自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

呢排我帶個仔返學, 次次都有個地中海o既4x-5xo既男人打尖, 次次去到巴士站就算見到有人排隊都係"馮"旨企係站頭, 一見巴士就第一時間舉手好似先到先得咁 (呢個巴士站係得一架巴士).

今日佢同埋個女(16,7歲)一齊, 當然例牌唔排隊, 巴士一到又9秒9舉手, 仲好自豪咁同個女打眼色, 好似話睇到老豆, 使乜排隊咁on居丫 , 我即時火起, 跟住佢上到上層, 坐係佢地5,6行後面(上層有其他乘客)
打電話比我老公.

我: 唉~次次搭巴士都有人打尖, 隊又唔排, 次次好似鬥快舉手, 舉得最快可以上先咁 , 係大陸咩! 去搭的士啦不如.

老公問我係咪d地盤工人打尖.

我 : 梗係唔係啦, 呢度地盤工人先會排隊呀!!唉~大人都唔識排, 打尖上到第一仲以為自己好叻, d仔女遲d仲邊識排隊丫:;pppp:

呻完....C服晒

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我會當場話佢打尖.

我以前都試過, 發覺呢種人面皮幾吋厚的, 我出聲, 佢地會唔打我尖, 直至有人唔出聲, 佢就 聶位..

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我有時會出聲, 但係0的人面皮十尺厚, 唔聽都無計~

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 ankle 於 10-5-4 15:21 發表
我有時會出聲, 但係0的人面皮十尺厚, 唔聽都無計~

同意

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我好少搭巴士, 通常MTR, 但係放工時金鐘站"超空湧", 無可能排隊.

試過, 係朝早返工, 我排緊隊, 有個女人忽然間企係我前面, 佢當時仲拖住個男人.

我: 排緊隊喎...

女人: EEE 排隊呀...

我: 無出聲, 只用"眼睛"啤到實....

女人: 拖住男人一路行, 一路EE哦哦...

侯爵府

我都會出聲ga<唔係谷住條氣,成日都唔順 haha

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一定會出聲

侯爵府

我未必敢出聲, 但c6一定會叫嗰啲人排隊.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我會同佢講: 阿腥, 條龍尾喺後面喎

子爵府

畀面勳章

我會出聲, 叫佢排隊, 上次係大x樂買野食又係咁, 條友傻傻地, 佢就真係唔傻得曬, 仲識打尖
我米出聲叫佢排隊囉!!!!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 Sallyb1a 於 10-5-4 15:27 發表
我好少搭巴士, 通常MTR, 但係放工時金鐘站"超空湧", 無可能排隊.

試過, 係朝早返工, 我排緊隊, 有個女人忽然間企係我前面, 佢當時仲拖住個男人.

我: 排緊隊喎...

女人: EEE 排隊呀...

我: 無出聲, 只用"眼睛"啤 ...

唔知點解, 呢d 地鐵類, 輕鐵類 既車, 你排隊, 只會有人用超輕巧既身型攝係你前面

大宅

我一定會出聲....

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我會出聲架.

子爵府

會同佢講排隊係後面~

有次俾人打尖真係要俾個服佢,我同個仔排最頭,個女人排我地後面~巴士1到佢想上車,佢fd叫佢俾人上左先,個女人笑笑口同我講讓我上車先~個女人真係面皮打鋼根,排我地後面話讓我上車先~

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 豆丁 於 10-5-4 15:42 發表
會同佢講排隊係後面~

有次俾人打尖真係要俾個服佢,我同個仔排最頭,個女人排我地後面~巴士1到佢想上車,佢fd叫佢俾人上左先,個女人笑笑口同我講讓我上車先~個女人真係面皮打鋼根,排我地後面話讓我上車先~ ...

打橫黎

佢以為條隊係打橫排

大宅

好媽媽勳章

我會叫佢排隊

子爵府

我都會出聲 但通常d 人都扮聽唔到, 一上車就標上上層了

珍珠宮

環保接龍勳章

前幾日試過,有個阿叔見到架車到即刻走上前,o係門邊等開門,排我前面個女仔即刻叫佢排番後面,個男人仲要聲大夾惡:妳上去啦!!
人生本是苦

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

尋日我係巴士站排第一個位,巴士到左無啦啦有個女人想走過黎打尖, 我就同佢講:個個都排隊架!
跟注佢全程都用對眼啤注我,好似我唔啱咁....

男爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

我一定出聲,之前去OCEAN公園,我排隊去玩啦,毛啦啦4,5個大6男人走過黎打尖(果時佢地仲響我後面),其他人又冇人出聲話佢地,跟住班大6人行行行...仲想行去我前面添,我咪大聲叫:"喂,排隊啦",跟住佢地就排左響我後面果個人既後面,唔敢上黎....:;pppp:

又過我又唔係好明點解D人唔出聲話下佢地囉

首頁

尾頁

跳至