跳至

首頁

尾頁

別墅

我只係臨臨瞓前用牙刷擦下, 未用牙膏.
你地呢?
如果可以用牙膏, 有什麼牌子可以建議???
一日擦幾多次? 早晚?

複式洋房

原帖由 nina_nina 於 10-2-19 17:26 發表
你地呢?
一日擦幾多次? 早晚?

我都面對緊同阿b刷牙既問題~~
依家淨係用濕紗巾幫佢抹....但手指都差d被咬斷....
唔知各位媽咪用咩方法、點同bb刷牙ga??

大宅

買左手指牙刷同牙膏, 但我懶, 所以仲未開始同佢刷.

哥哥細個用First Teeth 出的蘋果香蕉味牙膏, 40g要差唔多$50, 但就可以食落肚. 不過唔係周圍有得賣, 以前只見過BB展同護協有得賣, 最近居然俾我見到屋企附近間藥房都有得賣.

你地行開行埋可以留意下.

原帖由 nina_nina 於 10-2-19 17:26 發表
你地呢?
一日擦幾多次? 早晚?

大宅

有隻手指牙刷架... 膠來的... 我見吉之X有得賣. 價錢由$10-$2X不等, 視乎牌子而定.
但因為要用你隻手指插入隻牙刷度, 所以你隻手指繼續有機會俾BB咬.

原帖由 milmok 於 10-2-19 21:19 發表

我都面對緊同阿b刷牙既問題~~
依家淨係用濕紗巾幫佢抹....但手指都差d被咬斷....
唔知各位媽咪用咩方法、點同bb刷牙ga??

大宅

BK Milk勳章

用緊pigeon有隻3個stage的牙刷的2nd stage(唔係毛, 係似牙刷的膠), bb會咬到舊膠有印, 只係夜晚臨訓前刷幾下

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無用牙膏, 因為就算佢話食得都好, 但食落肚都唔係咁好, 只係用牙刷刷幾下再用紗巾抹下

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 sakesakee 於 10-3-2 11:42 發表
無用牙膏, 因為就算佢話食得都好, 但食落肚都唔係咁好, 只係用牙刷刷幾下再用紗巾抹下

無,不過我用牙擦幫佢擦牙。

另,我女由2歲(唔識叫極都食)食牙膏食到而家3歲(擦時扮晒野偷食)

首頁

尾頁

跳至