自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

老公對腳底勁爆裂, 行路都好痛, 睇過西醫話佢只係爆擦, 俾左 d 凡士林 & 類固醇佢擦, 但係都係擦唔好. 請問有冇人知係咩病, 有冇咩方法可醫治.

大宅

試o下白花士苓,它比凡士林更加潤。
   咪.......咪.......咪.......

禁止訪問

大宅

含尿素的cream都可以的.早2年無線夜晚有廣告(好似係宣傳易時段)咪有專搽腳爆裂的膏.係卓悅,莎莎都應該有得買.另外澳洲的羊脂膏都ok的!

禁止訪問

別墅

好媽媽勳章 畀面勳章

係丫,曼秀x敦
原帖由 mcbaby2009 於 10-3-30 01:47 發表
可以試下曼秀雷敦...搽多少少...一兩晚應該ok...

男爵府

hashtag影視迷勳章

查厚d cream/曼秀雷x~包保鮮紙full下~

子爵府

ww, 我喺跳蚤市場見過一枝聲稱對腳底乾好有效嘅, 等我睇吓仲見唔見有得賣先, 呀, 我地5/4一斉去睇吖。
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

大宅

原帖由 forty+ 於 10-3-30 08:55 發表
ww, 我喺跳蚤市場見過一枝聲稱對腳底乾好有效嘅, 等我睇吓仲見唔見有得賣先, 呀, 我地5/4一斉去睇吖。

佢已經爆到有傷口咁, 所以行路都痛. 都唔算多上大陸刨腳皮, 兩個月先可能一次.

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 WW 於 10-3-30 09:05 發表

佢已經爆到有傷口咁, 所以行路都痛. 都唔算多上大陸刨腳皮, 兩個月先可能一次.

爆到有傷口就要先去皮, 因d皮收縮左個傷口開左好難合架. 我上件買左蛋形磨腳器, 去死皮好得, 磨完再搽返d cream 就好快好架啦.
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

禁止訪問

大宅

原帖由 driedpork 於 10-3-30 11:12 發表
你試下買QV的cream查下得唔得? 我之前都係咁, 不過就無你老公爆擦咁勁損晒, 我只係有裂紋, 間唔中少少痛, 即使夏天都會爆擦, 查完qv 無幾耐之後就好番!
另外, 腳底經常爆擦, 取咗係天氣影響, 好大原因係血氣運行得唔 ...

依家就係因為有傷口, 所以行路都痛, 已經試過好多種方法, 不過都係唔係好得, 唉, 真係唔知點算好. 中醫都有諗過去睇, 唔知元朗有冇好中醫呢?

男爵府

你呢個蛋形磨腳器係邊到買?
我有一個係美國買
想知HK邊到有得買? HOW MUCH?

THANKS

原帖由 Jamesmama 於 10-3-30 09:20 發表

爆到有傷口就要先去皮, 因d皮收縮左個傷口開左好難合架. 我上件買左蛋形磨腳器, 去死皮好得, 磨完再搽返d cream 就好快好架啦.

伯爵府

去 yahoo search 就會見到
$20 / 個

原帖由 boise 於 10-3-30 16:59 發表
我有一個係美國買

THANKS

子爵府

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 boise 於 10-3-30 16:59 發表
我有一個係美國買

THANKS

boise,

我係下面個blog樹買架.
http://hk.myblog.yahoo.com/clarion_1989/article?mid=21
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

首頁

尾頁

跳至