自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地夠敢向男售貨員買 m 巾嗎?

情況1. 萬0/百佳自己買m巾俾錢時遇著男收銀
情況2. 去藥房買m巾時要直接話俾個男售貨員知你要咩款 (唔該一包xx牌乾爽日用ar)

我明白買m巾係正常時正常需要,但遇上以上兩種情況我都唔敢,因為有d尷尬

男爵府

我平時去開藥買都叫男售貨員伶俾我

大宅

bb都生埋都冇咩吾敢lu

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

收銀員就無所謂
去藥房就怕怕,因為有童年陰影
細個既時候(好似12,3歲)去藥房買,果條佬問我係咪我用,攪到以後都無再係藥房買過
原帖由 dhc 於 10-3-6 23:31 發表

情況2. 去藥房買m巾時要直接話俾個男售貨員知你要咩款 (唔該一包xx牌乾爽日用ar)

以上兩重我都唔敢,因為有d尷尬 ...

別墅

NO, 好普通, 又唔係唔俾錢, 係正常女人都要用架啦

伯爵府

2023年兔年勳章

我兩樣都ok...因我覺得怕的人只是自己心理作用...人地賣得gei...根本就覺得同奶粉, 尿片冇分別~~

複式洋房

我只會係超市/萬0/屈人寺買, 唔會係藥房買, 所以唔尷尬.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

1就唔怕, 2就真係唔敢, 講唔出口.

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我都只會响(1)買, 男收銀都OK, 不過最好唔好啦

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 P車 於 10-3-6 23:36 發表
我只會係超市/萬0/屈人寺買, 唔會係藥房買, 所以唔尷尬.

me too

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我明白買m巾係正常時正常需要,但遇上以上兩種情況我都唔 ...
自然用品, 唔覺有咩尷尬

侯爵府

畀面勳章

要尷尬都係個男仔啦~

男爵府

如果怕尷尬, 個男人賣比你咪仲尷尬? 講真, 開門做生意, 一日百幾二百個女人買M巾啦, 最驚你唔買, 生意都無得做。

水晶宮

no
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

子爵府

原帖由 happysmileha 於 10-3-6 23:38 發表
1就唔怕, 2就真係唔敢, 講唔出口.

我都係

大宅

1 & 2 都唔怕Lor...又唔係1822....年紀大左咩都唔怕LOr

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

叫C6去買, 佢都未覺尷尬, 男sales怕咩喎...
唔通買domdom遇著女收銀又尷尬喎

公爵府

Teenager 個時就怕, 依家唔怕囉!

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 15週年勳章

做得呢d售貨/收銀,咁平時都會執貨架啦,咁避孕套...驗孕棒...衛手巾點都會執過架啦,佢都無野,我地呢d師奶更加無所謂啦。

反而以前讀書就唔敢去買姨媽巾囉~~~要叫亞媽買

伯爵府

仲細咩

我明白買m巾係正常時正常需要,但遇上以上兩種情況我都唔 ...

首頁

尾頁

跳至