說有時我買完餸, 找左d錢我會順手放係褲袋, 跟住可能會唔記得拎返出黎就叫姐姐拎去洗! 有朝我一起身, 姐姐就拎住3張$20話係我褲袋度既, 但係佢都無為意要睇我褲袋, 所以d錢濕哂! 我話無所謂啦, 今朝一早洗, 而家都乾左啦!! 點知姐姐同我講, 呢$60係我比返太太先呀, 你個$60仲係度哂緊太陽呀!! 我即時呆左幾秒呀!!

大宅

多謝樓主分享
很想多聽一些工人的好事分享, 就快請工人~ 希望自己都好像樓主咁好彩~

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

winnie,
真係好戥你高興,請到個咁好o既姐姐哦...

我想問你,你個姐姐係放期六or星期日o架??

大宅

原帖由 ChristieMing 於 10-2-8 23:42 發表
winnie,
真係好戥你高興,請到個咁好o既姐姐哦...

我想問你,你個姐姐係放期六or星期日o架??

Christe... 我姐姐係放星期日架...你姐姐做成點呀 ??

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 穎穎豬媽 於 10-2-8 13:53 發表
話說我出糧是比現金的...一向都係將錢放入信封比佢... 佢之後簽收比我... 星期六我照舊出糧比佢... 佢睇完後問我...0甘多0既... 我仲話係呀... 計埋假期咪 xxxx囉... 再過10分鐘... 佢又搵我.. ...

唔貪心真係好值得讚,住埋一間屋,請著個3隻手就真係大獲.

不過出cash風險好大,出cheque好d,考慮下.:lol:

複式洋房

我工人都好好ka,我老公超大懵,周時賴底錢呀,重要單據呀係衫褲袋度,要工人抄到俾返佢先知...

複式洋房

我家姐姐都係好老實, 好好彩請個好姐姐

原帖由 穎穎豬媽 於 10-2-8 13:53 發表
話說我出糧是比現金的...一向都係將錢放入信封比佢... 佢之後簽收比我... 星期六我照舊出糧比佢... 佢睇完後問我...0甘多0既... 我仲話係呀... 計埋假期咪 xxxx囉... 再過10分鐘... 佢又搵我.. ...

大宅

原帖由 FA8866 於 10-2-9 00:38 發表

唔貪心真係好值得讚,住埋一間屋,請著個3隻手就真係大獲.

不過出cash風險好大,出cheque好d,考慮下.:lol::" />

多謝提點呀....嘻嘻... 都知會有風險... 一開始已經出0左cash方便姐姐... 而家返轉頭...驚佢有hard feeling... 唯有希望自己無睇錯人啦...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 穎穎豬媽 於 10-2-8 23:54 發表

Christe... 我姐姐係放星期日架...你姐姐做成點呀 ??

佢暫時都OK...做野各方面都幾好,而且都好醒目,
不過,佢o黎o左都係2個月,睇耐o的先知..
希望我o個個可以keep 到落去,我已經好滿足了。

遲吓我都會比佢放星期六,希望佢唔會學壞啦~

大宅

原帖由 ChristieMing 於 10-2-9 11:23 發表

佢暫時都OK...做野各方面都幾好,而且都好醒目,
不過,佢o黎o左都係2個月,睇耐o的先知..
希望我o個個可以keep 到落去,我已經好滿足了。

遲吓我都會比佢放星期六,希望佢唔會學壞啦~ ...

都吾擔心得0甘多架喇... 本質係好0既... 係學吾壞的...

首頁

尾頁

跳至