自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

今天和家姐、妹妹一行三人去葵涌廣場逛街,經過 2/F 售賣日本零食店-狸小路,就走進去看看有沒有新奇的日本零食。

一進店,就遇着一位不有善的店員(想應該是老板娘吧!)對我們說所有貨品都是從曰本進口 (從店名我們都知道啦!當我們白痴昧!!!!)跟着還說本店只做熟客生意.....擺明就不想應酬我們。

最攪笑是說"本店没有東西啱你哋,要送我們出門口"----超冇零頭!!!!

若是這樣,奉勸老板請在門外貼上"只招待熟客",冇謂讓有心之人碰上一鼻子灰!

在此奉勸大家小心此"不友善店員/老板娘" 小心,小心!

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 babyuen 於 10-5-1 22:33 發表
今天和家姐、妹妹一行三人去葵涌廣場逛街,經過 2/F 售賣日本零食店-狸小路,就走進去看看有沒有新奇的日本零食。

一進店,就遇着一位不有善的店員(想應該是老板娘吧!)對我們說所有貨品都是從曰本進口 (從店名我們都知道啦 ...

近邊度?得閒等我留意下先,我成日行呢個商場,但好少入去呢D鋪,正係知2/F有2間的,一間大,一間小

大宅

好媽媽勳章

一進店,就遇着一位不有善的店員(想應該是老板娘吧!)對我們說所有貨品都是從曰本進口 (從店名我們都知道啦 ...

大宅

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都成日去葵涌廣場買零食架,但係就冇乜點留意店名
你講嗰間近邊度呀,我留意下先

禁止訪問

醒目開學勳章

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

咁攪野??
最攪笑是說"本店没有東西啱你哋,要送我們出門口"

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

本來諗住今日過去行街,但係臨時有時改聽日先去,聽你咁講完,我都想去望一望睇下係咩舖頭咁巴c 閉

大宅

我知你講邊間..因為我成日喺隔離果間舖食餃子..
我就多次親眼見過..佢有"熟客"喺舖內揀野..
佢門口就掛住個休息牌咁..之後有人冇留意開門入去,
佢就超唔客氣指住個門口個牌叫人出返去...

有次佢舖內冇客..有2個女人想入去睇野咁啦..
點知佢見人開佢度門,佢急急腳行去門口..
問佢地想要乜..仲叫人唔好入去..喺門外睇喎,
真係寸到爆炸....我已經見過好多次...每次都戥D路人慘慘...
好心佢唔做街外人生意就轉樓上舖la..洗鬼喺商場開咩..

子爵府

下..
其實.入面賣既野係唔係唔見得光
零食不過係煙冪...

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 小小be 於 10-5-2 02:53 發表

有次佢舖內冇客.. ...

咁都得

民房

估佢吾到!
咁都得...:)

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

內有乾坤

別墅

嘩!! 咁真係要話比多D人知,免得彼這位奇怪的老板娘噴到一臉灰,也不知所謂何事,咁就無辜啦!

原帖由 小小be 於 10-5-2 02:53 發表

有次佢舖內冇客.. ...

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

呢間野出名串架, 我哋OL食lunch梗係周圍逛下, 試過入去買筒糖, 俾錢時老闆娘話: "你地淨係買筒糖, 下次出聲啦, 唔駛成班人行入去, 你要我攞俾你, 唔好阻住我做生意!"

伯爵府

呢間嘢好似係3/F,唔係2/F喎,定係佢搬左落2/F?

你LUNCH HOUR都可以去買到嘢咁好彩, 佢好似PT EVENING先開市咁架。串到爆,D嘢又唔係特別平,態度真係超串,但佢又無趕我走,但就算佢介紹嘢食比我D語氣, 我都唔係好舒服, 所以幫襯左一次之後, 我都無再去幫襯啦。

原帖由 BearBear_ma 於 10-5-2 22:40 發表
呢間野出名串架, 我哋OL食lunch梗係周圍逛下, 試過入去買筒糖, 俾錢時老闆娘話: "你地淨係買筒糖, 下次出聲啦, 唔駛成班人行入去, 你要我攞俾你, 唔好阻住我做生意!" ...

伯爵府

呢間嘢好似係3/F,唔係2/F喎,定係佢搬左落2/F?

你LUNCH HOUR都可以去買到嘢咁好彩, 佢好似PT EVENING先開市咁架。串到爆,D嘢又唔係特別平,態度真係超串,但佢又無趕我走,但就算佢介紹嘢食比我D語氣, 我都唔係好舒服, 所以幫襯左一次之後, 我都無再去幫襯啦。

原帖由 BearBear_ma 於 10-5-2 22:40 發表
呢間野出名串架, 我哋OL食lunch梗係周圍逛下, 試過入去買筒糖, 俾錢時老闆娘話: "你地淨係買筒糖, 下次出聲啦, 唔駛成班人行入去, 你要我攞俾你, 唔好阻住我做生意!" ...

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

好怪既鋪頭,好彩有樓主上黎講下。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

嘩~呢間野咁都得?
咁佢開鋪頭做咩呀?

首頁

尾頁

跳至