自由報料

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

華東6日$849? 小心睇清楚行程wor (我去長隆3日都過千啦)
一分錢一分貨, 包埋食(如果有呀下)包埋機票(深圳出發? 小心因小失大)仲有酒店, 真係唔好有太大期望
另外, 提提你, 旅行社收客時唔包成團, 可能個團只係流料, 目的只係為tum你落搭收你deposit, 到出發前就話你知唔成團, 到時你錢又俾左假期又預左, 唯有咩都要硬食
總之事事小心

原帖由 dada~0w0~ 於 10-3-11 10:22 AM 發表
我快 30....都未去過旅行~~ (除左心震 同 macau)

飛機更加冇搭過la~~~

一家5口開支好大....日常生活亦好忙

e+有人請我去旅行

計劃去華東6日

我睇關鍵 $849....最平

康泰同美麗華 要 $1199....

2個人就多成 $7 ...

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

侯爵府

畀面勳章

原帖由 dada~0w0~ 於 10-3-11 10:46 發表

下?我真係唔知ar~ 乜會咁ga?
only關鍵係咁...定其他都係...

中旅都係 $999.....又信唔信得過?thx

中旅我 99 跟過,都 ok 啵..

伯爵府

好媽媽勳章

同意, 關鍵真係no good, 除咗價錢平人一大截, 凡事都係一分錢一分貨, 食同酒店都好差. 我覺得中旅社/美麗華都ok, 如果返大陸我會選擇中旅.

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我覺得先睇下邊個行程比較喜歡,如果平2舊水,但會去D你地都無興趣既地方就唔化算,其次再睇包咩唔包咩,有時貴D係包多你兩餐,呢樣都要睇番~

中旅/康泰/新華都OK~
至於關鍵我都唔建議~

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你要平嘅, 咪去關鍵羅, 佢如果真係咁差, 一早摺埋咗喇..就係因為佢夠平..

男爵府

回覆 11# dada~0w0~ 的文章

我試過2 次跟 關鍵 去大陸 3天團, 團餐和酒店是一般, 不要期望太高.
你check 清楚 關鍵 的行程是否每天包3餐,
如果有 2-3餐要自費, 有些景點又要自費,
計算一下, $7xx 並不平.
如果中旅$999 和康泰 $1199 只差$200, 我會join 康泰 (當然, 要check 清楚有幾多是要自費).

珍珠宮

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 熱血勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

其實冇所謂的, 行程啱的話, 咩參加囉!

酒店, 可能平的話, 就唔會咁好的, 但都係住一晚半晚冇所謂的.

至於, 額外參加的行程, 間間旅行社都會的. 如果你未去過的話, 參加都無所謂的, 出去玩, 都係想開心姐. 唔好計 較咁多啦.

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

男爵府

原帖由 dada~0w0~ 於 10-3-11 12:43 發表

有沒有要自費的午餐 or 晚餐 ?

我意見: 你可以將新華, 康泰和中旅 的行程/自費項目 作出比較.
提提你: 跟關鍵, 一定要幫佢買旅遊保險, 你最好check清楚.

$360 自費....活動

伯爵府

好媽媽勳章

不過如果你唸住接住四月頭d紅日去, 咁就一定會比平常貴足一倍, 因為係peak season, 一係就請假去, 會平d. 另外除了團費外, 還要計導遊小費+機場稅, 計落都唔少嘢! 自費的話一係自己搵藉口推咗佢, eg 細路好眼瞓, 又或者話之前去過, or 約咗朋友. 華東團是否有d自費show, 一於推咗去啦!

大宅

其實自費節目,是國內團的指定動作, 通常由幾個景點/show組成, 你可以選擇抽出1,2個自己喜歡/全日活動的!
夜遊我不見議你join, 因為自己打的, 平一半車資又可以慢慢行!

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

首頁

尾頁

跳至