自由講場

跳至

首頁

尾頁

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

唔係化, 咁得人驚?

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 kc_01k 於 10-2-24 14:18 發表
我唔信囉, 成日都有呢D嘢POST出黎, 講真, 香港D媽咪, 唔嘢小, 有呢D事, 點會唔報警.

除非係親身經歷嗰個出黎講, 否則請D人唔好再亂傳, 對香港形象都唔好啦! 大6就多呢D Case. ...

十分認同

珍珠宮

原帖由 vanyau 於 10-2-24 14:25 發表

我同意你所講,八歲都很高大,由厠所抱住出來都很奇怪.
睡著了的小朋友,又點會急呢?
如果是大人急的話,他抱住孩子,點會有手去除褲呢?

仲有 8 歲都識叫救命,掙扎,點會咁容易下手!

點都好,係要睇緊 d, 但 呢 d 傳聞真係唔多可信!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

其實真假都好...大家睇左小心d take care小朋友囉...
依家hk多左大陸人...我唔覺得100%唔可信...一半一半..睇完大人小心d就最好

其實我仔仔都岩岩7歲...我都係係佢6歲半左右先教佢自己去男廁...同一定係去d大商場既廁所..一黎clean d...二黎好多時都有d清潔伯伯同嬸嬸係廁所或企係門口..我都會同果d伯伯講聲...留意小朋友唔好比人帶走咁....咁佢去男廁時我就可以去女廁...
不過如果女廁太多人..我真係情願死忍..都企係門口等仔仔..唔會要佢企係出面等我呢

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 Ann18 於 10-2-24 14:13 發表
女廁有獨立格,小男孩偷看到的機會很細.都不知點解咁多人介意.

係啦...

反而女仔跟 daddy入男廁會驚 d

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 Leanna 於 10-2-24 14:22 發表
係吉x 島個sales姨姨親口講, 叫我地睇緊d 小朋友

唔好意思,
我知妳嘅動機係善意提醒,
但真係好想知大約幾時發生?

真好假好,
無論任何情況,
大家都要好好照顧同行小孩

水晶宮

環保接龍勳章

我唔係好信呢D news.
原帖由 mycathy 於 10-2-24 14:15 發表
廁所入面整暈,仲要抱出來, 八歲應該都幾大件,抱住都礙眼喎,可信度低

只係唔係哩d post既動機係咩?

定係係事實只係以訛傳訛,內容變晒

子爵府

"宜媽傢俬"果單我唔係在綱上睇, 而係我妹話我知, 事主正正係佢同事的BEST FRIEND.......

不過, 8歲拐黎做咩呢? 唔通要.......器官?

大宅

女廁有獨立格,小男孩偷看到的機會很細.都不知點解咁多人介意.

好難o架~ 講真我唔想自己囝囝 (就嚟 6 歲) 入去影響到其他人、亦都唔想自己囝囝入到去比人話。上年暑o架我一拖二 ( 大囡7歲、囝囝5歲) 去公眾泳池,跟佢個高度就可仲可以入得好女更方室,我每次帶佢去之前就用大毛巾遮住個頭,係成個頭遮到落膊頭。

依家D女仔好多細細個7、8 歲到十幾歲都可以係女更衣室唔著衫過圍行,成頭成身係泡泡都係咁,唯有好似MJ咁遮實自己個囝,後尾先道有家庭更衣室先至叫鬆口氣,唔駛咁煩。

如果係商場唯有等傷殘廁齊齊入去,機場好D有家庭廁唔駛等嚟等去咁危險。
Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 ka媽 於 10-2-24 14:58 發表
"宜媽傢俬"果單我唔係在綱上睇, 而係我妹話我知, 事主正正係佢同事的BEST FRIEND.......

唉.....係HK都要擔心俾人拐
HK真係變了

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我唔信law:;pppp:

男爵府

好媽媽勳章

我都系吾多信....甘大個小朋友仲要系男仔...

大宅

環保接龍勳章

原帖由 szeszes 於 10-2-24 14:10 發表
又來... 又係類似既 post (繼 姨媽傢私, 冒蜆惡園), 最後又係丟低個小朋友, 唉!!!

真係好驚,自由人黎左後,真係危險好多,唔知係咪大陸人做呢?
冒蜆惡園邊單呢?

大宅

好恐怖,又有咁GA事發生,各位媽咪daddy小心自己的小朋友啦
原帖由 Leanna 於 10-2-24 14:02 發表
事件由吉x島個姨姨講述:

事發地點: 荃灣廣場

事發經過:
八歲男仔自己入男廁, 媽咪把守住男廁門口, 但見囝囝遲遲未出, 期間見有個男人抱住個熟睡小朋友出嚟, 個小朋友套衫已被人換左, 好彩個媽咪機警即刻大喝個男 ...

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 ka媽 於 10-2-24 14:58 發表

但.... 宜x傢俬單料已上埋報並已証實是假的wor, 邊個tell lie??

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

噚日有個朋友講另一單,地點係沙田snxxpy樂園,仲話當時妹園啲人一知道即係將所有出口落閘,跟住通知埋商場,最後又係係toilet搵到,給果一樣頭痛剪短,換咗衫,暈暈地.....
我都係同一個反應,如果真係咁大件事,點解冇人報警?
呢排真係好多呢啲傳聞...宜家/snxxpy樂園/荔景/荃灣吉x島,但點解一單都冇係新聞出現過
就算有冇呢啲傳聞,相信大家對自己既小朋友都會睇得好小心.

男爵府

係真係假都好, 其實都好架, 起碼時時刻刻都要提醒自己..

男爵府

有獨立廁格就不用介意,那麼10歲、12歲、14歲..任何年紀男士都可以入女廁。

我兒6歲起已堅持不入女廁。

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

係呀!! 真係大些就無可能入女廁啦!!

我仔半年前 (即係4歲半時 - 可能佢生得高大啦, 4歲半 112cm 高), 我帶佢入女廁, 都比一個亞婆指住我仔問: 你男仔定女仔呀? 男仔, 咁大個仔仲跟 mami 入女廁

這次之後, 亞仔就抗拒入女廁, 非必要都唔入, 有時見佢急到夾晒腳, 佢都唔肯入女廁

首頁

尾頁

跳至