跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請介紹邊度有教得好的letterland phonics coruse? 最好在荃灣

附近區. 我小朋友接近4.

我知道有好幾間有得讀, 但未試過上, 担心教得唔好, 請各位mami幫忙提供一下資料.
Thanks!

子爵府

原帖由 Kanfather 於 10-3-15 18:04 發表
請介紹邊度有教得好的letterland phonics coruse? 最好在荃灣

附近區. 我小朋友接近4歲.
我知道有好幾間有得讀, 但未試過上, 担心教得唔好, 請各位mami幫忙提供一下資料.
Thanks! ...

可以考慮南豐21樓doremi, 我知星期六11點就黎組新班, 我仔仔之前在這裡讀letterland, 我覺得好好, 現在升班了去oxford reading tree了.

複式洋房

以前問過doremi, 他們不是外籍老師教, 你覺得效果也很好嗎? 是否只有一位老師專教LETTERLAND ? 因我想找有經驗教LETTERLAND的. 你仔仔升到OXFORD READING TREE, 是否即是己完成了拼音部份? 現在BLENDING都會了嗎 ? 請問由開始到現在上了多少時間?

TKS IN ADVANCE.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

原帖由 Kanfather 於 10-3-17 01:25 發表
以前問過doremi, 他們不是外籍老師教, 你覺得效果也很好嗎? 是否只有一位老師專教LETTERLAND ? 因我想找有經驗教LETTERLAND的. 你仔仔升到OXFORD READING TREE, 是否即是己完成了拼音部份? 現在BLENDING都會了嗎 ? ...

joyful 同 kid-n-us 都係外藉導師教, 你可以去問下.

愉景 littleton (唔記得有無串錯名), 係匯豐隔離既, 之前我問朋友佢都話幾好, 佢有叫我同職員講想試堂, 但我無去到.

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Joyful 需然係外籍老師教, 但Phonics course 經常冇場地開班, 我個女由10月開始等到3月都話冇場地及老師開班.

複式洋房

問過kid-n-us, 話要k2才收, 我小朋友讀k1.

愉景 littleton 就開新班, 但價錢好貴, 平均要$210堂.

男爵府

可以去99廣場CHEERFUL KIDS, 我個仔宜家4歲已經上到STAGE 2, 佢地有套LETTERLAND教材教D小朋友, 我個仔宜家已經學緊3個字母的BLENDING, A-Z LETTER SOUND已經好熟. 佢地平日中午及星期六都有班, 可以上地了解吓。價錢都唔係好貴, 平均HK$150堂(1hr)

原帖由 Kanfather 於 10-3-23 01:22 AM 發表
問過kid-n-us, 話要k2才收, 我小朋友讀k1.

愉景 littleton 就開新班, 但價錢好貴, 平均要$210堂.

別墅

可以試下JOLLY KINGDOM喎

複式洋房

Hi Kitty,
TKS for your info.
CHEERFUL KIDS是外籍老師教嗎? 是教開LETTERLAND有經驗的嗎? 我問過有一間, 他們的老師未教過, 但係負責人話會跟住TEACHER’S GUIDE教, 但我幾担心個質素….
另外, 我上過這個CHEERFUL 一次, 覺得他們好似專科較細的BABY PLAYGROUPS, 上堂都是坐在地墊上, 無枱椅, 這樣適合較大 (我仔快4歲)的小朋友嗎?

HI NSYRENNE,
唔該哂, 但我只有興趣LETTERLAND, 所而JOLLY KINGDOM教的JOLLY PHONICS不考慮了. TKS!

複式洋房

Cheerful is good! My son study there for 1.5 yr, and now almost finished stage 4.

大宅

我大囡3歲半,都係係cheerful上緊letterland,我覺得佢地個外藉老師教得幾好,阿囡一向都好怕英文 但依家每個星期都話要返去搵teacher,仲一上完堂就自已攞ws出黎做,見到阿囡咁,真係安樂晒......
依家阿囡上緊stage 2,開始學拼字,要分到initial sound, 即係識得轉cat,mat,pat.....開頭我都唔知點同阿囡溫,好在佢地d同事教下教下我&睇埋佢地d notes,依家咪同阿囡一齊學law~ha.....你打去問下law~係下岩唔岩~

大宅

我大囡讀緊....我都覺得幾好....

原帖由 nsyrenne 於 10-3-24 17:36 發表
可以試下JOLLY KINGDOM喎

子爵府

有無小朋友讀過南豐21樓"DOREMI" LETTERLAND 好唔好..5中會開新班.....仲心大心細都唔知邊間好..CHEERFUL 我又唔岩時間..激C~~

首頁

尾頁

跳至