跳至

首頁
23456...90

尾頁

伯爵府

畀面勳章

原帖由 waisin 於 10-4-30 13:25 發表

唔怪得放工唔見下你
我就要sat返大學ot (4個星期六 1-9pm), 我擔大旗做tutor~
今日重有一件大事, 就是送舊迎新

GOOD NEWS 可口可樂

大宅

原帖由 reego 於 10-4-27 19:16 發表
ww:
下午發現2週前羅番黎果2隻狗仔瓜咗,真係懷疑係隔離車場某人做,因有人報比我聽早排我d貓狗係果個人落毒,2隻狗係我屋內範圍都齊齊瓜,無理由染病,真係懷疑中毒,d衰人真離譜! ...

做咩 d 人咁衰, 要毒 c 妳 d 狗?

大宅

原帖由 reego 於 10-4-30 15:13 發表

我隻6今年又係犯太歲,但呢排有馬中,都贏咗有3千蚊!

有咩心水記得通知我一聲喎.

大宅

原帖由 BUNNYLEE 於 10-4-30 15:31 發表

犯太歲唔係 1 定行衰運呀 只是代表有嘢 "CHANGE" 轉變 要加計埋自己流年有無運行才 G 好定壞

大師~~~咁你快d同我指點迷津啦

子爵府

食緊意粉, 跟住沖涼, 做運動,瞓教....

睇吓冇兩點都上唔到床....

waisin
新女上場, 一番新景象, 希望你今次搵到件好嘢, 唔水再愁!
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

伯爵府

畀面勳章

原帖由 waisin 於 10-4-30 17:49 發表

大師~~~咁你快d同我指點迷津啦

你大把好運啦

子爵府

早人呀)))))))

今朝同ww, reego同居, 喺車到攪人清夢潻。

wasin
你個新人初步感覺如何呀?
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

公爵府

畀面勳章

forty
你地真係好經常遇到可以吹水

reego
隻腳好返未呀??

男爵府

hi all,
i am winpoopoo,
i am live in pat heung,near 牛徑.

伯爵府

畀面勳章

原帖由 winpoopoo 於 10-5-3 21:02 發表
hi all,
i am live in pat heung,near 牛徑.

WELCOME WELCOME!!! 歡迎你多 D 上來呀

子爵府

hello winpopoo

我都係牛徑嗰邊, 你喺樹住咗幾耐, 有冇小笨友呀?

waisin
我女傭擒晚問我知唔知你同女傭點, 我扮唔知, 佢就話你女傭called 佢話比你terminated 咗, 唔水講個女傭只會話人地不是, 唔會覺得自己有咩唔妥。佢話你一個week只係比6條腸仔佢做餸, 唔知仲有咩bad mouth。我話我唔信你會咁刻薄, 但係只要諗諗點解兩個kids都唔鍾意佢, 同埋要阿sir 放工番歸煮飯食, 哩個女傭就一定有問題。

我女傭都話令到啲小朋友唔鍾意自己都唔容易, 尤其你個細bee咁細。

伯爵府

畀面勳章

原帖由 forty+ 於 10-5-4 08:41 發表
hello winpopoo

我都係牛徑嗰邊, 你喺樹住咗幾耐, 有冇小笨友呀?

waisin
我女傭擒晚問我知唔知你同女傭點, 我扮唔知, 佢就話你女傭called 佢話比你terminated 咗, 唔水講個女傭只會話人地不是, 唔會覺得自己有咩唔 ...

.....作 c 個傭

大宅

原帖由 forty+ 於 10-5-3 08:26 發表
早人呀)))))))

今朝同ww, reego同居, 喺車到攪人清夢潻。

wasin
你個新人初步感覺如何呀?

新人事新作風, 咪識笑下話 "知", 做野有排學, 還好幾斯文, 唔嘈, 做清潔應該no problem, 煮餸未知, 大bee同佢ok, 是細bee好明顯知佢是new工人, 對佢唔太反抗, 但就唔比佢掂, 咩都只可以mami daddy做

是呀, 我唔水舊工人煮比我們食, 我唯有買一份菜一份肉比佢自己食law, 是佢超大食, 我們又唔比佢食我們煮的餸, 佢自己煮得又唔好食, 咪成日問我們攞伙食費law
佢都有話我唔比好食野佢食, 要call police, 我唔埋佢之麻

佢比我炒嗰日, 懶醒咁話佢有14日大假, 話我們蝦佢tim~

大宅

原帖由 BUNNYLEE 於 10-5-4 11:46 發表

.....作 c 個傭

算啦, 我都趕走瘟神, 佢見到張cheque成9000蛟直情是笑到見牙唔見眼
不過佢好恐怖, 來時已經一oversize行李箱來, 走時是一"gib"6大袋野, 5對鞋~~~連我比工人用的pillow佢都想攞走, 最後比佢攞走條大毛巾算了

不過佢見有其他人在場, 就唔敢黑面鬧我, 比我阿媽話個工人見我一個時才蝦我, 正衰人

男爵府

hi all.
i lived in 水盞田村,有一個仔仔二十一個月大.
你們呢?
my son will go to yeun long zenith for N1 this coming August.

子爵府

伙食唔好要call police, 都唔知係乜心態, 我女傭話佢個個week都去church。 天主打救佢!

原帖由 waisin 於 10-5-4 12:26 發表

新人事新作風, 咪識笑下話 "知", 做野有排學, 還好幾斯文, 唔嘈, 做清潔應該no problem, 煮餸未知, 大bee同佢ok, 是細bee好明顯知佢是new工人, 對佢唔太反抗, 但就唔比佢掂, 咩都只可以mami daddy做

是呀, 我唔水 ...

子爵府

winpoopoo
我地哩度都有3兩個剛滿兩歲嘅小笨友架。其仔嘅就ranged from 有啲4,5歲 至到廿幾歲。

你有 冇番工架, 小笨友邊個揍呀?

原帖由 winpoopoo 於 10-5-3 21:02 發表
hi all,

子爵府

今日見報紙報導之前一單13歲童軍揸大胆車, 車死7歲男孩, 真係一件非常不幸事件。

有時真係一念之差或太唔在意, 以為玩吓無妨, 就係咁就冇咗條人命兼令至3個家庭環境驟変, 真係....好不幸。

所以都要昤不時提提自己唔好咁衝動唔著緊, 停一停, 諗一諗先行動就最穩陣。

大宅

原帖由 forty+ 於 10-5-4 22:28 發表
伙食唔好要call police, 都唔知係乜心態, 我女傭話佢個個week都去church。 天主打救佢!

我們唔太信工人的原因之一是佢係半年後著得好sexy出街, 一直我地唔知的, 是有一日我老公係樓口見到佢返ok, 比佢嚇親, 我66形容是佢十足十一隻大6 chick chick. 佢唔返教會, 都知咁的look冇可能入得church, 66好怕佢有另類parttime, 所以是佢話要fire先

伯爵府

畀面勳章

原帖由 waisin 於 10-5-5 12:46 發表

我們唔太信工人的原因之一是佢係半年後著得好sexy出街, 一直我地唔知的, 是有一日我老公係樓口見到佢返ok, 比佢嚇親, 我66形容是佢十足十一隻大6 chick chick. 佢唔返教會, 都知咁的look冇可能入得church, 66好怕 ...

而家那 helper ok 嗎

首頁
23456...90

尾頁

跳至