跳至

首頁

尾頁

民房

Hello, 我bb得6個月大, 無乜帶佢出街, 所以近來好似驚驚地見"外來人".. 但佢e家只係識翻身未識爬, 可以帶佢去邊度玩呢? 如果e家帶佢去公園好似未識玩...? 如果係, 荃灣區有咩好地方好去? 麻煩各位荃灣區mami幫幫手.. Thanks~~

複式洋房

雖然未識,但去附近d公園行下都好呀!最好3-4點去,又可以吸收下太陽d維他命,又唔係咁曬!行下商場都可以呀!

洋房

http://forum.baby-kingdom.com/vi ... ;page=1#pid42140295

我認同呀, ,要比小朋友晒下太陽先得~

大宅

雖然佢重細未識玩,但帶佢多D出街,等佢可以睇多D嘢,佢己經好開心同學到嘢架喇,重可以比佢見多D唔同既面孔,咁佢就無咁驚人架啦~近近地行吓街都OK架,我都係咁既...

大宅

我都讚成多d出街,等阿b冇咁怕生保。我細女依家歲幾,佢6,7個月時我就得閒帶佢去公園,等佢睇下d哥哥姐姐玩,所以依家冇咁怕陌生人。大女果時就晤識,所以比較怕醜。

荃灣區荃灣廣場上面公園同埋愉景新城都係bb嘅好去處。又可以行公園,又可以買下bb野,幾好架!!最正係有埋企理換片片地方。得閒可以約埋一齊去ar!!

大宅

回覆 5# meicy 的文章

荃灣公園很好 , 推BB車很方便, 慢慢行, 可以行到荃灣西鐵站添..

複式洋房

係呀, 我都成日去架, 因為同埋表哥表弟去, 地方夠大, 都好乾淨, 我地幾個小朋友, 9個月-3歲都啱行啱玩.

原帖由 鼻涕蟲 於 10-4-27 15:48 發表
荃灣公園很好 , 推BB車很方便, 慢慢行, 可以行到荃灣西鐵站添..

男爵府

我BB都係六個月大,但四個月的時侯,我差不多每次放假都帶BB出街,又可以同BB傾下計,話俾佢地,呢D係咩,果D係咩,我帶佢去荃灣公園啦,吉之島啦,圖書館啦,行下商場,有時有好多人會同我阿B玩,所以我阿B唔怕人,但一定要見到媽媽囉,否則佢都會走圍搵我,搵唔到都會喊架!

大宅

愉城啦, 有BB野買, 又唔係太多人, 我平時都同BB去L1, 係Delifrance對出有大片空地, bb好鐘意係果度走黎走去.....不過好多時走走吓會入咗冒險樂園坐車

首頁

尾頁

跳至